oktober 2022
Impressie afdelingsbijeenkomsten Landelijk Voedsel Platform


Ruim 100 keer is de toolkit van het Landelijk Voedsel Platform aangevraagd om een afdelingen bijeenkomst te organiseren. Van de mogelijkheid om een boerin uit te nodigen is 39 keer gebruik gemaakt.
Laat je inspireren door de enthousiaste verhalen van afdelingen die al een afdelingsbijeenkomst hebben georganiseerd.
De verslagen zijn terug te lezen in de Nieuwsbrief van het  Landelijk Voedsel Platform.

>> Het is nog steeds mogelijk om een toolkit aan te vragen en een boerin uit te nodigen voor een afdelingsbijeenkomst via: bureau@vrouwenvannu.nl
 
 
Ik ben #medestander

In het verleden was geweld tegen vrouwen vooral een ‘vrouwenprobleem’, waarbij voor de oplossingen vrouwen en meisjes aan zet waren. Zij kregen weerbaarheidstrainingen, droegen verkrachtingsfluitjes, moesten maar niet alleen op straat gaan in het donker, en opletten bij hun kledingkeuze. Inmiddels komt er meer aandacht voor de rol van mannen en jongens, in het bestrijden en voorkomen van geweld tegen vrouwen. Geen jongen wordt als dader geboren, maar hoe zorgen we ervoor dat hij niet zo eindigt?

>>Tijdens de Orange the World campagne (25-11 t/m 10-12) wil Vrouwen van Nu iedereen vragen om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen  te verklaren. Dat kan heel eenvoudig door hier op de website van Orange the World de 'Pledge’(formulier) te ondertekenen. En daarvoor hoef je niet tot 25 november te wachten.

 
Boeklezing Matthias Rozemond,
boek Hoogheid op 15 december om 19.30 uur, voor leden (via Zoom)


Hoogheid van Matthias Rozemond is het vervolg op de succesvolle roman Amalia, waar Matthias Rozemond verleden jaar een enthousiaste lezing over gaf.
Ook over zijn nieuwste boek geeft Matthias, voor leden van Vrouwen van Nu, een boeklezing.

>>Leden kunnen zich hier aanmelden voor deze online boeklezing.

Lees meer over het boek Hoogheid.

 
Met ledenkorting naar de theatervoorstelling:
Women in Troy


Leden kunnen met korting naar de indrukwekkende voorstelling: Women in Troy, as told by our mothers. De Portugese theatermaker Tiagio Rodrigues schreef dit verhaal over de belegerde stad Troje vanuit het perspectief van vrouwen en specifiek vanuit die van moeders. Hij baseerde zich hierbij op de verhalen van de theatermakers van Dood Paard, waaronder de Oekraïnse vluchteling Aleysya Andrushevska. In de voorstelling worden heden en verleden door elkaar gevlochten.
Wat als vrouwen aan het roer staan, verandert oorlogsvoering dan?

>>De speellijst en meer informatie over deze voorstelling vind je hier.
Met de kortingscode: vrouwenvannu  krijgen leden korting op een toegangskaart.
 
 
Winactie

Je beste vriendin
Libelle en Margriet als venster op de wereld


In Je beste vriendin schetst Marjan van Marle de ontwikkeling en maatschappelijke invloed van de twee meest toonaangevende vrouwenbladen in Nederland ooit: Libelle en Margriet.
Vroeger werd een pasgetrouwde vrouw gelukkig gemaakt met een abonnement op een damesblad. Het damesblad vervulde vaak jarenlang de rol van raadgeefster, vraagbaak en dus die van hun ‘beste vriendin’.De bladen waren hun venster op de wereld en speelden een veel grotere rol in de emancipatie dan over het algemeen wordt aangenomen.
 
>>We mogen vijf boeken weggeven, wil je kans maken op een van de vijf boeken? Stuur dan een mail aan winactie@vrouwenvannu.nl o.v.v. je lidnummer, naam en adres.
 
 
 
twitter_16.png facebook_16.png LinkedIn
we_houden_contact.png