Copy
 
 
 
 
 
 

NIEUWSBRIEF
COVID-19

Eerste Hulp Bij grote Onderwijskansen De coronacrisis stelt de basisscholen op de proef. Zodra de basisscholen op afstand en fysiek weer lessen geven, zijn alle helpende handen nodig, zeker als het gaat om kwetsbare leerlingen. 

Het Vlaanderen-brede Kleine Kinderen Grote Kansen-netwerk stimuleert daarom een ‘Eerste Hulp Bij grote Onderwijskansen’-stage waarbij studenten kleuteronderwijs en lager onderwijs ingezet kunnen worden om samen met de basisschoolleraren te teamteachen. 

Studenten kunnen ook ingezet worden om op afstand leerlingen en basisschoolleraren te ondersteunen. Dit initiatief verloopt via de lerarenopleidingen verbonden aan het Kleine Kinderen Grote Kansen-netwerk die hierover met hun stagescholen communiceren.

De lerarenopleidingen ontvangen een pakket van de Koning Boudewijnstichting ter ondersteuning.

 
Meer weten?

Lees hier het persbericht en de nota waarin het pakket en de aanpak worden toegelicht.

En herbeluister hier het Journaal en het interview met Carolien Frijns, een van de projectleiders in De Ochtend.


Eerste Hulp Bij grote Onderwijskansen is een onderwijsproject met vrijwel alle Educatieve bacheloropleidingen kleuteronderwijs en lager onderwijs in Vlaanderen. Partners zijn het Departement Onderwijs en Vorming en Koning Boudewijnstichting, i.s.m. Klasse.

Wil je weten hoe je in én na coronatijden
extra kunt inzetten op grote onderwijskansen?

 
Ga naar:
Website
Facebook
Twitter
#grotekansen

 

Uitschrijven
 
De Koning Boudewijnstichting respecteert vanzelfsprekend het Algemeen Reglement op de Bescherming van Persoonsgegevens. Info over hoe we uw gegevens behandelen en bewaren, vindt u in de Privacy verklaring van de Stichting. Indien u niet meer op de hoogte wenst gebracht te worden over projecten die voor u van belang kunnen zijn, kunt u zich steeds afmelden via een e-mail naar privacy@kbs-frb.be. Hartelijk dank.