Copy
Rijn & Trijn, alias Reint Laan en Cécilia Meinders, bieden hierbij hun derde nieuwsbrief per email aan!

'De Droom Eens te Kunnen Vliegen',  'Roodkapje & de Boze Wolf' naar Sint Maarten ...

'A Flying Dutchman and his Cub', een vliegverhaal van Reint Laan, wordt tussen 27 mei en 5 juni op Sint Maarten opgevoerd. Op het jubilerende vliegveld zelf, in de bibliotheek van Philipsburg, op verschillende scholen en mogelijk ook op de buureilanden Saba en St. Eustatius. 
Ook de evergreen 'Red Riding Hood & the Big Bad Wolf' gaan Reint en Cécilia spelen.
Als ondersteunend team gaan mee, Annelies en Joop Laan, die tussen 1967 en 1972 opgroeiden op Sint Maarten, toen hun vader daar nog onderwijzer was. Annelies als productiemanager en Joop zal via website en video een verslag van dit unieke bezoek maken.
In het Vliegverhaal komt ook de St.Maartense Winair piloot José Dormoy voor. Door contact te zoeken met diens weduwe, kwam er ineens een oud-leerling van Reint in beeld, Oral Gibbes, die in 1989 Reint en Cécilia voor de St. Maartense tv interviewde. Oral verbond het jubileum van het van YouTube bekende vliegveld met het verhaal en het boek. Zo werd het vliegveld de sponsor van deze unieke toer. Aan het definitieve programma wordt nog de laatste hand gelegd. We houden u op de hoogte!

    Reint Laan
               
 Cécilia Meinders

Echt vliegen? Tienervliegdag! 

Reint Laan vertelt zijn vliegverhaal ook op 29 april a.s. op Vliegveld Seppe, tijdens de Tienervliegdag daar. Ben je tussen de 10 en 17 jaar en droom je ervan eens zelf te kunnen vliegen? Hier is je kans! Een dag met briefings, 737 simulator én natuurlijk zelf vliegen, met een ervaren piloot naast je. Vroeger ook mogelijk op Zeeland-Airport, nu nog steeds twee maal per jaar op Seppe, vlak bij Roosendaal. Info bij seppe air services. Kost € 99, fantastisch voor je (groot)ouders of ooms/ tantes om cadeau te geven! 
'Roodkapje & de Boze Wolf', spelen we in juli op 'De Moolhoek'  in Kapelle (Zeeland). Ook belangstelling voor een voorstelling van Rijn & Trijn? Kijk op onze website! 

  

Reint Laan, oud-leerling van openbare Daltonschool De Margriet, Rotterdam, keerde na zestig jaar terug op de plek waar zijn school stond.

De naam is dezelfde gebleven, maar de school is nu een gebouw met twee verdiepingen en een gymzaal. Gewoon dankzij een gesprek met een huidige ouder, kwam het idee op daar een voorstelling te spelen. Eerst 'Roodkapje & de Boze Wolf' voor de hele school, maar er bleek dat er teveel leerlingen waren en er geen geschikte plaats voor was in de school; dus de kleutervoorstelling 'Rijn & Trijn spelen dat ze Jip & Janneke spelen.  Voor kinderen, docenten en spelers dikke pret!

Nog te koop, het boekje!

Er zijn nog een tiental exemplaren van 'Flying Dutchman and his Cub' te koop. Natuurlijk gaan er ook een aantal mee naar Sint Maarten. Tekst Reint Laan, tekeningen Moniek Meinders, foto's van Supercub.org. Dus grijp je kans en koop het via de aparte website.

 

.

De Stichting tot Behoud van Roodkapje & de Boze Wolf
werd 26 maart 1986 opgericht,
en is ingeschreven bij de
Kamer van Koophandel
te Middelburg onder nr. 41.114.082.

Bredeweg 1a,
4307 LJ Oosterland.
T: +31 (0) 111 413905
E:  admin@roodkapje.nl

De Stichting brengt theatervoorstellingen voor een doorgaans zeer breed samengesteld publiek. De voorstellingen zijn gebaseerd op oude sprookjes en verhalen. Veel producties kunnen in allerlei omstandigheden worden gespeeld: op straat, tijdens festivals, op scholen,in theaters, bibliotheken enz.

 

Copyright © 2014 Stichting tot Behoud van Roodkapje & de Boze Wolf, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp