Copy
Dansk Atletik Forbunds nyhedsbrev udkommer cirka én gang månedligt og sendes til forbundets motions- og atletikklubber samt andre interesserede. 


Nyt fra Dansk Atletik Forbund

September 2015

Nyt fra DAF-kontoret

Velkommen til nye klubber:  
DAF byder velkommen til Ølgod Løb og Motion i Varde Kommune, Kignæs Radio Sport og Horne Gymnastikforening, som ligger i Faaborg. Vi håber, I får rigtig mange gode oplevelser med jeres medlemskab.

Månedens fotospørgsmål:
Hvilket stadion er fotograferet på billedet herover? Send dit svar med navn og postadresse til henriette@dansk-atletik.dk. Skriv 'DAF-fotokonkurrence' i emnefeltet og deltag i vores lodtrækningskonkurrence, hvor du kan vinde en lille præmie.

Dorte Ramlov 
ny sekretær
 i DAF 

Nyansættelse i DAF:  Dansk Atletik Forbund får med ansættelsen af Dorte Maria Ramlov som sekretær en erfaren atletikudøver på DAF-administrationens centrale plads. Dorte har været aktiv mangekæmper i en del år, spillet volleyball i 30 år, cricket i 18 år, old-girlsfodbold i 8 år, spillet rigtigt meget tennis som veteran og været kaster de seneste syv år. Velkommen til Dorte!

Hvad
synes du
om DAF?

Spørgeskemaet til vores årlige foreningsundersøgelse er netop sendt ud til samtlige formandsmailadresser. Send endelig spørgeskemaet videre til rette vedkommende, hvis det er en anden end formanden, der skal besvare spørgsmålene. Vi vil rigtig gerne modtage så mange besvarelser som muligt, idet vi som forbund ønsker at tilpasse os alle jer medlemmers ønsker, krav, behov og forventninger til os.

HUSK
Atletikkens
Årsmøde 3. oktober

Alle med interesse for atletik, løb og motionsgang er særdeles velkomne til Atletikkens Årsmøde, der udgør rammen for, at vi sammen kan vælge de vigtige beslutninger for fremtiden og sikre den bedste udvikling i dansk atletik og motion. I år begynder vi lørdag morgen og slutter sidst på eftermiddagen. Læs meget mere her. TILMELDING SENEST 18. SEPT. KL.12!

Har du en
god historie
fra din klub?

Hvad sker der i jeres klub? Har I holdt et godt stævne, fået ny træner eller med succes indført fællesspisning hver torsdag? Eller har I oplevet noget helt fjerde, som I gerne vil dele med alle os andre? Så skriv endelig til henriette@dansk-atletik.dk - måske bringer vi din historie i DAF Nyt. Husk at skrive "God historie" i emnefeltet - og husk at oplyse navn og telefonnummer i mailen. Billedet er fra Aarhus 1900s velkomstarrangement for Sara Slott, da hun kom hjem fra VM.
 

Rekordstort
børnetræner-
kursus

Efterårets trænerkurser blev skudt i gang med et rekordstort Børnetrænerkursus. Mere end 30 trænere var samlet i Vejle 6. september for at deltage i DAFs hidtil største børnetrænerkursus. Med hjælp fra to undervisere, Joachim Lund og Charlotte Beiter Bomme, blev kursisterne introduceret til seks atletikdiscipliner samt teori om blandt andet børns fysisk udvikling, trænerrollen og træningsplanlægning. Tillykke til alle nyuddannede børnetrænere!

Vil du med
i en af DAFs
nye komitéer?

DAFs nye organisationsmodel, der skal til afstemning på årsmødet 3. oktober, betyder bl.a. oprettelse af fire nye komiteer:
1) Børne-ungekomité,
2) Seniorkomité,
3) Masters komité og
4) Teknisk komité.
Til hver af de fire komitéer skal vælges to medlemmer på årsmødet. Kandidatur hertil skal meddeles DAF en uge efter offentliggørelse af årsmødemateriale – dvs. senest 26/9: daf@dansk-atletik.dk. Lovforslag tilgængeligt på www.dansk-atletik.dk 11/9. Ved vedtagelse af ovenstående nedlægges eksisterende udvalg. Desuden oprettes en række projektgrupper i den forbindelse.

Husk at tjekke
efterårets
kursuskalender

Efteruddannelse og opgradering generelt af klubbens trænerkompetencer er en god måde at fremtidssikre klubben, idet kvaliteten i træningen er medvirkende til valg af klub.
Brug vores kursuskalender og kontakt endelig DAF for yderligere info. Kursuskalenderen for efteråret 2015 tilbyder blandt andet Ungdomstrænerkursus 2 med start i slutningen af oktober og Ungdoms løbetrænerkursus den 8. november.
Tilmelding til disse kurser åbner snarest på Atletik og Motion-portalen. 

Nedtælling til
Danmarks nye
verdensklasseløb

Om få dage kaster nogle af verdens allerhurtigste løbere sig ud i Nordens første labelløb i Københavns og Frederiksbergs gader med et gigantisk motionsfelt efter sig.
Alle danskere deltager samtidig i verdenshistoriens største DM i halvmaraton - og langs ruten venter et overflødighedshorn af et underholdningsprogram, hvor hovedstadens fedeste gadefester er samlet til én og samme fest. Vi glæder os!

Arrangørkonference
lørdag 14.
november i Odense

DAF og DGI Løb har i år valgt at opgradere vores seminar for arrangører til en konference. Formålet med konferencen er at inspirere jer løbsarrangører til at arbejde målrettet videre med jeres motionsløb og fortsat give løberne fantastiske løbeoplevelser. Vi får bl.a. besøg af arrangørerne af Color Run i Danmark, der fortæller hvordan de arbejder med og markedsfører deres løb. Derudover får I inspiration til brug af digitale ambassadører samt hjælp til let at lave risikovurdering og hvorledes I kan gøre jeres løb mere bæredygtigt. Tilmelding og yderligere information her.

Dommerkursus
i Greve 26.
september

DAF og Teknisk udvalg inviterer til dommerkursus i Greve lørdag 26. september kl. 10-16. "Med en dygtig og uddannet dommerstab i Dansk Atletik, giver vi vores atleter og de engagerede trænere og ledere de bedste betingelser for ens og godt afviklede konkurrencer. Det giver ro og tryghed til at præstere optimalt, … det giver bedre atletik på alle niveauer," udtaler formand for Teknisk Udvalg, Martin Roald-Arbøl.

Skole OL
finale
7-10 juni 2016

Tilmelding til Skole OL 2016 er åben, og vi modtager allerede både tilmeldinger og spørgsmål fra lærere i hele landet. 2016 er OL-år, og de olympiske lege i Rio i august næste år kommer helt sikkert til at give Skole OL 2016 et ekstra boost. Ikke mindst til årets Skole OL-finale, der foresgår 7.-10. juni.
Tilmelding og yderligere information om Skole OL her.

Månedens DAF-
profil:  
Kirse
Ellegaard

For at øge kendskabet til de personer og arbejdsopgaver, der er tilknyttet Dansk Atletik Forbund, bringer DAF Nyt hver måned et miniportræt af en medarbejder eller anden person fra forbundet. Læs om souschef Kirse Ellegaard, der er månedens DAF-profil, her.
Kontakt:
Dansk Atletik Forbund
Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby
tlf: 43262626
mail: DAF@Dansk-atletik.dk