Copy
Rijn & Trijn, alias Reint Laan en Cécilia Meinders, bieden hierbij hun eerste nieuwsbrief per email aan!
Met het verstrijken van de jaren, wordt ons aanbod steeds rijker! 
Foto Anda van Riet

Stichting tot
Behoud van
 Roodkapje
en de Boze Wolf

Je krijgt deze nieuwsbrief omdat we in de afgelopen tijd een voorstelling voor je gespeeld hebben, omdat je een cursus bij een van ons volgde of dat we een theaterproject bij je op school begeleidden. We willen graag ons uitgebreide aanbod presenteren. We merken ook dat op cultureel gebied de crisis toeslaat en dat scholen en instellingen over minder middelen beschikken om een voorstelling of project te bekostigen. Wij willen echter graag blijven spelen en hebben onze prijzen bijgesteld. Sommige producties zijn verdwenen . Er staan nieuwe op stapel. Graag tot ziens!

                Reint Laan
                   
 en  
  Cécilia Meinders

Mevr. Meijer leert vliegen

In 2012 speelde Cecilia Mevrouw Meijer van Wolf Erlbruch op de obs basisschool Kortgene, obs De Meerpaal, Bruinisse en de Eerste Rotterdamse Montessorischool.

Fool in the
empty space

De Fruitvis Fools Zondag Workshops in Rotterdam ondersteunen de deelnemers te ondersteunen in de uitbreiding van speel- en theatermogelijkheden. De helft bestaat uit vaste gasten. Er is steeds plek voor iemand die wil kennismaken met de manier van werken. Uitzicht op een fools spektakel aan het eind van dit eerste Fruitvis seizoen. Kosten € 60,- per zondag .  Info en inschrijven via deze link! 

Rijn & Trijn spelen Jip & Janneke

Obs De Meerpaal, Bruinisse, obs de Vliete, Wissenkerke, Beauforthuis, Zeist, De Moolhoek, Kapelle, 't Noorderlicht en ZMLK De Deltaschool, Goes, De Stove, Noordwelle, de Beatrixschool, Zierikzee en bij de heropening van Winkelcentrum 't Loon in Heerlen. Meer over 'Jip & Janneke'

Clowning

workshops op maat!

Informeer bij Reint of Cécilia!


Workshops bij de Clownschool BUUS in Delft
Weekend workshops:
zaterdag 6 en zondag 7 april 2013 10- 17.30 uur
Afwisselend Reint Laan of Cécilia Meinders
met Ruut van Hooft

Projecten

Theater en bewegingsprojecten met gehele of gedeeltelijke school, basisschool 'Klimop' en Fanfare 'Crescendo', Dreischor , obs 'de Oosterhof', Oosterland, obs 't Kofschip', Zierikzee; Cbs 'De Regenboog', Oostkapelle.

Sneeuwwitje wakker kussen?

Na ruim tweehonderd voorstellingen in twintig jaar kwam er een eind aan deze sprankelende voorstelling, in 1992 gemaakt met Franki Anderson. Heb je belangstelling om deze unieke versie van 'Sneeuwwitje & de Zeven Dwergen voor twee spelers' in jouw repertoire op te nemen, dan vertellen we je graag meer!

Daar doen we het voor!

Als een kind na afloop van een optreden ons toevertrouwt: 'Ik wou dat jullie bij mij in de straat woonden'. Of iemand zegt zó mee te hebben willen spelen, het plezier spat eraf!

Tenslotte

Brengen we je op een idee, een kant-en-klare voorstelling in een ongebruikelijke omgeving of een workshop of training met collega's, neem dan contact met ons op. Of gewoon zelf meedoen met een workshop of cursus. Het kan allemaal! Kijk even op onze actuele speellijst of er een plek op de agenda is en mail of bel: 0111-413905 .
Hartelijke dank voor je aandacht!

Reint 
en
Cécilia

Wat kost het?

