Copy
Nieuwsbrief FHKN - winter 2013

FHKN brengt vier maal per jaar een nieuwsbrief uit over de activiteiten en actuele ontwikkelingen.
Ontvangt u deze nieuwsbrief van FHKN in vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.

SCHOOLVOORLICHTING

Beroepenfilmpjes zijn een groot succes

Heeft u op de website van FHKN de voorlichtingsfilmpjes gezien over de ambachtelijke beroepen banketbakker en ijsmaker? Dan bevindt u zich in goed gezelschap. In totaal keken tot eind november bijna 12.000 basisschoolleerlingen naar de filmpjes. Alleen gebruikten zij een andere portal: het schoolvoorlichtingsprogramma Methodelink.
Lees verder >>


Nieuwe beroepenfilmpjes in de maak

Voortbordurend op het succes van de voorlichtingsfilmpjes over het vak banketbakker en ijsmaker, heeft FHKN in samenwerking met het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) besloten nieuwe beroepenfilmpjes te laten maken. Binnenkort verschijnen al filmpjes over werken in de modebranche en als fietsenmaker, terwijl ook diverse andere voorlichtingsfilmpjes in voorbereiding zijn.
Lees verder >>

BEURSTEAM

Lekker bezig!

Het Beursteam van FHKN is, populair gezegd, lekker bezig. De recente bezoeken aan diverse banen- en beroepskeuzebeurzen waren een groot succes. Voor de rest van dit jaar staan nog enkele grote beurzen op de nominatie (zie de beursagenda op de site van FHKN), waar de leden van het Beursteam niet alleen gerichte voorlichting zullen geven, maar ook praktische aanvullende informatie over onder meer de rechten en plichten van werkzoekenden en baanveranderaars.
Lees verder >>
 

Gezellig drukke banenbeurs

De Banenbeurs in Almere is niet groot, maar wel altijd gezellig druk en (misschien wel door deze combinatie?) een doorslaand succes. Ook afgelopen november, weer en FHKN was er bij. Het Beursteam hielp tientallen uitkeringsgerechtigden en aanstaande werklozen aan een positieve draai in hun (werkzame) leven. Lees verder >>

PREVENTIE-
VOORLICHTING

Winkelveiligheid in de schijnwerpers

Toeval of niet, maar het nieuwe blad DNK van FHKN over winkelveiligheid was nog maar net verschenen toen Nederland werd wakker geschud door een onderzoek van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) waaruit blijkt dat weerstand bieden bij een overval eerder leidt tot geweld. Gelukkig sluit deze conclusie naadloos aan bij de adviezen in de artikelen in DNK. Lees verder >
 

Herdruk voor wijnboekje

Het FHKN-project ‘Kennis van wijn’ blijft succesvol. Van het wijnboekje ‘Ik weet wat van wijn’ is de eerste oplage al compleet uitverkocht, waardoor een herdruk noodzakelijk is geworden. In het boekje staat alles wat iemand moet weten voor het wijnexamen op SWEN basisniveau. Het boekje is verkrijgbaar op vakbeurzen waar FHKN aanwezig is, en via onze website. Lees verder >

Prettige feestdagen!

De medewerkers van FHKN wensen u heel fijne feestdagen en een voorspoedig 2014. Wij hopen u volgend jaar opnieuw te treffen op de diverse banen-, beroepskeuze- en andere beurzen en plekken in het land die wij bezoeken. Ook in het nieuwe jaar blijft onze slogan voorop staan: vakmensen maken het verschil!

Nieuwe DNK verschenen

Onlangs is alweer het tweede nummer verschenen van DNK, het nieuwe blad van FHKN dat medewerkers in de supermarkten en detailhandel op een speelse manier voorlicht over veilig (kunnen) werken in de winkel. Het blad met een oplage van 25.000 stuks wordt uitgedeeld door leden van het Beursteam van FHKN en door kaderleden van FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond. U kunt een PDF van het blad hier downloaden.
Tip: kijk ook eens op de site van FHKN naar de nieuwe e-learning waarmee winkelmedewerkers een persoonlijk veiligheidscertificaat kunnen behalen.

E-learning Wijn op website FHKN


Sinds oktober is op de website van FHKN een e-learning Wijn te vinden. Deze is bedoeld voor mensen die lekker met wijn bezig zijn als hobby of in hun werk. Wanneer zij de e-learning volledig doorlopen, weten zij in principe alles om met goed gevolg een wijnexamen op basisniveau af te leggen.
Nieuwsgierig geworden? Bezoek hier de website van FHKN en doe de e-learning.

Voor de toevallige meelezer

Bent u een toevallige meelezer van deze nieuwsbrief, maar ontvangt u hem niet persoonlijk en bent u tóch geïnteresseerd in de activiteiten van FHKN? Schroom dan niet en meld u persoonlijk aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden kan niet eenvoudiger: klik hier.  

 

Copyright © 2013 FHKN Partner in opleiding en examen, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp