Copy
Hamsteren bij HippoLine. Klinkt leuk, maar die titel gaan we toch niet echt gebruiken? Ziet u de afbeeldingen hieronder niet?
Voeg info@hippoline.nl dan toe aan uw veilige afzenders, of bekijk de webversie.
Klik op 'Afbeeldingen weergeven' om de afbeeldingen zichtbaar te maken. nieuwsbrief
donderdag 24 september 2015
Stichting Halt stuurt
op QlikView
Wij hebben voor Halt een BI-applicatie gebouwd waarmee directie en teammanagers de organisatie resultaat- en kwaliteitsgericht sturen. Halt bestraft jeugdcriminaliteit, geeft voorlichting en werkt nauw samen met gemeenten en partners in het onderwijs, justitie en de zorgketen. Die partijen ontvangen nu ook kant en klare rapportages. Een interview over dit nieuwe dashboard met Albert Mulder, manager Service Eenheid Halt. Lees meer ►
Geen DAR maar CAR voor ABZ
DAR (Dashboard Analyse Resultaten) is een vertrouwde indeling bij QlikView-applicaties. ABZ heeft het met onze developer en visualisatiespecialist Rick Kleingeld over een andere boeg gegooid. Gezamenlijk hebben ze de CAR (Carrousel Analyse Resultaten) ontwikkeld. Een dashboard met maar liefst 11 pagina's in een carrousel, waar je direct doorheen kunt 'lezen en leren'. Voor verder onderzoek zijn er aanvullend verdiepende tabs. In een filmpje is te zien hoe dat eruit ziet. ABZ is een IT-dienstverlener op het gebied van schade, informatie en communicatie in de automotive en verzekeringsbranche. Filmpje ►
Hamsteren (...) bij HippoLine
We maken reclame voor een programma: SIB (seeing is believing). Onze consultants bouwen binnen 3 dagen bij u op locatie een dashboard. Daarmee kunt u in korte tijd zelf de meerwaarde ontdekken van uw BI-tool. En met ons SIB-aanbod hoeft u niet meteen fors te investeren in software en licenties. Pas nadat het bewijs geleverd is, praten we verder. Voor wie een klant aanbrengt reserveren wij een tafeltje voor twee!
Nieuwe release
Qlik Sense
Qlik Sense 2.1. is de derde en laatste release van dit jaar. Dit zijn de highlights:
  • Je kunt nu zelf als gebruiker zelf snel kleuren en sortering aanpassen zonder hiervoor naar de ‘edit mode’ te moeten.
  • De stories zijn in powerpoint te gebruiken. Dat maakt het wel heel makkelijk om informatie te delen met anderen.
  • Met variabelen kun je als ontwikkelaar de visualisatie nog meer naar je hand zetten
  • En extra mogelijkheden door de nieuwe development hub voor web mashups, apps op maat en extensies.
In de Qlik Data Market kun je nu ook data vinden over het weer in 2.600 steden en 180 vreemde valuta. Filmpje ►
Ami Bar-on versterkt ons team
Wij zijn blij u onze nieuwe collega te kunnen voorstellen. Ami Bar-on is vanaf 1 oktober consultant, developer bij HippoLine. Hij heeft ervaring met QlikView, Jedox, Tableau, VBA voor Excell en systemen als HFM / SAP BPC. Wij verheugen ons op zijn komst. Ook omdat Ami houdt van science fiction, motorrijden en salsa.
LDAP uitlezen in QlikView
Marijn Boerman, onze BI-consultant, heeft een applicatie ontwikkeld die LDAP uitleest in QlikView. Daarmee heeft applicatiebeheer met één druk op de knop een up to date overzicht van gebruikers en groepen en is zij niet langer afhankelijk van systeembeheer. Daarnaast kan met de verkregen informatie de gewenste situatie (soll) - rechten van gebruikers - worden vergeleken met de actuele stand van zaken (ist). Het handmatig moeten vergelijken van situaties in excel is daarmee verleden tijd. In een blog van Marijn komt Matthijs, applicatiebeheerder, aan het woord over deze nieuwe BI-tool.
Lees meer ►
Onze nieuwsbrief verschijnt op onregelmatige basis. U bent opgenomen in de mailing omdat wij uw adres uit eerdere correspondentie hebben ontvangen. Mocht u niet op de hoogte gehouden willen worden van de activiteiten van HippoLine, meldt u zich dan af via deze link.
Interessant? Deel deze nieuwsbrief met anderen:
HippoLine B.V.
Ambachtweg 23
2841 MA  Moordrecht
Nederland

T +31 (0)182 820 398
M +31 (0)6 42033191
E info@hippoline.nl
Uitschrijven    |    Gegevens wijzigen    |    Deze nieuwsbrief doorsturen
Email Marketing Powered by Mailchimp