Copy
Laatste nieuws van Rijn & Trijn, alias Reint Laan en Cécilia Meinders en de Stichting tot Behoud van Roodkapje & de Boze Wolf.
Foto Joop Laan

Leuk,  zaterdagmiddag 9 mei spelen we 'Roodkapje & de Boze Wolf' en meer op het Eindeloos Eiland Festival bij natuurcamping Wilgenoord , Wissenkerke, Noord-Beveland.

Donderdag, tienervliegdag!

Vliegveld Seppe heet nu Breda Airport! Vlakbij Roosendaal. Donderdag 7 mei voor iedereen tussen de 10 17 jaar die zelf wil meemaken hoe het is om zelf te vliegen. Dat kan! Er is nog beperkt plek en je krijgt een uitgebreid programma en lunch en het Vliegverhaal van Reint! Aanmelden: Breda Air Service  
Kosten € 99,- p.p.

TheaterSport Kiekieres 2.0
in Zierikzee

Iedere donderdag tussen 8 en 10 uur in het speellokaal van obs 't Kofschip aan de Scheldestraat. En .. extra .. tijdens de Week van de Amateur Kunst W.A.K. op donderdagavond 4 juni een open workshop voor nieuwsgierigen!
Info Kiekieres 2.0

Theaterproject
De Meije

Op deze school doet onze Stichting een speciaal project: samen met de kinderen een eindstuk maken dat aan de ouders gepresenteerd gaat worden. Half juli première ... spannend!

Fool in the
Empty Space

Iedere tweede zondag van de maand in studio 2.1 bij de SKVR in Rotterdam. Theaterlaboratorium, drama in de puurste vorm. Voor komend seizoen is weer optie genomen voor deze zondagen. Belangstelling, kijk hier! 

De Vliegende Hollander
en zijn Piper Cub
Een droom wordt werkelijkheid

Op 24 april was het zover: De publicatie van de Nederlandse vertaling van het boekje van Reint Laan. De Engelstalige uitgave werd in eigen beheer gedrukt en is na bijna drie jaar uitverkocht. Des te leuker dat het nu uitgegeven wordt - met alle illustraties van Moniek Meinders - door  boekscout.nl, middels printing on demand. De vaste prijs is € 13.95. Het is te bestellen bij www. boekscout.nl of de erkende boekhandel, ISBN nummer 978-94-022-1327-0

Instructeur Mano Groenland neemt het eerste Nederlandse exemplaar in ontvangst van Reint Laan, Vliegend Museum Seppe, 25 april 2015 (foto Annette Witte)
30 Maart in De Driehoek, Zierikzee, workshop fysiek theater Reint Laan met Gospelgroep Reflection uit Utrecht, als voorbereiding van hun nieuwe productie 'Torens'. Zeer benieuwd naar de premiere in november.
Cécilia speelt haar voorstelling 'Mevrouw Meijer leert vliegen', naar een verhaal van Wolf Erlbruch, op dit moment op een groot aantal scholen. Op deze foto in Brouwershaven, binnenkort in Renesse, Oosterland en Amsterdam. Voor kinderen van 3 tot 6 a 7 jaar. Puur genieten tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. Informeer bij Cécilia.

TheaterSport SKVR
Rotterdam

Iedere woensdagavond bij de SKVR geeft Reint aan een grote groep enthousiastelingen improvisatie theatersport.
De groep geeft twee maal een demonstratie tijdens de SKVR Theaterschool Draait Door, op zondagmiddag 31 mei, 14 en 15 uur. Toegang gratis. Plezier gegarandeerd. In september start er week een nieuwe cursus. Inlichtingen bij de SKVR 

Tekst 't Laatst
nieuw bij de SKVR,
door Reint

een klassieke eenakter produceren vanuit een onverwachte invalshoek.

Start met de spelers zelf, dan de keuze van het stuk en de personages en hun levensverhaal.
Wat er tussen de personages gebeurt. En uiteindelijk het stuk zelf, de mise-en-scene en daar boven op: de tekst! Premiere op de SKVR TheaterschoolDraaitDoor 24 januari 2016. Bijzonder interessant voor oud-cursisten van de TheaterSport cursussen of voor regisseurs uit het amateurtoneel die met deze unieke werkwijze willen kennismaken. Als je belangstelling hebt dan kun je je hier voorlopig aanmelden. 

Hoofd ener school
met pensioen

Gerard Oele van de obs Sirjansland in Sirjansland ging per 1 januari met pensioen. Omdat we altijd welkom waren om in zijn dorpsschooltje try outs van veel van onze voorstellingen konden doen, mochten we natuurlijk bij dat afscheid niet ontbreken. Samen met alle kinderen van obs Duiveland in Niewerkerk, waar Gerard ook al directeur van was geworden speelden we in de gymzaal 'Roodkapje & de Boze Wolf', nadat we alle kinderen uit de klas hadden opgehaald.. En na afloop zoenen en bloemen! 

Dit was dan weer onze Nieuwsbrief met onze activiteiten. Natuurlijk denken we nog vaak met veel plezier terug aan de tijd op St. Maarten vorig jaar. Daar willen we ook nog een videoverslag van maken. Ook Missa Caecilia, die mooie voorstelling van Cecilia, daar gaan we ook nog een goede vorm voor vinden zodat die overal gespeeld kan gaan worden. Ons fantastisch stichtingsbestuur heeft onlangs weer vergaderd en alle boeken zijn goedgekeurd. Dus we gaan opgewekt de zomer in.
Hartelijke groeten,
Reint Laan en Cecilia Meinders
Copyright © 2015 Stichting tot Behoud van Roodkapje & de Boze Wolf, Alle rechten voorbehouden.
Email Marketing Powered by Mailchimp