april 2022
Boerinnen voorspellen lege schappen
als gevolg van de oorlog in Oekraïne

Slechts 0,3 procent van de Nederlandse bevolking werkt in de agrarische sector, toch voorzien zij het land voor het grootste deel van voedsel. De oorlog in Oekraïne heeft grote invloed op onze voedselzekerheid in het najaar. De prijzen zullen stijgen, voedsel wordt een stuk duurder en er zullen meer lege schappen zijn. Leden van Vrouwen van Nu, die werken in een agrarisch bedrijf, reflecteerden op 4 april jl. vanuit hun dagelijkse praktijkervaring op een aantal ideeën en opvattingen die op dit moment leven in Nederland.

> lees hier het complete persbericht
 
Floriade Ontmoetingsdag

Op 20 mei is de Vrouwen van Nu Ontmoetingsdag op de Floriade, je hebt nog tot uiterlijk 10 mei, 12 uur om  toegangskaarten te kopen! Al ruim 1500 kaarten zijn er inmiddels door leden van Vrouwen van Nu gekocht.
Op het Floriade terrein worden verschillende workshops en lezingen voor leden van Vrouwen van Nu georganiseerd.
Greep uit de workshops en lezingen op 20 mei op de Floriade

Workshops bij Circuloco
Circuloco is dé plek op de Floriade waar lokale ondernemers de handen ineen hebben geslagen op het gebied van circulariteit.
Speciaal voor Vrouwen van Nu organiseert Circuloco twee workshops.
Duurzaam koken met een proeverij uit de Ecostoof, de oude hooikist in een nieuw jasje en Creatief recyclen in de praktijk.
> Meer informatie over circuloco: circuloco.nl
 
Lezing over immersieve kunst
Olga Ruitenbeek, Artistiek Leider bij M. geeft een lezing over immersieve kunst. M. wil immersieve kunst en landschapskunst toegankelijk maken voor iedereen, met en zonder voorkennis van kunst. Jezelf letterlijk onderdompelen in kunst; dat is de 'immersieve kunst.' De kunststroming is in Nederland nog redelijk onbekend, maar dat gaat veranderen. Vijf immersieve werken zijn te zien in kunstpaviljoen M. op de Floriade.
> Meer informatie over M. vind je hier.
 
Vrouwen van Nu 2022

Jaarlijks wordt een lid van Vrouwen van Nu gedecoreerd, die zich op bijzondere wijze heeft ingezet met een actueel thema, een spraakmakend onderwerp of de vereniging op een positieve manier onder de aandacht heeft gebracht. Wie wordt Vrouw van Nu 2022?

> Met het nominatieformulier op de website kunnen leden voorgedragen worden, inzenden kan tot 1 juni.
 
Toolkit Landelijk Voedsel Platform

Met het Landelijk Voedsel Platform hebben we de afgelopen tijd veel input verzameld rond het thema goede voeding. Hiermee is een toolkit gemaakt. Ruim 60 afdelingen hebben de toolkit inmiddels aangevraagd. Heeft jouw afdeling de toolkit nog niet aangevraagd? Kijk dan op deze site en bestel de gratis toolkit alsnog. Met de toolkit kunnen afdelingen van Vrouwen van Nu een inspirerende afdelingsbijeenkomst organiseren. De toolkit bestaat uit discussiestellingen, een pubquiz, de Voedsel-special van het Vrouwen van Nu Magazine en PR materiaal.
Ook kan er een boerin of tuindersvrouw uitgenodigd worden om haar verhaal te komen vertellen. Stuur dan een mail naar bureau@vrouwenvannu.nl.
 
 
Winactie: 
boek Etta Palm; van Nederlands eerste feministe tot staatsvijand
 
20 mei verschijnt het boek Etta Palm, geschreven door Wil Schackmann
. Aan de hand van oud en nieuw archiefmateriaal en met veel gevoel voor vermakelijke historische details vertelt Schackmann het ongekende levensverhaal van Etta Palm.
Etta Palm (1743-1799) in Groningen geboren, duikt
rond 1769 op in het onbetwistbare centrum van de wereld: Parijs. Als met de Revolutie van 14 juli 1789 het gangbare wereldbeeld op zijn kop wordt gezet, ontpopt Etta zich tot een echte revolutionaire. Steeds stelliger stelt ze dat het ‘Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap’ niet alleen een einde moet maken aan de schrijnende ongelijkheid tussen de adel en het gewone volk, maar ook aan die tussen mannen en vrouwen – en daarmee is ze een van de eerste.

> Wil je kans maken op een van de vijf boeken? Stuur dan je naam en adresgegeven naar: winactie@vrouwenvannu.nl

Wist je dat... leden van Vrouwen van Nu met alle reizen van alle provincies mee kunnen? Kijk voor het meest actuele aanbod onder het kopje 'aanbod en diensten' op de website. Buiten Europese reizen worden georganiseerd door RVAJ, kijk op rvaj.nl voor een overzicht.
 
 
twitter_16.png facebook_16.png LinkedIn
we_houden_contact.png