Copy

e-Exercise Nieuwsbrief

15 januari 2015

e-Exercise wenst u allen een gezond 2015 toe!

e-Exercise onderzoek… hoe zat het ook alweer?
De instructie-avonden over de onderzoeksprocedure en het e-Exercise programma zijn alweer enige tijd geleden. Zijn er onduidelijkheden of zijn bepaalde dingen weggezakt? Neem voor vragen gerust contact op via c.j.j.kloek@uvt.nl of 030-272 9865.
 
Aantal aanmeldingen
Ondanks de feestdagen zijn er toch weer een aantal patiënten bijgekomen. In totaal zijn er nu 166 aangemelde patiënten: 78 in de controlegroep, 88 in de interventiegroep.Edith Schippers en eHealth
De jubileumuitgave van FysioPraxis (ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) opent met een felicitatiebrief van minister Edith Schippers. Ze stipt de belangrijke functie van fysiotherapeuten aan, met name gezien het toenemende aantal Nederlanders met een chronische aandoening en de transitie naar meer gezondheidszorg in de buurt. In de alinea over kansen voor de fysiotherapeuten, noemt Schippers eHealth. Aangezien de combinatie van fysiotherapie en eHealth nog in de kinderschoenen staat, is er op dit gebied nog weinig onderzoek gedaan. Als e-Exercise onderzoeks-fysiotherapeut kunt u hieraan uw bijdrage leveren. Tevens biedt het onderzoek de mogelijkheid om kosteloos ervaring op te doen met de inzet van eHealth in de dagelijkse praktijk. Het is voor deelnemende therapeuten nog tot en met 28 februari 2015 mogelijk om patiënten aan te melden voor het onderzoek. De controlegroep krijgt medio 2015 toegang tot en instructie over het e-Exercise programma.

Belangrijk: retourneer het behandeljournaal
Bij een deel van de patiënten die deelnemen aan het onderzoek, zal de behandeling inmiddels zijn afgesloten. Wij willen u vragen om zo snel mogelijk na afloop van het behandeltraject het behandeljournaal retour te sturen. U kunt gebruik maken van de antwoordenveloppen die in de cursus map waren bijgevoegd.
 
Andere e-Exercise activiteiten
Naast de logistieke activiteiten rondom het hoofdonderzoek dat momenteel loopt (o.a. aanmeldingen verwerken, vragenlijsten en accelerometers versturen), werken de onderzoekers van e-Exercise op dit moment aan twee artikelen. Het ene artikel gaat over de ontwikkeling en pilot-fase van e-Exercise. Het andere artikel is een literatuurstudie. Hierin wordt er gekeken naar beschikbare literatuur over de combinatie van reguliere zorg met eHealth bij patiënten met een chronische aandoening. Het reeds gepubliceerde artikel, een beschrijving van het e-Exercise onderzoeksprotocol, is hier terug te lezen.
 
Publiciteit
De Stad Amersfoort: enige tijd geleden stond Fysiotherapiepraktijk Korte Geer uit Leusden op de website van De Stad Amersfoort.
 
De Binding: Fysiotherapiepraktijk WFO uit Wervershoof plaatste het stukje in De Binding.

Veenendaalse Krant: Fysiotherapie Scheeptjeshof uit Veenendaal en Fysio- en Oefenterhapie Rhenen-Elst stonden met hun deelname in de Veenendaalse Krant

Contactgegevens
Corelien Kloek, onderzoeker en fysiotherapeute
Tilburg University & NIVEL
Mail: c.j.j.kloek@uvt.nl
Telefoon: 030-272 9865 / 013-4668271
www: www.e-exercise.nl
Twitter: @ArtroseExercise
 
Copyright © 2015 NIVEL
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u deelneemt aan of geïnteresseerd bent in het e-exercise project.
Ons adres:
NIVEL
Postbus 1568
Utrecht, 3500 BN
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


uw abonnement opzeggen    uw gegevens wijzigen