Copy
Is de e-mailversie niet goed leesbaar? Klik hier om de nieuwsbrief online te lezen

Stichting Narangi - Nieuwsbrief 9 juli 2014

Facebook
Website
Email
In Nederland moet de zomervakantie nog beginnen, in India is ‘ie alweer voorbij. Althans de vakantie, de zomerse temperaturen nog niet: in Jaipur is het nog steeds tegen de 40 graden! Dat is dus nog even ‘puffen’ de komende weken, ook voor ons, want binnenkort gaan we weer naar India! Dan volgt meer nieuws, letterlijk ‘heet van de naald’, nu alvast wat korte updates.

We wensen iedereen een mooie en zonnige zomer!

In deze nieuwsbrief:    
•    We gaan weer naar India!                        
•    Naaicursussen succesvol                    
•    Weer 4 kinderen naar een goede school            
•    Inzameltip: opbrengst WK-poule            
•    Chatten met Sanjay    

We gaan weer naar India!


Deze zomer gaan we weer op werkbezoek naar India. We gaan dit keer wat langer: 6 weken. In India gaan we het jaarverslag over het jaar 2013-2014 afmaken (het Indiase schooljaar loopt van april t/m maart). Daarnaast vinden we het na bijna 4 jaar Narangi tijd voor een uitgebreide evaluatie! We gaan vooral kijken welke concrete resultaten onze projecten hebben opgeleverd. Welke waar hebben we voor ons (en jullie!) geld gekregen? Tot slot is het aantal projecten toegenomen en kost een werkbezoek dus simpelweg meer tijd. Onder meer op basis van de evaluatie gaan we met onze lokale partnerorganisatie in Jaipur, de Wisdom Academy, aan de slag met nieuwe ideeën en plannen. We gaan samen een nieuw business model voor de Wisdom Academy ontwerpen, testen en implementeren. Lokale fondsenwerving in India gaat een rol spelen in dit model. Met de fors groeiende middenklasse en nieuwe regelgeving die bedrijven verplicht te investeren in MVO-activiteiten, zijn er volop kansen in India om donateurs en sponsoren te vinden.

Vanuit India zullen we jullie regelmatig berichten over onze werkzaamheden en de voortgang van de projecten: via nieuwsbrieven, en via nieuwsberichtjes op de website en onze Facebookpagina. 

Heb jij onze Facebookpagina al geliked?                
  

Naaicursussen succesvol


Vorige zomer is de Wisdom Academy gestart met naaicursussen voor vrouwen in de sloppenwijken. De vrouwen leren nieuwe vaardigheden waarmee ze een beter inkomen kunnen verdienen en fysiek minder zwaar werk kunnen doen. 
naaicursussen
De cursussen lopen goed! Er zijn zo’n 35 deelneemsters uit twee sloppenwijken, die allemaal regelmatig komen. Ze hebben de basisbeginselen nu onder de knie en kunnen eenvoudige (dames)kleding maken. 

De cursussen duren nog een half jaar. Deze zomer gaan we het project alvast evalueren. En kijken of en hoe we in de toekomst meer scholingsprogramma’s voor vrouwen kunnen opzetten.

Voor de laatste 6 maanden van de naaicursussen hebben we nog 700 euro nodig. Als je ons wilt helpen: rekeningnummer NL95 ABNA 0571536042 t.n.v. Stichting Narangi.  Of mail ons: info@narangi.org  
Dank alvast!

Wil je meer lezen over de naaicursussen, kijk dan hier

Weer 4 kinderen naar een goede school


Sinds april hebben we een nieuw ‘project’ binnen ons Individuele Support Programma. We betalen het schoolgeld voor Amir (11 jaar), Ajmal (8), Ruhi (5) en Nasreen (10): 3 broertjes en hun zusje uit een arm gezin in Jaipur, die niet eerder naar school gingen. Hun vader is begin dit jaar op slechts 30-jarige leeftijd plotseling overleden aan een hersenbloeding. En daarmee is de kostwinner van het gezin weggevallen. De kinderen en hun moeder wonen nu bij de familie van hun vader.

De vader heeft altijd de wens gehad om zijn kinderen naar school te laten gaan. Maar als buschauffeur verdiende hij niet genoeg om het schoolgeld te betalen. Hij was aan het sparen om in ieder geval één kind (een zoon, zoals dat gebruikelijk is in India …) naar een goede school te kunnen sturen.

welcome to schoolWe zijn met deze familie in contact gekomen via een vriend in Jaipur, die zich het lot van de kinderen heeft aangetrokken. Samen met de familie heeft hij een goede Engelstalige school uitgezocht. En wij hebben een donateur gevonden in India die graag het schoolgeld voor alle kinderen (ook voor dochter Nasreen!) wil betalen. Het klinkt nogal cru, maar in zekere zin hebben deze kinderen voordeel bij het overlijden van hun vader, anders waren ze waarschijnlijk nooit naar school gegaan …

Met de moeder hebben we inmiddels een overeenkomst getekend, zoals we dat met al onze projecten doen. En deze zomer gaan we nader kennismaken met de familie!

Inzameltip: opbrengst WK-poule


Doe jij mee aan een WK-poule? Doneer je opbrengst aan Narangi en investeer in onderwijs voor kansarme kinderen in India! 

Oranje voor Oranje
Narangi betekent ‘oranje’ in het Hindi. Dus mocht Oranje winnen, dan is Narangi wel een heel toepasselijk doel voor de opbrengst van je poule!

Ons rekeningnummer is:
NL95 ABNA 0571536042 t.n.v. Stichting Narangi. Dank alvast!


Meer leuke ideeën voor inzamelingsacties vind je hier

Chatten met Sanjay


Ons Individuele Support Programma bestaat inmiddels uit 8 kinderen (afkomstig uit 3 arme families) waarvoor we het schoolgeld betalen. Allemaal gaan ze nu naar goede, private Engelstalige scholen.

Amir, Ajmal, Ruhi en Nasreen zijn net gestart (zie boven). De kids die we al langer steunen, Sanjay, Ajay en hun zusje Pramiti, en Trilok zijn allemaal over naar de volgende klas! 

Individuele Support Programma
Sanjay, Ajay en Pramiti met hun ouders (voor de tandenborstelbeker, die bij gebrek aan een badkamer buiten bij de kraan hangt)


Met Sanjay hebben we contact via Facebook. Hij gaat af en toe naar een internetcafé om te chatten. We hebben de familie vorig jaar een tweedehands laptop gegeven, maar thuis hebben ze geen internet. Na slechts 2 jaar op een English Medium school is zijn Engels natuurlijk nog niet perfect, maar we chatten regelmatig met hem en begrijpen meestal wat hij bedoelt :-) En dat terwijl hij 2 jaar geleden nauwelijks een woord Engels sprak! 

Sanjay* is inmiddels meer Nederlandse Facebook-vrienden aan het verzamelen, hebben we gezien. Dus misschien krijg je binnenkort een vriendschapsverzoek …

*Uit privacy overwegingen gebruiken we niet de echte namen van de kinderen uit ons Individuele Support Programma
Share
Tweet
Share
Forward to Friend
Narangi geeft mensen in een achterstandspositie in India een kans om hun talenten te ontwikkelen. Dat doen we door te investeren in onderwijs en training.
We geven rechtstreekse (financiële) support aan lokale, kleinschalige educatieprojecten. Daarnaast steunen we individuele families door het schoolgeld voor hun kinderen te betalen. Een goede opleiding biedt kansen op een goede baan en daarmee op een beter leven.
Copyright © 2014 Narangi. All rights reserved. 

    

Email Marketing Powered by Mailchimp   logo Narangi