Copy
Nieuwsbrief FHKN - maart 2015

FHKN brengt vier maal per jaar een nieuwsbrief uit over de activiteiten en actuele ontwikkelingen.
Ontvangt u deze nieuwsbrief van FHKN in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.

ORGANISATIE

Voorlichtingscampagne

FHKN heeft een uitgebreide voorlichtingscampagne gevoerd in de Woonbranche en de Samenwerkende Branches Detailhandel. Doel was werknemers en winkeliers te informeren over branchegerichte opleidingen, met speciale aandacht voor EVC-trajecten voor de medewerkers.
Lees verder >>
 

Slijters

De Koninklijke Slijtersunie (KSU) heeft FHKN benaderd met de vraag een onderzoek te doen naar de opleidingswensen bij slijterijmedewerkers. Extra vraag was deze mensen nader te laten kennismaken met de diensten van de KSU.
Lees verder >>
 

Weer nieuwe DNK verschenen

Medio maart is alweer een nieuw nummer van DNK verschenen, hét vakblad over veiligheid voor iedereen die in een winkel werkt. Dit blad van FHKN licht medewerkers in de detailhandel op een speelse manier voor over veilig (kunnen) werken in de winkel. Het blad met een oplage van 15.000 stuks wordt uitgedeeld door leden van het Beursteam van FHKN en door kaderleden van FNV Handel en CNV Dienstenbond. Maar je kunt je ook (gratis!) abonneren. Zie hiervoor de site van FHKN. Bekijk dan ook eens ook de e-learning waarmee winkelmedewerkers een persoonlijk veiligheidscertificaat kunnen behalen.

ALGEMEEN

Detailhandel groeit

Voor het eerst in vijf jaar tijd trekt de detailhandel weer aan. Vorig jaar werd er 1 procent meer verkocht dan in het jaar ervoor, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees verder >>


75 miljoen voor ambachten

Minister Bussemaker van Onderwijs trekt dit jaar 75 miljoen euro extra uit voor mbo-scholen die daarmee technische en andere ambachtelijke opleidingen overeind kunnen houden en promoten.
Lees verder >>
 

SCHOLING

Scholing belangrijkste arbeidsvoorwaarde

Werknemers laten zich niet meer paaien met een strijkservice op het werk of een fitnessafdeling in de kelder van het kantoor. Ze hebben veel liever ruime mogelijkheden voor aanvullende opleidingen.
Lees verder >>
 

Minder voortijdige schoolverlaters

Steeds meer jongeren sluiten hun opleiding af met een diploma. Het aantal jongeren dat vorig schooljaar in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs voortijdig de schoolbanken verliet, daalde met bijna 2000.
Lees verder >> 

Verhuizing

FHKN gaat verhuizen, per 15 april 2015. Ons nieuwe adres wordt Horapark 2 in Ede. Ons postadres wordt Postbus 7001, 6710 CB Ede. FHKN betrekt in Ede een kantoor bij het Kennis Centrum Handel, een partij met wie we veel raakvlakken hebben.

Wijn & spijs

http://www.fhkn.nl/nieuw-blad.html
Het uitermate succesvolle boekje met de bijbehorende e-learning Ik weet wat van wijn heeft nu een opvolger gekregen: Ik weet wat van wijn bij het eten. Ook dit vervolg is een initiatief van FHKN in samenwerking met de Stichting Wijnonderwijs Nederland (SWON) en het Wijninformatiecentrum (WIC) en is bedoeld voor mensen die graag een goed glas drinken bij lekker eten. Meer informatie is vinden op
de website.

Uitgebreide brochurelijn

De brochurelijn van FHKN omvat inmiddels een uitgebreid aantal van meer dan tien Vakbladen die ieder één specifiek onderwerp behandelen: werken op de markt, werken in de sectoren wonen, AGF, bloemen en tuincentra, het gebruik van social media in het werk en meer. De Vakbladen zijn via deze link digitaal te raadplegen.

Voor de toevallige meelezer

Bent u een toevallige meelezer van deze nieuwsbrief, maar ontvangt u hem niet persoonlijk en bent u tóch geïnteresseerd in de activiteiten van FHKN? Schroom dan niet en meld u persoonlijk aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden kan niet eenvoudiger: klik hier.  

 

Copyright © 2015 FHKN Partner in opleiding en examen, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp