Copy
FHKN Nieuwsbrief zomer 2016
FHKN brengt vier maal per jaar een nieuwsbrief uit. Ziet u een vreemde opmaak of geen afbeeldingen? Open de online versie.
Beste mensen,

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief waarin we u graag op de hoogte houden van onze projecten en nieuwe ontwikkelingen. Speerpunten voor de tweede helft van dit jaar zijn ondermeer pensioenvoorlichting en veilig werken. Helaas is het hard nodig om detaillisten en hun medewerkers te trainen op het gebied van voorkomen van winkeldiefstal en omgaan met agressie en geweld. Lees in deze nieuwsbrief over de trainingen op locatie. Bent u enthousiast..? Informeer dan gerust naar de mogelijkheden bij u in de winkel! Ik wens u veel leesplezier en een mooie zomer toe! 

Namens FHKN,
André Steijaert

Pensioenvoorlichting

Al eerder hebben wij u mogen berichten over de voorlichtingscampagne over pensioen in de detailhandel. Inmiddels is het vakblad klaar en binnenkort vindt u de e-learning "pensioenvoorlichting" ook op onze site. Het vakblad geeft informatie over waarom en hoe je je pensioen kunt regelen. Dit najaar bezoekt het team van FHKN beurzen en diverse winkelcentra om de brochure en de e-learning onder de aandacht te brengen. Klik op deze link  om het vakblad online te bekijken.

Veel belangstelling veiligheidstrainingen

Eind mei zijn er door FHKN weer -gratis- veiligheidstrainingen georganiseerd in Veenendaal en Gorinchem. Beide avonden werden druk bezocht door diverse lokale ondernemers en hun medewerkers. Naast voorkomen van winkeldiefstal en hoe te handelen wanneer je toch een dief betrapt, was er ook aandacht voor hoe om te gaan met agressie en geweld. Iets wat jammer genoeg steeds vaker voorkomt.  Lees meer

Creativiteit op Fleurig

Van 12 tot 19 juni was het beursteam van FHKN te vinden op Fleurig. Een groot event in Appeltern dat in het teken stond van bloemen en planten. Een prachtig gebied waar bezoekers zich konden laten inspireren. Han Meerhoff was op uitnodiging van FHKN aanwezig om de bezoekers te laten beleven hoe leuk werken met bloemen en planten is. Ondanks de regen was er veel animo voor de workshop "bloemtaartje". In totaal hebben ca 500 mensen in onze stand een workshop mogen volgen in onze stand!

Tevens hadden de bezoekers van deze beurs een primeur...ons nieuwe vakblad "Over jouw Pensioen" Deze werd goed ontvangen!

De Libelle zomerweek verregent?

Dat valt met 85.000 bezoekers reuze mee!
Met voorlichting over drankenopleidingen (wijn en gedistilleerd) en over werken in de bloemen- en plantenbranche hebben wij veel bezoekers van de Libelle zomerweek in onze stand mogen ontvangen. Het is en blijft een bijzonder concept, dat veel mensen aanspreekt. Lees meer

SDEN niveau 1 heeft bijna 80 geslaagden!

De eerste helft van 2016 is nog niet om, of maar liefst 76 kandidaten hebben via het cursusboekje '"Ik weet wat van wijn" hun SDEN 1 certificaat behaald, Mooi resultaat! Inmiddels mag duidelijk zijn dat het boekje een enorm succes is. Ook belangstelling in het boekje? Hier kunt u het bestellen.
 

Nieuw magazine DNK 

In mei is er wederom een nieuwe DNK uitgebracht. Ook in dit magazine is wederom aandacht voor veilig werken in de winkel. Daarnaast ook aandacht voor ARBO, in deze editie vind je veel tips om de belangrijkste gezondheidsrisico's in de detailhandel te voorkomen. Het team van FHKN verspreid dit magazine via beurzen en gaat dit najaar weer op pad om het materiaal uit te reiken aan zowel detaillisten als aan hun medewerkers. U kunt zich ook -gratis- abonneren op de DNK door een mail te sturen naar info@fhkn.nl 

Starters & Stoppers Event voor de markt 

Op 13 juni jongstleden organiseerde de BOAH samen met CVAH de eerste Starters & Stoppers Event Ambulante Handel. FHKN werkt in nauw verband samen met BOAH, zo heeft FHKN vorig jaar een groot aantal trainingen verzorgd voor BOAH en is ze mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van de brancheopleiding Ambulante Handel.

Het gezelschap van de avond was zeer divers. Sommige deelnemers staan nog maar net op de markt, anderen oriënteren zich om een eigen marktonderneming te starten of om er eentje over te nemen van bijvoorbeeld een van de aanwezige ‘stoppers’. Er waren diverse workshops en sprekers die advies en voorlichting gaven over ondermeer bedrijfsvoering. Lees meer 

Overig nieuws

Promotiefilmpje FHKN bij Lifestyle Experience Lees meer
Werkloosheid neemt sterker af dan eerder gedacht Lees meer
Eerste Algemene Pensioenfonds redt kleine fondsjes Lees meer
Omzet detailhandel blijft gelijk Lees meer
Toename faillissementen in detailhandel Lees meer
Pinbetalingen populairder dan contante betalingen. Lees meer

Bezoek ons op de volgende events

  • Dranken Expo in Expo Houten, 4 en 5 september.
  • AGF Detail in Expo Houten, 27 en 28 september.
  • Onderwijsbeurs Eindhoven in Beursgebouw Eindhoven, 30 september en 1 oktober.
Toegangskaarten voor deze events kunt u opvragen via info@fhkn.nl, zolang de voorraad strekt
Share
Tweet
Forward

Bepaal zelf hoe u e-mails van ons ontvangt of schrijf u uit onze mailinglijst


www.fhkn.nl info@fhkn.nl © 2016 FHKN, Alle rechten voorbehouden