Copy
Nieuwsbrief opleidingen januari 2016
View this email in your browser
We want you!en verder......

Start avondopleidingen volgende week!

nog enkele plaatsen beschikbaar: vol = vol

Op 16 en 17 december deden twee groepen cursisten van de avondopleiding hun lasexamen. Het slagingspercentage van deze twee klassen zat ruim boven de 90% met vooral opvallend hoge cijfers voor het theoriegedeelte. Haprotech Lasopleidingen feliciteert iedereen met het behaalde diploma. Volgende week starten we met vier groepen op de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Op de woensdagavond zijn er nog enkele plekken beschikbaar. Ook een mooi lasdiploma? Schrijf dus nu in. VOL = VOL.

Praktijk Verklaring
Hebt u medewerkers in dienst die de Nederlandse taal in woord en geschrift nog niet helemaal onder de knie hebben of kampen met bijvoorbeeld dyslexie? Ook zij kunnen een vakdiploma lassen halen via het NIL. Wordt het praktijkexamen met goed gevolg afgesloten ontvangen zij een geregistreerde Praktijk Verklaring. Deze cursisten mogen tot 2 jaar na dato alsnog opgaan voor het theorie examen. Slagen zij hiervoor ontvangt de cursist alsnog het NIL diploma.

Subsidiemogelijkheden
Subsidie voor de studie? Ook dat kan! Bedrijven kunnen gebruik maken van diverse subsidieregelingen en belastingaftrekposten om hun medewerkers te laten scholen. Lees hier meer. Onze opleidingstarieven vindt u op onze website maar bellen naar 0251-262916 of mailen voor meer informatie kan natuurlijk ook. Wij helpen u graag.

Naast ons uitgebreide aanbod NIL dag- en avondopleidingen, maatwerkopleidingen en cursussen neemt Haprotech Lasopleidingen ook las- en lasmethodekwalificaties af volgens diverse normen.

Een lasserskwalificatie toont aan dat een lasser, in combinatie met de gewenste lasmethode, een vooraf vastgestelde laskwaliteit kan leveren. Deze lasserskwalificatie geldt niet alleen voor de waarden zoals deze gelast zijn tijdens het certificeren, maar ook voor een bepaald dekkingsgebied. Om die reden is het zinvol om vooraf goed na te denken voor welke werkzaamheden de lasser wordt ingezet. Zo kunt u uzelf of uw medewerkers zo efficiënt en breed mogelijk certificeren. Onze ervaren consultants denken graag met u mee. Haprotech Lasopleidingen verzorgt het hele traject van certificering en kan u vanaf het begin adviseren welke richting de juiste keuze is. Om u in uw keuze goed te ondersteunen bieden wij naast projectbegeleiding ook de mogelijkheid tot het ontwikkelen van lasmethodes. Samen met u stelt Haprotech Lasopleidingen een plan van aanpak op met als resultaat dat uw lassers de best passende opleiding volgen en op de juiste wijze worden gekwalificeerd. Neemt u voor meer informatie contact op met Raymond Brand, Manager Opleidingen en Concultancy.
Haprotech Technisch Uitzendbureau
Haprotech Technisch Uitzendbureau
Bent u op zoek naar de juiste vakmensen? Haprotech Technisch Uitzendbureau (HTU) heeft deze voor u. HTU bestaat uit twee divisies, te weten;  

Haprotech Technisch Specialisten en Haprotech Technisch Personeel
Wat is het verschil? HTU ziet personeel wat al langere tijd aan het werk is binnen het gevraagde technisch vakgebied en daarbij de nodige diploma’s heeft als specialist. Werknemers met weinig scholing en/of werkervaring ziet HTU als technisch personeel.

Uniek concept
In samenwerking met Haprotech Lasopleidingen kan HTU een medewerker 'op maat’ leveren.  HTU leidt personeel op vanuit een WW- of bijstand situatie. Na de scholing zijn zij inzetbaar bij u als klant. Voorafgaande aan de uitzendperiode kunt u uw wensen kenbaar maken. Heeft het gewenste personeel niet de juiste diploma’s en/of certificaten in het bezit? Wij verzorgen de scholing zodat zij wel bij u inzetbaar zijn. Bent u nieuwsgierig geworden naar ons concept? Neem dan contact op met Martin van Lieshout via 0251-262900 of stuur direct een e-mail.

Haprotech Lasopleidingen biedt ook de mogelijkheid voor het afnemen van het examen B-VCA en VOL-VCA op onze locatie Poort Rooswijk, gelegen naast de hoofdingang van Tata Steel. Alle examens worden afgenomen via de computer.
 
B-VCA
Gaat u aan de slag voor een aannemer, of werkt u vaak op een bouwterrein of in andere risicovolle omgevingen? Dan is het in de meeste situaties verplicht om het B-VCA diploma in de zak te hebben. Met het B-VCA diploma geeft u aan kennis te hebben verkregen over onder meer de wet- en regelgeving, het kunnen herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming hiervan.
 
VOL-VCA
Gaat u aan de slag voor een aannemer als operationeel leidinggevende? Dan is het verplicht om het VOL-VCA diploma in de zak te hebben. Met het VOL-VCA diploma geeft u aan kennis te hebben verkregen over onder meer de wet- en regelgeving, het kunnen herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming hiervan,VCA-certificering, het bedrijfsnoodplan en het organiseren van 'toolboxmeetings'.
 
Examendata eerste half jaar 2016, aanvang 19:00 uur.
 • 21 januari
 • 25 februari
 • 24 maart
 • 21 april
 • 26 mei
 • 23 juni
Neemt u voor meer informatie contact op met Raymond Brand, Manager Opleidingen en Concultancy.
Visuele Inspectie
Cursus Visueel Inspecteur Level 2
Op woensdag 17 februari starten wij weer met de cursus Visuele Inspectie. Deze cursus bestaat uit vijf dagen met aansluitend examens en wordt als volgt ingedeeld: 
 • Dag 1 tot en met 3 : woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 februari,
 • Dag 4 en 5 : maandag 22 en dinsdag 23 februari.
 • Examens ASNT/ISO9712 ( dag 6 en 7 ) : dinsdag 01 en woensdag 02 maart 

Het doel van de opleiding is kandidaten breed op te leiden zodat zij in staat zijn laswerk en constructies visueel te kunnen inspecteren. Tijdens deze cursus worden de volgende onderwerpen behandeld;

 • Principe van visuele inspecties,
 • NDO technieken,
 • Inspectie technieken en middelen,
 • Visuele beoordeling van lassen en constructies.
 • Lasdefecten- en meetmiddelen,
 • Lasprocessen en (toevoeg) materialen,
 • Lasmethodekwalificatie,
 • Lasserskwalificatie en beschrijvingen,
 • Normen en rapportage.
De opleiding kan worden afgesloten met zowel een theorie als praktijk examen. De examinering vindt plaats onder toezicht van Hobéon en SKNDO. Als de cursist slaagt voor beide examens, ontvangt hij/zij het diploma Visueel Inspecteur.

Haprotech Lasopleidingen geeft deze cursus in samenwerking met TIAT Europe B.V.  Meer weten? Neemt u dan contact met ons op.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website & catalogus
Website & catalogus
LinkedIn
LinkedIn
E-mail
E-mail
Copyright © 2016 Lashuis Haprotech, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
Share
Tweet
Forward
Share