Copy
De 90ste nieuwsbrief van het Vlaams Patiëntenplatform vzw is er! Hieronder vind je een korte inleiding van elk artikel en kan je verder klikken naar de volledige artikels. Neem snel een kijkje!
Wordt deze e-mail niet correct weergegeven? 
Bekijk hem in je internetbrowser.

15 jaar patiëntenrechten: Tijd voor (r)evolutie!? 


De wet patiëntenrechten bestaat dit jaar 15 jaar. Naar aanleiding van die verjaardag organiseerde het Vlaams Patiëntenplatform op vrijdag 6 oktober een symposium om de wet te evalueren en aanbevelingen te doen.

Lees meer.

 

Welke kansen biedt de ziekenhuishervorming?


Hoe kijkt de patiënt naar deze hervorming? Wat zijn de voordelen voor de patiënt? Wat zijn onze bekommernissen?

Lees meer.

Welke zorg valt onder de Vlaamse Sociale Bescherming?


Ben je ouder dan 25 jaar en woon je in het Vlaams gewest? Dan betaal je elk jaar 50 of 25 euro aan de zorgkas van je ziekenfonds. Wie in Brussel woont kan kiezen om zich aan te sluiten. Op die manier blijft de zorg voor iedereen betaalbaar.

Lees meer.
 

Jij bent een kei, dankzij je steun voor wie kwetsbaar is


Iedereen wordt vroeg of laat geconfronteerd met psychische kwetsbaarheid, bij zichzelf of in haar of zijn naaste omgeving. Toch blijven tegenslag en ziekte dikwijls moeilijk bespreekbaar. Similes, de vereniging voor familie van psychisch kwetsbare mensen, lanceert daarom een campagne voor het grote publiek.

Lees meer.

Belgisch Plan Zeldzame Ziekten


In dit artikel beantwoorden we de meest prangende vragen over het Belgisch Plan Zeldzame Ziekten en geven een stand van zaken over de uitvoering.

Lees meer.

Heb jij al een huisapotheker?


Sinds 1 oktober kunnen patiënten een huisapotheker kiezen. We vroegen Lieven Zwaenepoel, voorzitter van APB, wat de functie van de huisapotheker inhoudt, hoe je dit praktisch regelt en wat de voordelen zijn.

Lees meer.
 

Wist je dat...

… het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) een nieuwe brochure over het persoonsvolgend budget uitbracht?

Lees meer.
Volledige nieuwsbrief (nr. 90)
Volg ons op sociale media of breng een bezoekje aan onze website!
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2017 Vlaams Patiëntenplatform vzw, All rights reserved.

Deel deze nieuwsbrief op Facebook of Twitter of stuur hem door naar een vriend(in)!
Share
Tweet
Forward