Copy
Laatste nieuws van Rijn & Trijn, alias Reint Laan en Cécilia Meinders en de Stichting tot Behoud van Roodkapje & de Boze Wolf.
Foto Joop Laan

'De Droom Eens te Kunnen Vliegen',  'Roodkapje & de Boze Wolf' op Sint Maarten ...

Tussen 15 en 25 juni waren we op bezoek op Sint Maarten.
Vorstelijk ontvangen en verzorgd door het jarige Princess Juliana Airport, in de persoon van o.a. Suzy Kartokromo en geïnitieerd door oud-leerling Oranjeschool, Oral Gibbes.
In negen dagen tijd twee keer Roodkapje & de Boze Wolf, vijf maal 'De droom eens te kunnen vliegen', een optreden in de kinderafdeling van het ziekenhuis, nog twee andere presentaties en dat vanuit de luxe omgeving van het Divi Little Bay Beach Hotel en als kers op de pudding een vliegtochtje naar St. Eustatius aangeboden door de Windward islands Airways. Alles op foto en video vastgelegd. En natuurlijk komt er nog een videoverslag. Maar het duurt gewoon even, omdat de indrukken zo overweldigend zijn!
Intussen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

    Reint Laan
               
 Cécilia Meinders

Enthousiast publiek ...

Ons publiek op de Oranjeschool - waaronder de Minister van Educatie en Cultuur - genoot dik van ons optreden.

In het
St. Maarten Hospital

Ook speelden we nog eens als 'CliniClowns' op de kinderafdeling van het ziekenhuis op St. Maarten.

St. Maartens Home

En maakte 'Flying Dutchman and his Cub' indruk bij de ouderen van St. Maarten. Hier signeert Reint een boekje voor een enthousiaste toehoorster.

Princess Juliana Airport

En voor het personeel en hun familie van de jarige Prinses Juliana Luchthaven een hele persoonlijke voorstelling!

St. Maarten Jubilee Library

Tweemaal het Vliegverhaal in de centrale bieb de St. Maarten Jubilee Library'.
En natuurlijk kreeg de directeur twee exemplaren van het boek!

Prins Willem Alexanderschool

Meteen de eerste dag, na aankomst 'Red Riding Hood and the Big Bad Wolf' voor de leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool. We wisten meteen dat we goed zaten met ons bezoek!

Rotterdam Fools Show
in Studio de Bakkerij zaterdag
24 januari 2015

De Rotterdam Fools groep gaf in juni in Studio de Bakkerij, in Rotterdam, een volledig geïmproviseerde show: vrolijk, indringend en om nooit te vergeten. We willen hier meer van! Daarom opnieuw De Bakkerij gereserveerd voor zaterdag 24 januari. De Rotterdam Fools Show begint 20.30 u. Toegang € 10,- . Reserveren http://www.roodkapje.nl/foolsbakkerij

De maandelijkse Fools workshops - iedere tweede zondag van de maand, bij de SKVR, zijn een vruchtbare bodem voor zo'n voorstelling. 
Inschrijven  Info en inschrijven via deze link! 
Eerst volgende zondag is 14 december, 10-17 uur. € 65 per zondag.

Vliegverhaal weer bij
Tienervliegdagen
Seppe bij Roosendaal
23 december en19 februari

Ben je tussen de 10 en 17 jaar en wil ook een keer zelf vliegen, kom dan naar de Tienervliegdag die Seppe Air Service op dinsdag 23 december en op donderdag 19 februari 2015 organiseert op vliegveld Seppe, tussen Roosendaal en Breda. Je vliegt met een echte instructeur, krijgt een briefing, een rondleiding over het vliegveld en natuurlijk het Vliegverhaal te horen. Meer weten kijk dan hier.
Een trotse grootvader 'Als opa ben ik dinsdag bij de tienervliegdag geweest. Mijn kleinzoons waren heel enthousiast. De manier waarop jullie die 21 kinderen binnen no time de lucht in hebben gekregen, was bewonderenswaardig. Het verhaal van Reint was voor mij ook heel leuk. Alle lof voor de goede organisatie.'

St. Maarten Team
zij maakten het mogelijk!


V.l.n.r. Annelies Laan (floormanager), Cécilia, Suzy Kartokromo (Juliana Airport, de sponsor), Reint, Oral Gibbes (initiator) en Joop Laan (publiciteit).
Indrukken via onze website!

