Copy

e-Exercise Nieuwsbrief

18 december 2014

Mededeling online aanmelden
Het is erg belangrijk dat fysiotherapeuten hun artrose-patiënten digitaal aanmelden via de NIVEL website. Patiënten die ons een toestemmingsformulier toezenden, maar niet door een fysiotherapeut zijn aangemeld, kunnen wij helaas niet traceren en/of benaderen.
 
Aantal aanmeldingen
Met 147 deelnemende patiënten zitten we bijna op 75% van de beoogde 200 deelnemers. De interventiegroep en controlegroep lopen met respectievelijk 76 en 71 patiënten bijna gelijk op.

 
 
Kerststol voor de koplopers: Fysiotherapie Westerweg uit Heiloo en Fysiotherapie Baat uit Wijchen
Het werd afgelopen week nog even spannend, want Fysiotherapiepraktijk De Molen uit Houten meldde haar 6e patiënt voor het onderzoek aan. Ook Fysiotherapie Baat uit Wijchen (Leon de Baat en Coen van Lierop) had door haar twee gepubliceerde krantenstukjes veel nieuwe artrose patiënten. En daarmee kwam deze praktijk gelijk te staan met  Fysiotherapie Westerweg uit Heiloo (Douglas Roos van Raadshoven en Lisette Mooy ) die een maand geleden al flink wat patiënten had aangemeld. Beide praktijken hebben nu maar liefst 7 patiënten voor het onderzoek aangemeld en zijn beloond met een heerlijke kerststol.
 
Patiënten aanmelden is mogelijk tot 28 februari 2015
We hebben de inclusieperiode met twee maanden verlengd: het is tot en met 28 februari 2015 mogelijk om patiënten aan te melden. Er zijn nu 88 fysiotherapeuten die patiënten hebben aangemeld. Voor de overige fysiotherapeuten die deelnemen aan het onderzoek is er door de verlengde inclusieperiode nog voldoende tijd om ook patiënten aan te melden en uiteindelijk in aanmerking te komen voor de 8 accreditatiepunten.
 
Bijdrage e-Exercise  aan Werkconferentie eHealth
Op woensdag 10 december 2014 vond in Alkmaar de Werkconferentie eHealth plaats, georganiseerd door Zorg Optimalisatie Noord-Holland (ZONH). E-Exercise heeft op de conferentie een presentatie gehouden over het programma e-Exercise, het onderzoek en de implementatie. Circa 25 geïnteresseerde fysiotherapeuten kwamen op de presentatie van e-Exercise af.
 
Feestdagen
Het onderzoeksteam van e-Exercise wenst u allen fijne feestdagen en een gezond 2015 toe!
 
Publiciteit
Noord Hollands Dagblad: Fysiotherapiepraktijk De Versterking uit Assendelft stond met een artikeltje in het Noord Hollands Dagblad.

De Andijker: Fysio WFO uit Andijk plaatste het wervings-stukje in De Andijker

De Wegwijs: Praktijk voor fysio- en manuele therapie Baat uit Wijchen stond met een opvallend stukje in De Wegwijs.Contactgegevens
Corelien Kloek, onderzoeker en fysiotherapeute
Tilburg University & NIVEL
Mail: c.j.j.kloek@uvt.nl
Telefoon: 030-272 9865 / 013-4668271
www: www.e-exercise.nl
Twitter: @ArtroseExercise
 
Copyright © 2014 NIVEL
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u deelneemt aan of geïnteresseerd bent in het e-exercise project.
Ons adres:
NIVEL
Postbus 1568
Utrecht, 3500 BN
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


uw abonnement opzeggen    uw gegevens wijzigen