Copy
Nieuwsbrief 4 februari 2021
JEUGDHULP
 
Lockdown lessen: regionale roadmap als handvat voor betere jeugdhulp
Om tot betere jeugdhulp te komen op de korte en lange termijn trekken gemeenten en jeugdhulpaanbieders hun lessen uit de lockdowns. Maar hoe doe je dit goed? En hoe vertaal je de lessen naar de praktijk? Wij kunnen uw proces begeleiden om met lokale inzichten  tot betere jeugdhulp te komen. Bijvoorbeeld met een regionale roadmap als handvat, zoals we die voor de regio Lekstroom maakten.
LEES MEER OVER AANPAK JEUGDHULP
(DIGITALE) BIJEENKOMSTEN
 
Webinar complotdenken Rijksinstituut tegengaan Radicalisering
Iedereen heeft te maken met complottheorieën, zowel in professionele als persoonlijke kring. Voor het Rijksinstituut tegengaan Radicalisering (ROR) organiseerden we een online meeting over complotdenken. Eén van de uitkomsten: een infographic met informatie over complotdenken, het publiek, risicofactoren en tips hoe om te gaan met complotdenken. Bekijk de uitkomsten en de do's en dont's in deze infographic

Ook een op maat gemaakte webinar of meer informatie?
App, bel (06 15 35 52 36) of  e-mail met Annelies Jansen 
LEES MEER OVER (DIGITALE) BIJEENKOMSTEN
ONDERZOEK DAKLOZEN
 
Algemeen Dagblad: 'Ultieme poging om leven van top 15 overlastgevende Nijmeegse daklozen te verbeteren'

Er is 'een doorbraak' mogelijk voor de top 15 overlastgevende daklozen in Gemeente Nijmegen: met een woning en psychische behandeling. Dit is het advies na een door ons uitgevoerd onderzoek. 'Er is hoop voor deze groep', stellen onze collega's. De groep moet met ‘frisse energie en elan' worden aangepakt, zodat écht alles wordt geprobeerd. Burgemeester en wethouders ondersteunen dit idee en willen het verder uitwerken.

LEES HET ARTIKEL IN HET ALGEMEEN DAGBLAD
ONDERZOEK SCHULDHULPVERLENING
 
Onderzoek schuldhulpverleningsbeleid Gemeente Drechtsteden

Voor de Rekenkamercommissie Dordrecht onderzochten we in hoeverre het schuldhulpverleningsbeleid van Drechtsteden erin slaagt om inwoners met schulden in de gemeente Dordrecht te bereiken en in hoeverre dit vervolgens bijdraagt aan het verminderen van hun schuldenproblematiek. We namen interviews af met professionals van de gemeente en maatschappelijke organisaties, maar ook met inwoners die te maken hebben (gehad) met schulden.

Voor een volledig beeld van onze werkwijze: onderzoeksrapport Helpen bij schulden helpt.


LEES MEER OVER INTERVIEWS ONDER INWONERS
OP DE RADAR
 
Praten mét inwoners essentieel bij verbeteren van beleid

Voor onze Op de radar-interviewserie spraken we met Henk, Asmerom, Naomi en Anja. Om zo professionals, beleidsmakers en bestuurders aan te moedigen zich te verdiepen in de verhalen van inwoners. Onderzoek doen naar moeilijk bereikbare (groepen) inwoners vraagt vaak extra tijd. Wij helpen u daarbij.

Ook een onderzoek laten doen of meer informatie? 

App, bel (06 21 20 42 18) of  e-mail met Matthijs den Otter

LEES DE INTERVIEWS
PROJECTLEIDING
 
Nieuwe Wet inburgering succesvol invoeren met regionale projectleiding  
Kleine en middelgrote gemeenten kunnen inburgeraars de stevige start geven die ze verdienen door zinvolle samenwerkingscombinaties te maken: soms lokaal, soms regionaal of samen met een grotere buurgemeente. In regio Westfriesland lukt het regionaal projectleider inburgering Hannie Dekker om 7 gemeenten te verbinden op dit vraagstuk. 
LEES MEER OVER PROJECTLEIDING INBURGERING
RADAR EUROPE
 
Nieuw netwerk: RAN Western Balkans  
De Europese Commissie heeft RadarEurope opdracht gegeven voor het opzetten van RAN Western Balkans. De komende 30 maanden wordt een netwerk opgebouwd en worden activiteiten georganiseerd die vergelijkbaar zijn met wat het Radicalisation Awareness Network nu ook al in de Europese Unie doet. Zo zullen thematische bijeenkomsten, webinars, trainingen en studiereizen worden georganiseerd voor professionals die in hun werk te maken hebben met radicalisering en extremisme. 

Meer informatie over radicalisering of extremisme? 
App, bel (06 10 20 11 51) of  e-mail met Maarten van de Donk.

 
MEEST GELEZEN ARTIKELEN
 
Top 5 best gelezen artikelen 2020

We publiceren wekelijks nieuwsberichten, artikelen, interviews, blogs of nieuwe pagina's op onze website. Over wat we doen, hoe we dat doen en wat wij voor u kunnen betekenen. Vorig jaar waren dit de best gelezen artikelen:

  1. Webinar drieluik Samenleven in tijden van corona
  2. Sociale firma's onderzocht in opdracht van FNV
  3. Inclusie en polarisatie voorkomen; zó kunnen gemeenten en gemeenschappen samenwerken
  4. Blog: Mag het ook iets minder wit? 
  5. Verhalen over ons werk
NIEUWE OPDRACHTEN
 

Een greep uit onze nieuwe opdrachten:

  • Michel Koning is gestart als programmamanager sociaal domein voor de gemeente Beverwijk. Hij heeft als opdracht de interne organisatie te veranderen om inwoners een optimale dienstverlening te kunnen bieden. 
  • Patrick de Lange is bij Werk en Inkomen Lekstroom gestart als projectleider crisismaatregelen sociale dienst. Daar gaat hij met twee collega's voorbereidingen treffen op een grote instroom bij de sociale dienst. 
  • Marjon Breed is gestart bij Odion om de nieuwe visie op zorg te vertalen in de werkwijze van medewerkers en het pakket van eisen voor de verbouw en nieuwbouw. 
Weten welke adviseur een opdracht voor u kan uitvoeren? App, bel of mail ons gerust.
NEEM CONTACT OP
AANMELDEN NIEUWSBRIEF
Website
LinkedIn
Twitter
Facebook
Copyright © 2021 RadarAdvies, All rights reserved.

Afmelden   Voorkeuren 


Veemarkt 83, 1019 DB, Amsterdam