Oral Gibbes Show

Woensdag 19 juni een uur te gast op TV

Oral Gibbes, leerling van Reint uit de tijd dat hij onderwijzer was op de Oranjeschool in Philipsburg, zorgde niet alleen voor een fantastische sponsor voor onze reis. Hij nodigde ons ook uit om in zijn wekelijkse OG-Show te verschijnen. Daar werden we uitgebreid geinterviewd over ons bezoek en vertelde Oral hoe hij destijds o.a. genoot van de schoolreizen naar Saba en Statia, die hij met Reint en klas maakte. Ook konden oud-mede leerlingen inbellen.

Wat kost het?

Onze prijzen staan op een pdf-je. Ook bij ons slaat de crisis toe: overtollig personeel ontslagen, overhead omlaag, dus onze prijzen kunnen wat lager. Voorstellingen zijn weer terug naar 6% btw, lessen en regie voor kinderen zijn btw vrij en voor workshops met volwassenen berekenen we 21%. Nieuwsgierig? Kijk hier!

Terug in Nederland

Een week na St. Maarten twee keer Roodkapje en de Boze Wolf gespeeld voor een even enthousiast publiek in Kapelle, Zeeland, bij basisschool 'De Moolhoek'

Zeeuwse Vliegdagen

Reint trok beide dagen in augustus veel publiek op Zeeland Airport.
Drie voorstellingen per dag met de Piper Cub van Hans Beerens, die af en toe een rondje vloog met het meer dan 70 jaar oude toestel.

Repelsteeltje 
in Kapelle
op 2 januari

Op 5 oktober speelden we in het Beauforthuis voor een beter gevulde zaal als Rijn & Trijn ons sprookje 'Repelsteeltje'. En dat doen we binnenkort wéér, voor de Culturele Raad in het Zeeuwse Kapelle.
Vrijdag 2 januari, om 14.30 u. in De Vroone. Informatie via Culturele Raad Kapelle. 

TheaterSport Trainingen

Reint geeft wekelijkse TheaterSport trainingen bij de SKVR in Rotterdam. Op woensdag 18 februari begint een cursus van 14 avonden, die afsluit met een presentatie tijdens de SKVR Theaterschool Draait door op zondag 21 juni. Adres Hennekijnstraat 6, vlakbij het nieuwe Rotterdam Centraal!
Meer weten over TheaterSport bij de SKVR? Klik hier!

In Zierikzee, bij Kiekieres 2.0 begint de groep weer op 11 december en vervolgt met 13 donderdagavonden vanaf 15 januari 2015. De gezellige foto is van Kiekieres 2.0 tijdens de afsluitende bbq in Oosterland afgelopen zomer.
Daarnaast eenmalige workshops, voor schoolteams of bedrijven en opleidingen.  
Opgeven en info voor Kiekieres? Klik hier!

Rijn en Trijn spelen
Jip en Janneke

in Hoorn

Theater 't Pakhuis, in Hoorn, daar spelen we op zondagmiddag 18 januari 'Rijn & Trijn spelen dat ze Jip en Janneke spelen', een vrolijke voorstelling voor kinderen van 3 - 8 jaar met hun (groot)ouders en broertjes en zusjes.
Reserveren bij 't Pakhuis!

 

Boek in het Nederlands vertaald!

In de pijplijn 'De Vliegende Hollander en zijn Cub', de Nederlandse versie van 'Flying Dutchman and his Cub'. Gebaseerd op de voorstelling 'Dromen die Uitkomen, een Vliegverhaal', zoals verteld door Reint Laan, prachtig geïllustreerd door Moniek Meinders en ongelooflijke foto's van onze vliegvrienden.
Pieter van Schouwenburg zorgt voor een naadloze opmaak, terwijl Cies Meinders en Marij Aarden de tekst redigeerden en corrigeerden.
De Engelse uitgave is uitverkocht, wél nog gratis in te zien op Issuu!

 

Tenslotte

Brengen we je op een idee, een kant-en-klare voorstelling in een ongebruikelijke omgeving of een workshop of training met collega's, neem dan contact met ons op.
Of gewoon zelf meedoen met een workshop of cursus. Het kan allemaal!
Kijk even op onze actuele speellijst of er een plek op de agenda is en mail of bel: 0111-413905 .
Hartelijke dank voor je aandacht!

Reint 
en
Cécilia

Copyright © 2014 Stichting tot Behoud van Roodkapje & de Boze Wolf, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp