juni 2022

Vrouwen van Nu omarmt wereldwijde zwerfvuil opruimdag
 
17 september is de dag waarop wereldwijd door vrijwilligers zwerfvuil wordt opgeruimd. Vrouwen van Nu roept al haar afdelingen op om mee te doen en scholen en verenigingen in de regio te benaderen om deel te nemen aan dit wereldwijde initiatief. Door het uiteenvallen van zwerfafval komen grote hoeveelheden microplastics in het milieu terecht en daarmee ook in de voedselketen.
 
Plastic... en Ik? Microplastics
De projectgroep van Vrouwen van Nu Plastic... en Ik? heeft als jaarthema Microplastics. Zo wil de projectgroep meer bewustzijn creëren over de gevaren van microplastics voor de volksgezondheid.
> Klik hier voor meer informatie

12 september Prinsessendag

Tekorten op de arbeidsmarkt: over individuele keuzen en collectieve belangen, is voor 2022 het thema.
De samenleving als geheel is gebaat bij een voldoende personele bezetting in allerlei sectoren. Individuele keuzen, wensen en verlangens lopen lang niet altijd in lijn met dat collectieve belang. In de discussie over oplossingen worden vrouwen regelmatig opgeroepen om meer uren te gaan werken. Kleine parttime banen worden nogal eens weggezet als ‘prinsessengedrag’. Tegelijkertijd is de keuze van vrouwen voor een parttime baan van vrouwen ook vaak het gevolg van stereotiepe rolverdeling in huis en lage salarissen.
Tijdens Prinsessendag worden oplossingsrichtingen besproken tegen de achtergrond van het dilemma individuele keuzes versus collectieve belangen.

Wie maakt voor jou het verschil? Breng je stem uit

Heb jij je stem al uitgebracht op een van de drie genomineerde verschilmakers? Op de website van Vrouwen van Nu breng je heel makkelijk jouw stem uit.
Wie mag rekenen op jouw stem, is dat:
Karin Didderen zij herstelt kustgebieden dankzij afgekeurde frieten.
Of Babette Porcelijn zij inspireert mensen hun dagelijks leven effectief te verduurzamen.
Of Nienke Slump zij brengt recht letterlijk dichterbij en maakt zo het verschil in mensenlevens.
> Stemmen kan tot 1 september, op 20 september wordt de Verschilmaker Award 2022 uitgereikt.
 
Leesvoer voor op vakantie

Neem nu een proefabonnement op het Vrouwen van Nu Magazine en ontvang vier uitgaves voor slechts €9,99. De eerste twee nummers ontvang je binnen een week thuis.
Mail naar bureau@vrouwenvannu.nl en ontvang nummer 1 (de special Gezond en duurzaam voedsel) en nummer 2 (themanummer Talenten van vrouwen benutten). Lees op je vakantie over eerlijke voeding voor een eerlijke prijs. Hoe Evi Vet als VN Jongerenvertegenwoordiger biodiversiteit op de kaart wilt zetten. Of lees waarom Sanne Bakker, harpiste vindt dat iedereen muziek zou moeten kunnen maken. En dat meisjes in Oeganda de dupe zijn van de langste schoolsluiting ooit.

De magazines die in september en december verschijnen worden toegezonden als deze zijn verschenen. Het abonnement stopt automatisch.
 
Ledenvoordeel:
 
Winactie:
De ambtsketen veroverd!
In 2021 was het 75 jaar geleden dat Truus Smulders-Beliën benoemd werd als eerste vrouwelijke burgemeester van Nederland. Pas in 1931 werd het wettelijk mogelijk vrouwen in dit ambt aan te stellen. De eerste vrouwelijke Kamerleden speelden een voorname rol in dat parlementaire gevecht.
Het duurde nog bijna twintig jaar tot de benoeming van een volgende vrouwelijke burgemeester. Goedwillende ministers verzuchtten dat de dames maar niet solliciteerden en vaak afvielen vanwege gebrek aan bestuurlijke ervaring. Pas naarmate meer vrouwen de mars door de gemeentelijke bestuursorganen aflegden, nam het aantal toe.
Inmiddels is een derde van de burgemeesters vrouw. De eerste vrouwelijke burgemeesters waren echte pioniers, dit boek vertelt hun verhaal.
Wil je kans maken op een boek, stuur dan je naam en adres naar: winactie@vrouwenvannu.nl
 
Aanbieding; drie nummers Museumtijdschrift

Het Museumtijdschrift het grootste onafhankelijke kunsttijdschrift van Nederland, is informatief, actueel en altijd verrassend. Het richt zich op museumbezoekers met een brede belangstelling: van hedendaagse en moderne kunst, fotografie, architectuur, mode en design tot oude kunst, archeologie en cultureel erfgoed.
Bij ieder nummer ontvang je de meest complete tentoonstellingsagenda van Nederland in handig zakformaat.
Speciaal voor leden van Vrouwen van Nu is er een proefabonnement van 3 nummers voor €23,50.
https://museumtijdschrift.nl/winkel/uncategorized/vrouwen-van-nu/
 
 
De volgende Nieuwsbrief verschijnt op 25 augustus.
Vrouwen van Nu wenst iedereen een mooie zomer.

 
twitter_16.png facebook_16.png LinkedIn
we_houden_contact.png