Copy
De 88ste nieuwsbrief van het Vlaams Patiëntenplatform vzw is er! Hieronder vind je een korte inleiding van elk artikel en kan je verder klikken naar de volledige artikels. Neem snel een kijkje!
Wordt deze e-mail niet correct weergegeven? 
Bekijk hem in je internetbrowser.

Wat is een Persoonsvolgend budget? 


Waarvoor kunnen mensen die recht hebben op een Persoonsvolgend Budget (PVB) terecht bij bijstandsorganisaties? Wat is een PVB en welke problemen duiken er op? Het VPP interviewde Lien Van de Wiel, coördinator van de bijstandsorganisatie absoluut vzw over het PVB. 

Lees meer.

 

Responsabilisering van langdurig zieken? Het belang van vrijwilligheid!


Sinds 1 januari 2017 nam de federale regering nieuwe maatregelen om de re-integratie van langdurig zieken naar werk vlotter en sneller te laten verlopen. Het VPP vindt het belangrijk dat dit re-integratietraject vrijwillig gebeurt. 

Lees meer.

VPP on tour buigt zich over ziekenhuishervorming


Eind mei en begin juni 2017 organiseerde het VPP voor het tweede jaar op rij in elke provincie een contactmoment voor patiëntenverenigingen uit de regio. Dit jaar stond de ziekenhuishervorming centraal op VPP on tour.

Lees meer.
 

Standpunttekst over het gebruik van dwangmaatregelen in de geestelijke gezondheidszorg


Dwangmaatregelen, zoals isolatie, fixatie en dwangmedicatie, worden in ons land nog te vaak toegepast binnen de geestelijke gezondheidszorg. De toepassing ervan is dikwijls sterk voor verbetering vatbaar. Het VPP en OPGanG schreven hierover een standpunttekst. 

Lees meer.

Wist je dat...


…je als professionele zorgverlener of als individuele persoon in Vlaams-Brabant en Brussel een beroep kan doen op De Zorglijn met een zorgvraag waarvoor je niet juist weet tot wie je je moet wenden? En dat Unia een onlinetool, eDiv, heeft met cursussen over antidiscriminatie en de antidiscriminatiewetgeving?


Lees meer.

Patiënten geven hun mening over de kostprijs van consultaties bij Centra Geestelijke Gezondheidszorg


De tarieven die Centra Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) aanrekenen aan patiënten, zijn wettelijk vastgelegd in een besluit van de Vlaamse Regering. De overheid wil dit aanpassen en vroeg de mening van patiënten(vertegenwoordigers).

Lees meer.

What matters to you campagne zet warme zorg in de kijker


Voor het eerst deed Vlaanderen mee met de internationale “What matters to you?”-dag op 6 juni. Ook het VPP steunt het initiatief.

Lees meer.

 

Update thematische nieuwsbrief 'werken met een chronische aandoening'


Elk jaar staat het septembernummer van de nieuwsbrief van het Vlaams Patiëntenplatform in het teken van één onderwerp. In 2014 wijdden we een thematische nieuwsbrief aan ‘werken met een chronische aandoening’. Die herwerken we momenteel.

Lees meer.


 
Volledige nieuwsbrief (nr. 88)
Volg ons op sociale media of breng een bezoekje aan onze website!
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2017 Vlaams Patiëntenplatform vzw, All rights reserved.

Deel deze nieuwsbrief op Facebook of Twitter of stuur hem door naar een vriend(in)!
Share
Tweet
Forward