December 2014

OpleidingsOrkest Info geeft je een overzicht van activiteiten voor leerlingen, opleidingsorkest en jeugdslagwerk. De actuele agenda van Opleidingen en fanfareorkest staat ook altijd op www.fanfaredevooruitgang.nl
Bekijk deze email via je browser
Nieuwe repetitietijdstip Opleidingsorkest vanaf 1-januari
Na de kerstvakantie stopt het Opstaporkest en wordt het repetitietijdstip Opleidingsorkest elke maandag van 19u tot 20u, voor alle jeugdmuzikanten.
Begin-2015 start ook een nieuwe groep beginnersorkest onder leiding van Ruud, maandags om 18.30u.
 
Repetities opleidingsorkest en jeugdslagwerk goed bezocht
De repetities van opleidingsorkest en jeugdslagwerk worden gelukkig goed bezocht. Zo scoort het opleidingsorkest in 2014 een aanwezigheidspercentage van 91,3%. Toch komt het voor dat er zelfs bij een generale repetitie voor een concert nog op het laatste moment wordt afgezegd. Probeer dit te voorkomen of meld je afwezigheid liefst tijdig. Dat werkt het prettigst voor medemuzikanten en dirigent.
 
Jaap en Jan bij Omroep Helmond
In het kettinginterview van Omroep Helmond wordt elke week een gast uitgenodigd over cultuur in Helmond. Komende dinsdag 9 december om 20.30u worden Jan (en Jaap) geinterviewd. Het programma heet 'Tegen de stroom in' en is te beluisteren op Ether FM 107.2 MHz en via de Kabel 94.4 MHz of RadioGemist.
 
Versterk het fanfareteam bij de Wiekent Stiphout Quiz
De fanfare neemt natuurlijk deel aan onze dorpsquiz op zaterdagavond 13 december. Ouders en jeugdmuzikanten zijn van harte uitgenodigd voor in ons team. We spelen vanaf 18u bij Jan thuis. Meld je aan via wiekentquiz@fanfaredevooruitgang.nl
 
Kerstoptredens Trudo en Lindt
Trudo en Lindt hebben ons uitgenodigd om muziek te komen maken bij de kerstviering op donderdag 18 december op school. Dat doen we graag dus meld je bij Jan aan voor het kerstblazersensemble. We spelen op 18-dec om 18u op de Trudoschool en om 18.45u op De Lindt.
 
Opleidingsorkest in kerstgezinsmis
Het opleidingsorkest speelt Kerstavond 24 december om 19u in de gezinsmis Trudokerk. Kleding: je mooiste kerstoutfit. De generale repetitie is om half 5 in de kerk. Na de repetitie zijn er worstenbroodjes en chocomel. De muzieklessen en de wekelijkse repetities gaan in de kerstvakantie niet door.
 
Mart en Bram op stage bij Slagwerkgroep
Mart en Bram gaan op stage bij de Slagwerkgroep en doen in april mee met het BeatGoesOn XL-slagwerkspektakel. Hierdoor zullen ze komende periode wellicht minder bij de jeugdensembles aanwezig zijn.
 
Opgelet in en rond het Fanfaregebouw 
In de donkere dagen op het parkeerterrein bij de Fanfare is het belangrijk dat we allemaal alert zijn op de veiligheid van fietsen die buiten staan. Zet ze goed in het licht en zet ze altijd goed op slot. Als je een veiligheidskabel hebt, koppel je fiets dan aan die van een ander.
Ouders of anderen die onze jeugdleden komen halen en brengen: let op eventuele verdachte zaken of personen en maak daar melding van binnen. Ook ouders die tijdens de repetitie komen luisteren: loop eens naar de deur, kijk eens naar buiten en reageer als je iets verdachts ziet of merkt.
Dit geldt ook voor het wekelijkse lesbezoek, waarbij het gebouw open is. De docenten letten wel op, maar kunnen niet voortdurend de buitenboel in de gaten houden.
Dus: fiets buiten altijd op slot, jas niet achterlaten op een te gemakkelijk plekje op de eerste tafel in de zaal, andere “kostbare”spullen meenemen naar het leslokaal of verderop in de zaal parkeren.
Er is nog niet vaak iets gestolen, maar het zal jou gebeuren! Nee toch?
 
Niek Jacobs
Do. 18 dec 18u: kerstensemble (leerlingen die willen)) in kerstvieringen Trudo (18u) en Lindt (18.45u)

Wo. 24 dec 19u: Opleidingsorkest in kerstgezinsmis (16.30u generale repetitie in Trudokerk)


Do 29-jan 19u: voorspeelavond alle leerlingen in Scalazaal - meld je aan via je docent, liefst als duo of ensemble

Carnaval met Spurrie Brass:
31-jan - Playbackfestival
6-feb - Spurrieboerengildebal
14/15-feb - carnavalsoptocht
16-feb - Prijsbloazeter info:
kerstconcert fanfareorkest op 14 december om 15u in Trudokerk

nieuwjaarsconcert op 4 januari om 12u in De Smed

slagwerkspektakel Percossa op 16 januari om 20:15u in Theater Speelhuis

BeatGoesOnXL op 25 april in Atrium Carolus Borromeus


Tijdig afmelden: ben je een keer niet bij een activiteit, meld je dan altijd en tijdig af
Muziekopleidingen
Fanfare De Vooruitgang

Annet Sijmens, Appie Mesken, Dirk Bukkems, Werner Jansen, Jan van Bommel

blazers: 06 419 24 824 (Jan)
slagwerk:  06 441 02 436 (Annet)
muziekopleiding@fanfaredevooruitgang.nl
Copyright © 2014 Fanfare De Vooruitgang Stiphout, 


afmelden voor deze email    wijzigen emailadres 

Email Marketing Powered by Mailchimp