februari 2022
Toolkit landelijk voedsel platform

Met het Landelijk Voedsel Platform hebben we de afgelopen tijd veel input verzameld rond het thema goede voeding. Hiermee is een toolkit gemaakt, waarmee afdelingen van Vrouwen van Nu een inspirerende en leuke bijeenkomst kunnen organiseren. De toolkit bestaat uit discussiestellingen, een leuke pubquiz, de Landelijk Voedsel Platform special en PR materiaal. Wil je de toolkit ontvangen? Stuur dan een mail naar bureau@vrouwenvannu.nl onder vermelding van “Toolkit LVP”. Laat in je mail ook weten of je de toolkit digitaal of per post wilt ontvangen.

Ook kun je een boerin of tuindersvrouw uitnodigen om tegen een kleine vergoeding haar verhaal te komen vertellen. Heb je vragen over de mogelijkheden om een boerin of tuindersvrouw uit te nodigen voor je bijeenkomst? Stuur dan een mail naar bureau@vrouwenvannu.nl onder vermelding van "Boerin uitnodigen"
Special Landelijk Voedsel Platform

Nummer 1 van het Vrouwen van Nu Magazine valt deze week bij de leden op de mat. Het nummer is een special geheel in het teken van het Landelijk Voedsel “Platform. In het nummer een drie generatie-interview, een gesprek met Evi Vet jongerenvertegenwoordiger voor de Verenigde Naties over haar missie om biodiversiteit stevig op de kaart te zetten. Een trendartikel met Ties Leeksma, categorymanager Vega(n) bij Albert Heijn, Vrouwen van Nu Lid Henriette Fliek over eerlijk consumeren. Lees de column “Eten wat de post schaft’ van Willemien Koning. En veel meer.

>Je kunt hier een gratis magazine aanvragen
Vrouwen van Nu Ontmoetingsdag
20 mei op de Floriade


Tijdens de Ontmoetingsdag zijn leden van Vrouwen van Nu welkom voor een een kopje koffie of thee met iets lekkers in onze uitvalsbasis The Shelter. Ook zijn er verschillende stands van Vrouwen van Nu, zoals de werkgroep Plastic & ik, het Landelijk Voedsel Platform en de agrarische commissies. Maak een door de werkgroep Floriade van Vrouwen van Nu uitgezette rondwandeling langs voor vrouwen van nu interessante paviljoens op de Floriade en laat je verrassen. Ga mee met een ritje in de kabelbaan over het Floriade-terrein. Hou de website in de gaten voor het meest actuele programma.

>Vanaf 1 maart kun je via onze website aanmelden voor een promotiecode om je ticket voor de Floriade met korting te kunnen kopen (alleen geldig voor 20 mei).
Vacature op landelijk bureau:
projectmanager / leidinggevende


De directeur van Vrouwen van Nu heeft aangegeven haar werkzaamheden medio dit jaar te willen afronden. Daarom is het Landelijk Bestuur op zoek naar een nieuwe collega op het landelijk bureau in Den Haag die, naast leidinggeven aan het bureauteam, samen met het bestuur het op handen zijnde veranderingstraject in de vereniging vormgeeft.

> Kijk hier om de vacature te lezen.
Handwerkgroepen Vrouwen van Nu borduren mee aan gordijnen voor Huis ten Bosch

Het Textielmuseum in Tilburg is gestart met een uitzonderlijke opdracht. Het TextielLab – de professionele werkplaats in het hart van het museum – gaat nieuwe gordijnen maken voor Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Handwerkgroepen uit het hele land en Hare Majesteit Koningin Máxima vervaardigen een gedeelte van het borduurwerk. Een handwerkgroep van Vrouwen van Nu gaat mee borduren.
De bijzondere gezamenlijke opdracht betreft een eigentijdse remake van de 18de-eeuwse zijden gordijnen uit de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch in Den Haag, één van de ontvangstruimtes van het woonpaleis van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Het ontwerp voor de nieuwe gordijnen is van de hand van de Haagse ontwerper Liesbeth Stinissen. Het resultaat is dit najaar te zien in het museum.

>Meer informatie vind je hier.
In maart verschijnt de volgende nieuwsbrief van het Landelijk Voedsel Platform. Meld je hier aan en blijf op de hoogte van voedzaam nieuws.
 
 
twitter_16.png facebook_16.png LinkedIn
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je daarop geabonneerd hebt. Ben je nieuw lid van Vrouwen van Nu, dan ontvang je de maandelijkse nieuwsbrief automatisch in je mailbox. Wil je dat niet? Schrijf je dan hieronder uit. Ontvang je de nieuwsbrief via je afdelingsbestuur? Laat het hen dan weten als je de nieuwsbrief niet wilt ontvangen.
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief | Abonnement wijzigen 
we_houden_contact.png