Onze prijzen staan op een pdf-je. Ook bij ons slaat de crisis toe: overtollig personeel ontslagen, overhead omlaag, dus onze prijzen kunnen wat lager. Voorstellingen zijn weer terug naar 6% btw, lessen en regie voor kinderen zijn btw vrij en voor workshops met volwassenen berekenen we 21%. Nieuwsgierig? Kijk hier!

TheaterSport

Reint Laan: improviseren met een stevige fysieke basis: theatersportgroepen als 'De Blauwe Engel', 'Kiekieres', 'De Getemde Feeks', 'FijnDankUWel' kennen hem als speler en als trainer. Sinds een fiks aantal jaren docent TheaterSport bij de Rotterdamse SKVR. De nieuwe cursus start daar vandaag op 20 maart en is zo goed als volgeboekt! Bij voldoende belangstelling: herstart van Kiekieres in Zierikzee, vanaf donderdag 4 april. Info en opgeven via http://kiekieres.blogspot.com

Missa Caecilia

Delft 12 april, 3 mei Rietveldtheater!
Uit de introductie van de nieuwste voorstelling:


Ik waag een sprong in het onbekende,
neem mijn kind bij de hand

en speel wat ik nog
niet zeggen kan,

zeg wat ik niet dansen kan
ik kan dansen als ...

De dwaas, de zot,
de “fool” trekt
door de wereld.
Ze heeft een knapzak vol visioenen,
vragen, opwinding en verwondering.
Ze hoeft alleen maar te stoppen

en uit te pakken. Ze is op weg ... 
Info en reserveren:
http://www.rietveldtheater.nl/voorstelling/fools-show-missa-caecilia-vr-12-april-2013/


Film

Cécilia speelde jaren geleden een korte maar indrukwekkende rol als violiste in 'De Provincie'. Reint beperkte zich tot de bedrijfsfilms. In 2012 nodigde Gerry Sheridan hem uit voor de rol van grootvader in de korte film 'When Time Stands Still', opgenomen in Duitsland en Ierland, première midden 2013.


Vliegverhaal

Boekhandel de Vries, Zierikzee, Book Store Manitowoc, EAA Airventure, Oshkosh USA, Tienervliegdagen Seppe Airport, Wijktheater STUT, Utrecht, Jenaplanschool 'Andries van der Vllerk' Hoogvliet, Theater 't Pakhuis Hoorn. Meer over verhaal en boek!

Straatacts

We komen graag weer uit de kast met Cécilia's Flamenco dansende waarzegster 'Sabrina'. En natuurlijk 'Roodkapje & de Boze Wolf', of als een loopact op maat.

Sprookjes

“Roodkapje en de Boze Wolf” als eerste op het repertoire, door jaren spelplezier gerijpt, door spelomstandigheden gepokt en gepekeld, is deze voorstelling nu pittig als oude kaas. Laatste voorstelling (februari 2013) te Hoorn in Het Pakhuis, Voor wie? Voor alle leeftijden van vier tot honderd, binnen en buiten op alle plekken (van > bibliobus tot < festival terrein). Onze doelstelling is en blijft: sprookjes moeten behouden blijven!  'Roodkapje & de Boze Wolf' en 'Repelsteeltje' voor jong en oud.

 

Recent in de krant
PZC 14 maart 2013

Boek!

Op 10 juli 2012 ontvingen we van de drukker 1000 exemplaren van 'Flying Dutchman and his Cub'.  Gebaseerd op de voorstelling 'Dromen die Uitkomen, een Vliegverhaal', zoals verteld door Reint Laan, prachtig geïllustreerd door Moniek Meinders en ongelooflijke foto's van onze vliegvrienden. Zo'n zevenhonderd zijn er verkocht. De rest is o.a. te bestellen via onze aparte webwinkel voor € 10,- plus verzendkosten. En gratis in te zien op Issuu!
Copyright © 2013 Stichting tot Behoud van Roodkapje & de Boze Wolf, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp