maart 2022
Praat mee!

Wat zijn de consequenties van de oorlog in Oekraïne
voor de voedselzekerheid in Nederland?

Op maandag 4 april om 14 uur wordt leden van Vrouwen van Nu met een boerenbedrijf gevraagd om via een zoommeeting, mee te praten over de oorlog in Oekraïne en de directe gevolgen voor de voedselvoorziening in Nederland.
Dit zoomgesprek wordt de basis van een redactioneel artikel dat we via onze social media kanalen zullen delen maar waarmee we ook de pers gaan benaderen.
> Leden met een boerenbedrijf kunnen zich aanmelden via: Nicole@vrouwenvannu.nl
Na aanmelding aanvang je een zoomlink om deel te nemen.
 
Ticketverkoop Floriade Ontmoetingsdag

Op 20 mei is de Vrouwen van Nu Ontmoetingsdag op de Floriade. Speciaal voor leden van de vereniging worden er verschillende workshops, lezingen georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld een lezing van chefkok Sharon de Miranda in het Food Forum, een lezing bij de Polderkol over het verwerken van biologische kruiden tot producten die de gezondheid bevorderen, of de Almeerse Wolunie die een demonstratie kaarden/spinnen geeft. En er volgen nog veel meer activiteiten, hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven.
> Leden kunnen via deze link kaarten voor
20 mei met korting bestellen.
 
Nomineren Vrouw van Nu 2022

De Vrouwen van Nu verkiezing is een stimuleringsprijs voor een lid van Vrouwen van Nu dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet en met een actueel thema of spraakmakend onderwerp Vrouwen van Nu op een positieve manier onder de aandacht brengt van het publiek.
> Door gebruik te maken van het nominatieformulier kun je een lid voordragen, inzenden kan tot 1 juni a.s..
ODE aan de PLATTELAND VROUW – van Vroeger tot NU

Op 21 mei staat de kracht van de vrouw op het platteland centraal bij het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe.
De vrouw, de stille kracht, die ervoor zorgde dat de boer, de arbeider, het gezin, het bedrijf kon bestaan dankzij haar enorme veelzijdigheid. Zie waar de vrouw de hele week druk mee bezig was. Maak kennis met traditionele modeartikelen tijdens de catwalk: “Van klederdracht tot hippe overall”.  De hele dag door zijn er demonstraties zoals: kantklossen, vlas bewerken tot linnen, ruwe wol verwerken, spinnen en twijnen, leer bewerken. Er zijn smikkel stands, presentaties en aanschuif-mini-workshops. En een unieke fototentoonstelling: Ode aan deze plattelandsvrouwen.
> Kijk hier voor het complete programma en toegangsprijzen.
Op vertoon van de ledenpas van Vrouwen van Nu, ontvangen leden een bon voor gratis koffie en krentenwegge.
Ledenvoordeel:

Creatieve workshops
Annie Nederend van Confetti op Tafel organiseert verschillende creatieve workshops waarbij je verschillende technieken leert toe te passen en werk je met verschillende materialen. Er is keuze uit verschillende workshops zoals: Hippe kippen voor volwassenen, handlettering, servies versieren met stippen, houtbranden of krijtbord schrijven.
Confetti op Tafel zit in Stolwijk maar geeft ook workshops op locatie.
Afdelingskorting: speciaal voor afdelingsbijeenkomsten van Vrouwen van Nu geeft Confetti op Tafel 5 euro korting per persoon, bij meer dan 10 deelnemers. Prijzen exclusief kilometervergoeding.
Ben jij creatief en wil je graag een leuke workshop volgen?
>Kijk dan op: confettioptafel.nl
 
 
Wist je dat... 
Je als lid van Vrouwen van Nu niet alleen aan de reizen van jouw provinciale reiscommissie kunt deelnemen maar aan alle reizen die door de reiscommissies worden georganiseerd. Kijk hier voor een overzicht.
 
 
twitter_16.png facebook_16.png LinkedIn
we_houden_contact.png