november 2022
#medestander
tegen geweld tegen vrouwen

Wist je dat 53% van de vrouwen in Nederland te maken heeft (gehad) met seksueel grensoverschrijdend, dat 1 op de 3 vrouwen slachtoffer wordt van huiselijk geweld en dat elke 8 dagen een vrouw sterft door geweld? Dat moet stoppen!
Daarom is Vrouwen van Nu #medestander van Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.
> Wordt ook #medestander door de verklaring te ondertekenen op > https://www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/.  Alleen samen maken we hier een eind aan. De campagne loopt tot 10 december de Internationale Mensenrechtendag.
 
 
Maartje van der Bijl toegetreden tot Landelijk Bestuur Vrouwen van Nu
 
Maartje (65): “Ik ben gevraagd om in het Landelijk Bestuur plaats te nemen en ik heb ja gezegd omdat ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren voor de toekomst van Vrouwen van Nu.”

In het Landelijk Bestuur zal Maartje zich toeleggen op de Culturele commissies.
 
Thema-avond Verbinden en (voor)oordelen
zorgt voor nieuwe leden


17 november jl. organiseerde de afdeling Chaam een succesvolle thema-avond over Verbinden en (voor)oordelen. Voor deze avond waren Joyce Sylvester, schrijver van het boek Bent ú de burgemeester? En Erica van Engel (interim-directeur van Vrouwen van Nu) uitgenodigd om over hun ervaringen te spreken.
Monique den Boer, voorzitter afdeling Chaam: "Voor nieuwe aanwas proberen we om meer diversiteit in de bijeenkomsten te krijgen. Deze avond heeft ons een nieuw lid van begin veertig opgeleverd en drie vrouwen hebben een inschrijfformulier meegenomen.”  

> Nieuwsgierig naar deze thema-avond? Een uitgebreid verslag lees je in het Vrouwen van Nu Magazine die half december verschijnt.
Toolkit Plastic & ik?
Interactieve afdelingsbijeenkomst


Vrouwen van Nu afdeling Erp heeft de toolkit van het project Plastic & ik? gebruikt om een afdelingsavond te organiseren.
Wilhelmien Donkers verzorgde de avond op een interactieve manier met o.a. dia’s, stellingen, een quiz en praktische tips.
Afdeling Erp: "We zijn allemaal weer wat bewuster geworden en meer gaan beseffen dat er nog steeds [onnodig] veel plastic wordt gebruikt.”
> De toolkit kan nog steeds opgevraagd worden via deze link.

 
Ledenvoordeel

15 december; on-line boeklezing

Boeklezing Mathias Rozemond, over zijn nieuwste boek Hoogheid, op 15 december om 19.30 uur, via Zoom.
In het vervolg op de succesvolle boekpresentatie over zijn boek Amalia, geeft Mathias Rozemond nu een lezing over zijn nieuwste boek: Hoogheid.
Den Haag, 1629. Amalia heeft zich opgewerkt tot echtgenote van de stadhouder en is nu de machtigste vrouw van het land. Maar wie de macht eenmaal bezit, moet meer dan ooit over de schouder kijken. De Oranjes liggen van links en rechts onder vuur en de Spanjaarden zijn nog niet verslagen. Amalia moet list en charme aanwenden om de tegenstrevers van haar man uit te schakelen.
> Wil je de lezing online via zoom bijwonen? Geef hier je gegevens door en ontvang de link naar de zoommeeting.
 
 
 
twitter_16.png facebook_16.png LinkedIn
we_houden_contact.png