Copy

e-Exercise Nieuwsbrief

2 maart 2015

Aantal aanmeldingen
We komen steeds dichter bij de 200 patiënten die meedoen aan het onderzoek naar effectiviteit van het e-Exercise programma bij patiënten met artrose aan de heup en knie. Op dit moment doen er 192 patiënten mee aan het onderzoek. Er zitten 101 patiënten in de interventiegroep en 91 in de controlegroep.Werving gaat door tot 31 maart 2015
De mogelijkheid om patiënten aan te melden is verlengd met één maand. Tot 31 maart 2015 kunnen er door de 250 deelnemende fysiotherapeuten patiënten worden aangemeld. Alle fysiotherapeuten zijn hier vorige week per mail persoonlijk van op de hoogte gebracht.
 
e-Exercise onderzoek… hoe zat het ook alweer?
De instructie-avonden over de onderzoeksprocedure en het e-Exercise programma zijn alweer enige tijd geleden. Zijn er onduidelijkheden of zijn bepaalde dingen weggezakt? Neem voor vragen gerust contact op via c.j.j.kloek@uvt.nl of 030-272 9865.
 
De 100e patiënt in de interventiegroep: een attentie voor Dik Bakker van fysio-WFO!
Fysiotherapeut Dik Bakker van Fysio-WFO uit Wervershoof heeft de 100e patiënt voor de interventiegroep aangemeld! Het was voor Dik Bakker de tweede patiënt die hij heeft geïncludeerd en dat betekent dat hij in aanmerking komt voor de 8 accreditatiepunten. Om deze mijlpaal van 100 patiënten niet zomaar voorbij te laten gaan, is de praktijk beloond met een lekkere appeltaart. Op naar de 100e patiënt in de controlegroep!
 
Onderzoeksprogramma Sport, pijler Vitaal
Het e-Exercise onderzoek wordt voor het grootste deel gefinancierd vanuit het Onderzoeksprogramma Sport van ZonMW. Het doel van dit programma is kennis op te bouwen die uiteindelijk ook in de praktijk ingezet kan worden. Alle 25 wetenschappelijke onderzoeken die gefinancierd worden vanuit dit programma gaan over  (top) sport en bewegen. Op de website (www.sportonderzoek.com) is informatie terug te vinden over de verschillende projecten.
 
Belangrijk: retourneer het behandeljournaal
Bij een deel van de patiënten die deelnemen aan het onderzoek, zal de behandeling inmiddels zijn afgesloten. Wij willen u vragen om zo snel mogelijk na afloop van het behandeltraject het behandeljournaal retour te sturen. U kunt gebruik maken van de antwoordenveloppen die in de cursus map waren bijgevoegd.

Contactgegevens
Corelien Kloek, onderzoeker en fysiotherapeute
Tilburg University & NIVEL
Mail: c.j.j.kloek@uvt.nl
Telefoon: 030-272 9865 / 013-4668271
www: www.e-exercise.nl
Twitter: @ArtroseExercise
 
Copyright © 2015 NIVEL
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u deelneemt aan of geïnteresseerd bent in het e-exercise project.
Ons adres:
NIVEL
Postbus 1568
Utrecht, 3500 BN
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


uw abonnement opzeggen    uw gegevens wijzigen