Copy
De 89ste nieuwsbrief van het Vlaams Patiëntenplatform vzw is er! Hieronder vind je een korte inleiding van elk artikel en kan je verder klikken naar de volledige artikels. Neem snel een kijkje!
Wordt deze e-mail niet correct weergegeven? 
Bekijk hem in je internetbrowser.

‘Laten we samen de kosten drukken’ 


Een chronische ziekte brengt helaas heel wat kosten met zich mee. In ons themanummer van september 2017 willen we jullie graag praktische informatie en tips geven over hoe je kan besparen op je gezondheidskosten.

Lees meer.

 

Verplichte ziekteverzekering en terugbetalingsprincipe RIZIV


De verplichte ziekteverzekering is voor iedereen hetzelfde en komt volledig of gedeeltelijk tegemoet in de kost van verschillende zorgverstrekkingen.

Lees meer.

Tegemoetkomingen voor personen met een chronische ziekte


Personen met een chronische ziekte hebben soms recht op een tegemoetkoming. Zo kunnen ze via het ziekenfonds extra kosten terugbetaald krijgen.

Lees meer.
 

Hoe kan je besparen op medicatie?


Wist je dat er voor heel wat merkgeneesmiddelen een goedkopere, generische variant bestaat? En dat je arts een geneesmiddel op stofnaam of merknaam kan voorschrijven? 

Lees meer.

Kosten in de geestelijke gezondheidszorg


Het kostenplaatje voor de geestelijke gezondheidszorg is een waar kluwen. Masterstudente sociaal werk Sofie Hoskens maakte haar masterproef hierover en geeft enkele tips om kosten te besparen.

Lees meer.

Wat kan je zelf nog doen?


Je ziekenhuisfactuur goed nakijken, medicatie zoveel mogelijk tijdens de werkuren kopen, regelmatig naar de tandarts gaan,...: het zijn allemaal dingen die je zelf kan doen om te besparen op je gezondheidskosten.

Lees meer.

Maatregelen voor een betere financiële toegankelijkheid


Welke maatregelen bestaan er om de gezondheidszorg zo toegankelijk mogelijk te maken? Een toegankelijke gezondheidszorg is belangrijk voor mensen die zich in een moeilijke situatie bevinden. 

Lees meer.

Hoe kan je als gezin met hoge gezondheidskosten, besparen?


Als je kind een chronische ziekte heeft, is de impact op het gezin groot, ook financieel. Hoe ga je met zo’n situatie om en wat kan je doen om geld te besparen? 

Lees meer.
 

Hoe sluit je een goede hospitalisatieverzekering af?

Waar moet je op letten als je een hospitalisatieverzekering afsluit? Kies je voor een private verzekeraar of voor een verzekering bij een ziekenfonds? Kan je na je 65ste nog een hospitalisatieverzekering afsluiten? 

Lees meer.

Wat kost het ziekenvervoer?


Plots kom je in de situatie dat je niet meer zelf met de wagen kan rijden of dat je omwille van een medische ingreep liggend vervoerd moet worden. Hoe regel je best je ziekenvervoer?

Lees meer.


 
Volledige nieuwsbrief (nr. 89)
Volg ons op sociale media of breng een bezoekje aan onze website!
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2017 Vlaams Patiëntenplatform vzw, All rights reserved.

Deel deze nieuwsbrief op Facebook of Twitter of stuur hem door naar een vriend(in)!
Share
Tweet
Forward