augustus 2022

Vertrek Carla Wijers, directeur Vrouwen van Nu

Carla Wijers (65) stopt na zeven jaar als directeur van Vrouwen van Nu. In die zeven jaar zijn er onder haar leiding  verschillende maatschappelijke onderwerpen behandeld. Zo is er in 2018 in samenwerking met vier andere vrouwenorganisaties het Manifest Vrouwen Vluchtelingen Veiligheid opgesteld. En nam Vrouwen van Nu in 2019 het initiatief om een Landelijk Voedsel Platform op te zetten om de tegenstellingen tussen boeren en burgers om te buigen naar dialogen met respect en begrip. Carla: "Ik blijft als landelijk lid betrokken bij de vereniging. Nu ik stop als directeur van Vrouwen van Nu, kan ik  me geheel gaan wijden aan het schrijven van mijn tweede boek.”

> In het Vrouwen van Nu Magazine, dat in september verschijnt, is een afscheidsartikel van Carla opgenomen.
Erica van Engel opvolger Carla Wijers

Erica van Engel start per 1 september als manager op het landelijk bureau van Vrouwen van Nu. Haar focus zal liggen op het opstellen van een meerjarenbeleidsplan waarin nadrukkelijk aandacht zal zijn voor het toekomstperspectief van Vrouwen van Nu.
Erica heeft een achtergrond in beleid- en managementfuncties in het bedrijfsleven, de maatschappelijke sector en bij de overheid. Het afgelopen decennium is zij betrokken geweest bij diverse vrouwenverenigingen (o.a. FNV Vrouw, Soroptimisten Nederland en de Nederlandse Vrouwenraaad), waar vergelijkbare uitdagingen als vergrijzing, krimp en teruglopende inkomsten spelen.
 
Wie wordt de Verschilmaker 2022?

Op de website van Vrouwen van Nu breng je heel makkelijk jouw stem uit op de verschilmaker van jouw keuze.
Ook lees je meer over de Verschilmakers en hun drijfveren. Wie mag rekenen op jouw stem?
Babette Porcelijn zij inspireert mensen hun dagelijks leven effectief te verduurzamen.
Of Nienke Slump zij brengt recht letterlijk dichterbij en maakt zo het verschil in mensenlevens.
Of Karin Didderen zij herstelt kustgebieden dankzij afgekeurde frieten.

> Stemmen kan tot 8 september en doe je hier, op 20 september zal de Verschilmaker Award 2022 worden uitgereikt.
 
Prinsessendag; 
Aandacht voor vrouwenzaken


Op 12 september, in de Nieuwspoort in Den Haag, vindt  Prinsessendag plaats. Het dilemma ‘individuele keuzes versus collectieve belangen’ staat centraal. Er wordt onder meer gediscussieerd over deeltijdbanen in een tijd van personeelstekorten.
Prinsessendag wordt georganiseerd door verschillende vrouwenorganisaties, waaronder Vrouwen van Nu, met als doel om blijvende aandacht van politiek Den Haag te vragen voor vrouwenzaken.
> Aanmelden voor Prinsessendag kan via info@de-nvr.nl.
 
Word Supporter!  Steun Vrouwen van Nu en maak kans op mooie prijzen

De Supportactie is een initiatief van de Nationale Stichting Grote Clubactie. Met de Supportactie kunnen verenigingen, organisaties, goede doelen, stichtingen en instellingen structureel geld ophalen voor hun doel. Je kunt Vrouwen van Nu, al supporten door een maandlot te kopen voor €5,50, 80% van dit bedrag komt ten gunste van Vrouwen van Nu.
Als Supporter maak je ook nog eens elke maand kans op mooie prijzen in de Supportactie loterij.
> Via deze link kun je supporter worden: https://www.supportactie.nl/steun/vrouwenvannu
 
Vrouwen van Nu omarmt wereldwijde zwerfvuil opruimdag op
World Cleanup day

 
17 september a.s. is de dag waarop wereldwijd door vrijwilligers zwerfvuil wordt opgeruimd. Vrouwen van Nu roept al haar afdelingen op om mee te doen en scholen en verenigingen in de regio te benaderen om deel te nemen aan dit wereldwijde initiatief. Door het uiteenvallen van zwerfafval komen grote hoeveelheden microplastics in het milieu terecht en daarmee ook in de voedselketen.
 
Project Plastic en Ik...? Microplastics
De projectgroep van Vrouwen van Nu Plastic en Ik...? heeft als jaarthema Microplastics. Zo wil de projectgroep meer bewustzijn creëren over de gevaren van microplastics voor de volksgezondheid. Microplastics worden als ingrediënten in producten toegepast, zoals bijvoorbeeld in persoonlijke verzorgingsproducten.
 
Maak kans op vrijkaarten voor de
film Les Passagers de la nuit


Leden van Vrouwen van Nu maken kans op vrijkaarten voor deze CineArt film die vanaf 6 oktober in de bioscoop draait.
In Les Passagers de la nuit beleef je het Parijs van de jaren tachtig samen met Charlotte Gainsbourg als Elisabeth, die na haar echtscheiding opnieuw haar weg in het leven moet vinden. Tegelijkertijd begint in Frankrijk een nieuw politiek en maatschappelijk tijdperk met de verkiezing van Mitterrand als president.
Als Elisabeth in de steek wordt gelaten door haar man blijft ze achter met haar twee tieners, Matthias en Judith. Ze vindt werk bij een nachtelijke radioshow, waar ze de rondzwervende Talulah ontmoet. Al snel neemt ze de jonge, ontheemde vrouw onder haar vleugels. Talulah ontdekt de warmte van een thuis en Matthias voelt hoe het is om voor het eerst verliefd te zijn. Terwijl Elisabeth de jongeren gadeslaat, zal ze haar eigen waarde moeten vinden en herontdekken dat het leven haar wel degelijk iets te bieden heeft.
 
>We mogen 3 x 2 vrijkaarten weggeven. Klik hier en mail je naam en adres je lidmaatschapnummer.
 
 
Vier keer per jaar verschijnt het Vrouwen van Nu Magazine.
Het komende magazine verschijnt eind september.
Via deze link vraag je een gratis proefexemplaar aan
.
 
 
twitter_16.png facebook_16.png LinkedIn
we_houden_contact.png