mei 2022

Verkiezing Vrouwen van Nu Verschilmaker 2022

De genomineerden voor de Vrouwen van Nu Verschillmaker Award 2022 zijn bekend.Ook dit jaar zijn er drie inspirerende vrouwen genomineerd die door hun inzet de omgeving inspireren en de leefomgeving positief beïnvloeden.
Lees meer over de genomineerden door op hun naam te klikken. Wie mag rekenen op jouw stem, is dat:
Babette Porcelijn
zij inspireert mensen hun dagelijks leven effectief te verduurzamen.
Of Nienke Slump zij brengt recht letterlijk dichterbij en maakt zo het verschil in mensenlevens.
Of Karin Didderen zij herstelt kustgebieden dankzij afgekeurde frieten.

> Je kunt vanaf vandaag stemmen op de Verschilmaker van jouw keuze, via deze site.
 
Terugblik Floriade Ontmoetingsdag

Op 20 mei kleurde de Floriade oranje. 2300 leden van Vrouwen van Nu waren aanwezig op de Ontmoetingsdag op de Floriade. Veel van hen hadden gehoor gegeven aan de oproep om op de dag iets oranjes te dragen.
Benieuwd naar een impressie van deze ontmoetingsdag?
> Op onze website vind je bij een fotoalbum.
 
Van het gas af; koken met de EcoStoof

Caro Niestijl gaf op 20 mei op de Floriade de workshops Duurzaam Koken met de EcoStoof®. Zo werkt de EcoStoof®: Breng een pan met eten aan de kook en stop hem in de EcoStoof®. Dit slimme omhulsel houdt je pan zo heet dat je eten vanzelf gaart, zonder energie en met behoud van alle smaken en voedingsstoffen! Gebaseerd op de eeuwenoude hooikist methode. Lekker makkelijk, gezond en je bespaart 30% energie!
De afgebeelde EcoStoof® kost € 99, Leden van Vrouwen van Nu krijgen € 10 korting, met de kortingscode NU. De korting is niet geldig voor andere artikelen. De actie loopt tot eind 2022.
> Kijk op  www.ecostoof.nl
 
 
NVR zoekt VN Vrouwen-vertegenwoordiger 2023

Elk jaar mag een Nederlandse vertegenwoordiger namens de lidorganisaties van de Nederlandse Vrouwen Raad naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN). Zij gaat mee met de Regeringsdelegatie en spreekt in New York de regeringsleiders van de VN-lidstaten toe over noodzakelijke verbeteringen in de positie van vrouwen wereldwijd.
Op dit moment vervult Enaam Ahmed Ali als Vrouwenvertegenwoordiger van 2022 deze rol. Voor 2023 wordt gezocht naar haar opvolger.

> Meer informatie vind je hier, reageren kan tot uiterlijk 31 mei 2022.
Kom in de Kas op 11 en 12 juni

Dit jaar is Kom in de Kas eenmalig verplaatst naar het tweede weekend in juni.
Op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni kan iedereen in de kassen komen kijken en zien hoe techniek en innovatie de glastuinbouw groot maakt. In 12 regio’s verspreid over Nederland zetten enthousiaste kwekers de deuren van hun kas open.
De wereldwijde glastuinbouw is enorm, maar ons kleine landje ligt ver voorop als het gaat om efficiëntie. Daar komt heel wat techniek, innovatie en ondernemerschap bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat.

> Kijk hier  voor meer informatie.
Winactie

Koloniekind van Mariët Meester

Als dochter van ‘meester Meester’ groeide Mariët Meester op in de afgelegen justitiekolonie Veenhuizen, toen het Drentse dorp nog verboden was voor buitenstaanders. De kleine Mariëtte ging in een gevangenisbus naar de kleuterschool, de tuin van het huis waar ze woonde werd door gevangenen onderhouden en op zondag zat ze samen met gevangenen – haar rolmodellen – in de kerk.  

Voor Koloniekind kroop Meester weer in de huid van het meisje dat ze ooit was. Aan de hand van haar persoonlijke verhaal beschrijft ze van binnenuit hoe de inwoners van Veenhuizen samenleefden met de criminelen die ze moesten bewaken.

Wil je kans maken op een van de vijf boeken die we mogen weggeven? 

> Klik dan hier en laat je naam en adresgegevens achter.
 
Vrouwen van Nu Magazine mei is verschenen. Nieuwsgierig? Vraag een proefexemplaar aan via: bureau@vrouwenvannu.nl
 
 
twitter_16.png facebook_16.png LinkedIn
we_houden_contact.png