Copy
Met The Vegan Network lanceert creatief bureau DIFT een platform dat een podium biedt aan inspirerende veganisten en vegetariërs. 
View this email in your browser


Creatief bureau DIFT richt The Vegan Network op.

Afgelopen weekend werd The Vegan Network gelanceerd, een platform dat een podium wil bieden aan inspirerende veganisten en vegetariërs. Volgens oprichter Yves Drieghe was het hoog tijd dat een dergelijk netwerk gelanceerd werd, want “heel wat mensen willen hun eetpatroon veranderen, maar denken onterecht dat ze daar niet toe in staat zijn.”

Yves, creative director bij DIFT, is al tien jaar vegetariër en sinds een jaar of vijf ook veganist. In december liep hij de marathon van Lanzarote om te bewijzen dat je ook met een plantaardig dieet een grootse prestatie kan verrichten.

Senne Van der Ven: Bruno Pieters
Sam Gilbert: Wannes Cappelle
Sam Gilbert: Tom Leenders
“Ik merkte de voorbije jaren vaak dat veel mensen op zoek zijn naar iemand bij wie ze kunnen aankloppen met vragen over veganisme en vegetarisme. Daarom ben ik een platform begonnen waarop we die rolmodellen in de kijker kunnen plaatsen. Op The Vegan Network worden ze in beeld gebracht door topfotografen en krijgen ze telkens een vraag over hun levensstijl voorgeschoteld.”

Op het platform staat een zo breed mogelijke selectie mensen. Zo duiken naast een make-up artiest en politieagent ook een IT-manager en tuinman op. “We hebben de drempel bewust zo laag mogelijk gehouden”, zegt Yves. “Soms denken mensen dat veganisme of vegetarisme iets is wat enkel voor welgestelde of zogenaamde hippe mensen is weggelegd, maar dat is echt niet het geval. Daarnaast willen we op het platform absoluut niet met een belerend vingertje zwaaien, maar juist een positieve boodschap brengen. Ieder beetje helpt, en het is heus niet zo moeilijk als je denkt.”

Damon De Backer: Sarah Van Looy
Damon De Backer: Arno De Mol
Op www.thevegannetwork.be en het Instagram-account @thevegan_network verschijnen de portretten van fotografen als Kaat Pype, Wouter Van Vaerenbergh en Senne Van der Ven. Daar duiken ook enkele bekenden op, waaronder ethicus Johan Braeckman, muzikant Wannes Cappelle en modeontwerper Bruno Pieters.

Mail voor meer info naar yves@dift.be


Copyright © 2017 DIFT bvba, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list