Copy
Dansk Atletik Forbunds nyhedsbrev udkommer cirka én gang månedligt og sendes til forbundets motions- og atletikklubber samt andre interesserede. 


Nyt fra Dansk Atletik Forbund

Oktober 2015

Nyt fra DAF-kontoret

Velkommen til nye klubber:  
DAF byder velkommen til klubberne Horne Gymnastikforening fra Faaborg og Ølgod Løb og Motion samt Good Karma Running fra Lyngby Tårbæk. Vi håber, I får rigtig mange gode oplevelser med jeres medlemskab.

Månedens fotospørgsmål:
Hvilket stadion er fotograferet på billedet herover? Send dit svar med navn og postadresse til henriette@dansk-atletik.dk. Skriv 'DAF-fotokonkurrence' i emnefeltet og deltag i vores lodtrækningskonkurrence, hvor du kan vinde en lille præmie.

Ny organi-sationsmodel for DAF vedtaget på årsmødet

Børne/Unge-komité, Seniorkomité, Masterskomité og Teknisk komité samt en række projektgrupper afløser de tidligere udvalg efter at den nye organisationsstruktur blev enstemmigt vedtaget på Atletikkens Årsmøde.
Læs hele beslutningsreferatet fra årsmødet her.

Nikoline gjorde sin gode idé til et Make Athletics Happen-projekt

Hvis ikke du har tilmeldt nogle unge fra din klub til næste hold af Make Athletics Happen-projektleder-uddannelsen, skulle du tage at gøre det nu - og allersenest 1. nov. Make Athletics Happen inspirerer unge til at få atletik til at ske og giver dem oplevelsen af at lykkes som leder. Klik på billedet og hør hvad Nikoline har fået ud af MAH - og læs mere her.

Vil du være med til at gøre en stor succes endnu større?

Sidste år blev der afholdt 18 Skole OL-stævner rundt om i landet samt stort finalestævne på Østerbro Stadion – med i alt mere end 25.000 deltagende børn fra 4.-7. klasser i hele landet. I 2016 bliver vi endnu flere. Læs hvordan jeres klub kan blive en del af denne succes. Det er lige nu, I skal melde jer som Skole OL-arrangør. Læs mere her.


Vil du gerne blive endnu bedre til at arrangere løb?

Så tilmeld dig vores Arrangørkonference lørdag 14. nov. Vi har sammensat et spændende program, hvor du bl.a. kan få fif til at bruge ambassadører til markedsføring af dine løb, lære om bæredygtige events og møde folkene bag Color Run. Læs mere her.

Se video fra det OL-stadion, Sara, Stina og Andreas skal løbe på

DIFs OL-presseansvarlige er i Rio på presserundvisning i disse dage. De har sendt os en video fra rundvisningen på det atletikstadion, som er ved at blive færdigbygget - og som de olympiske atletikkonkurrencer skal afvikles på om ti måneder. Se  videoen her.

Slott og Them er med på årets løberseminar - er du med?

Vejen til VM. Hvorfor bliver jeg træt, når jeg løber. Løb og mindfulness. Det er blot nogle af punkterne på årets løberseminar, som afholdes lørdag 8. november i Odense. Uanset om du er en glad motionist, ambitiøs konkurrenceløber eller er med til at styre træningen i din klub som træner eller tovholder, vil dagen være spækket med spændende foredrag for dig. Tilmelding senest 1. nov. Læs mere her.

 

Ungdomsløbe-trænerkursus i Odense 8. nov. - ses vi?

DAF anbefaler alle klubtrænere, der arbejder med unge atleter i alderen 12 til 15 år, at deltage i dette kursus. Uddannelsen bygger på den idrætslige udvikling, der passer til unge løbetrænende atleter. Udover generel fysisk udvikling (herunder koordination og motorik) ligger fokus på kurset i teknik, styrke, træningsplanlægning og trænerrolle. På kurset gennemgår man både bane- og crossløb svarende til aldersniveau. Læs mere her.

Fredericia Løbeklub testede GoRun tirsdag 6. oktober

Som led i dansk idrætshistories største og mest ambitiøse projekt, hvor DIF og DGI er gået sammen om at få flere danskere til at bevæge sig mere, blev det spritnye gratisløb GoRun testet i Fredericia tirsdag 6. oktober. Trods regn og blæst var humøret i top, da vi mødte Fredericias GoRun-arrangør, Jørgen Mollerup få minutter før landets første GoRun testløb blev skudt i gang (Klik på billedet). Læs mere om GoRun her.

Tæt løb ved kåring af årets DAF-priser

Til Atletikkens Årsmøde var der tæt løb, da årets DAF-forening, årets DAF-leder og årets DAF-arrangør skulle kåres. Søren Munch præsenterede de tre nominerede i hver kategori, hvorefter årsmødedeltagerne stemte via sms. Stort, velfortjent tillykke til alle! 
Årets forening: Sæby IK 80, Årets leder: Jesper Breum Eriksen og Årets arrangør: Sparta. Læs mer her.
 

Succesfuld speedating skød Årsmødet i gang

Årsmøde 2015: Inden formandens beretning blev der holdt en times ’speeddating’, hvor årsmødedeltagerne i mindre grupper gik rundt ved syv temaborde og fik mulighed for at lytte og stille spørgsmål til aktuelle aktiviteter i forbundet. Torben Dan styrede slagets gang og ringede med klokken, når deltagerne skulle gå videre til næste bord. Læs mere her - husk at klikke på de syv emner / navne og se videoer fra bordene.

Motiondanmark => Bevæg dig for livet - Løb

DGI og DIF gået sammen om dansk idrætshistories største og mest ambitiøse projekt nogensinde, der skal få flere danskere til at bevæge sig mere. Projektets løbesatsning hedder Bevæg dig for livet - Løb og er en videreudvikling af Motiondanmark og DGI Løb. Lige nu er vi i fuld gang med at samle alt det bedste fra disse to enheder og omdøbe og redesigne brochurer, Facebook-sider, hjemmeside, e-mailsignaturer m.m. Vi orienterer løbende om projektet.

Månedens DAF-profil: Janni Petersen

For at øge kendskabet til de personer og arbejdsopgaver, der er tilknyttet Dansk Atletik Forbund, bringer DAF Nyt hver måned et miniportræt af en medarbejder eller anden person fra forbundet. Læs om eventassistent Janni Petersen, der er månedens DAF-profil, her.
Kontakt:
Dansk Atletik Forbund
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby
tlf: 43262626
mail: DAF@Dansk-atletik.dk