Copy
VERSIÓN EN CASTELLANO AQUÍ
MIRA 2021: 11, 12 i 13 de novembre a Barcelona
MIRA Festival ¤ SON Estrella Galicia anuncia tota la programació de la seva desena edició
El festival d'arts digitals de Barcelona se celebrarà els dies 12 i 13 de novembre a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació, la nit inaugural de l'11 de novembre a l’IDEAL i el fi de festa a la Sala Razzmatazz el 13 de novembre.
MIRA aquí el vídeo amb tota la programación de MIRA 2021
 • El festival comptarà amb els shows audiovisuals del músic i compositor americà James Ferraro, amb un espectacle envolvent de làsers; Rian Treanor, centrat en el so rave i acompanyat d'una ballarina; del productor canadenc Aquarian, amb visuals de l'artista xinesa Sougwen Chung; del duo Overmono, inspirat en el trance dels 90; el directe ambient de la compositora novaiorquesa Ana Roxanne; el nou projecte d'Eva Geist inspirat en l'aigua; la mescla d'estils de la banda neo-bakala VVV [Trippin’you]; la fusió entre noise i trash metall del duo kenià Duma; l'últim treball de Maxwell Sterling, considerat un dels millors discos d'IDM dels últims anys; el directe del productor grec ANFS; i els shows dels artistes locals nara is neus i CSFCMMCAB, sigles de nou projecte de Marc O’Callaghan.
   
 • MIRA convida a músics i artistes visuals a fer tàndem creatiu per a crear de manera conjunta un show exclusiu que s'estrenarà en primícia en el festival: Pole, mite de l'IDM de finals dels 90, presentarà un directe audiovisual amb Rainer Kohlberger; JASSS farà una sessió de DJ amb el contingut visual de Razorade; la productora tunisiana Azu Tiwaline ho farà amb l'artista digital Defasten; Ylia, amb Sofía Crespo, artista que treballa amb intel·ligència artificial, i SELTAR amb els visuals de Gtxdealer.
   
 • MIRA 2021 comptarà amb sessions dels millors DJ del moment: Upsammy, un dels grans valors de l'escena d'Amsterdam; Nídia, productora de música electrònica i DJ afroportuguesa; Annie Hall, una de les productores i DJ de Barcelona amb més projecció internacional, i el jove duo Iro Aka.
   
 • El dijous 11 de novembre el festival celebrarà la nit inaugural amb dues projeccions immersives en el centre d'arts digitals IDEAL, i el dissabte 13 acabarà al Razzmatazz.
   
 • Tota la informació  i entrades a la venda a www.mirafestival.com
DESCARREGA AQUÍ >> FOTOGRAFIES + IMATGE GRÀFICA
MIRA ¤ SON Estrella Galicia, Digital Arts Festival, que se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de novembre, anuncia avui la programació completa de la seva desena edició.

MIRA 2021, que tindrà un format i uns horaris especials adaptats a la situació i context que el moment permeti, se celebrarà a Fabra i Coats - Fàbrica de Creació, i s'expandeix a altres espais culturals de referència de la ciutat com la Sala Razzmatazz i el centre d'arts digitals IDEAL.La programació de MIRA 2021

>> Shows audiovisuals en directe

El músic i compositor americà James Ferraro presentarà el show “Requiem for Recycled Earth”, àlbum que forma part de la sèrie de quatre llançaments titulada “Four Pieces of Mirai” iniciada el 2018 i acabada durant aquest 2021. Un show envolvent de visuals i làsers en el qual el compositor usarà un programari desenvolupat per ell mateix anomenat Dream Seed.

L'artista i productor anglès Rian Treanor presentarà el seu recent EP anomenat “Obstacle Scatting”, un treball format per 4 tracks units per a la pista de ball. En aquesta ocasió, el so rave britànic prendrà forma gràcies a la improvisació performativa d'una ballarina i dels visuals de l'artista Leila Ziu. Un show audiovisual amb ballarina que dialoga entre l'absurd i el pervers.

El productor canadenc Aquarian, conegut per la seva música que combina electro, jungle i grime, presentarà “The Snake that Eats Itself” (Bedouin Records, 2020), un àlbum amb un perfecte equilibri entre l'experimentació i la música de ball, i avançarà material nou que editarà en els pròxims mesos. A més, el directe anirà acompanyat de material visual de l'artista multidisciplinària xinesa Sougwen Chung.

Overmono, el projecte dels germans Tom Russell i Ed Russell, també coneguts en el circuit electrònic internacional amb els seus àlies com a productors, Tessela i Truss, presentaran un nou show audiovisual, inspirat en els sons rave, breakbeat i el trance dels 90.

El músic i productor experimental Maxwell Sterling presentarà el seu últim àlbum "Turn Of Phrase" (ad93, 2021), considerat com un dels millors discos d'IDM dels últims anys, al costat del treball visual de l'artista Stephen McLaughlin.

El productor de música electrònica i DJ ANFS, referent indiscutible de l'escena electrònica de Grècia, presentarà al MIRA i en primícia mundial el seu nou show audiovisual.


>> Música ambient i el se del agua

La compositora de ambient novaiorquesa Ana Roxanne presentarà el seu segon àlbum, “Because Of a Flower”, un treball cuinat durant cinc anys que tracta temes com la identitat de gènere, la bellesa i la crueltat. El show audiovisual comptarà amb visuals de l'artista i dissenyadora Ritu Ghiya

Sound Earth Legacy, la primera ONG que treballa per a preservar el llegat natural sonor de la terra, presenta el nou show de la productora Eva Geist amb els visuals de María Torres. El tema central del show, que estrenaran en exclusiva per a MIRA, és l'aigua, amb sons i visuals gravats especialment per a l'ocasió.

A més, la jove productora catalana nara is neus, creadora d'ambients foscos i d'atmosferes melòdiques, estrenarà el seu nou disc -encara no publicat- i ho farà amb un nou show audiovisual amb l'artista visual russa Sasha Smirnova.


>> Música bakala i metal de Nairobi

El trio madrileny neo-bakala VVV [Trippin’you], amb el seu personal estil que barreja post-punk amb trance, presentarà el seu últim treball a base de sons makineros i lletres frenètiques, i ho farà amb un nou show audiovisual.

CSFCMMCAB són les sigles del nou projecte de Marc O’Callaghan, un treball de recerca que relaciona la simbologia religiosa catòlica del barri antic de Barcelona amb la música makina. Per primera vegada s'emportarà el directe en un context estrictament club i sense història catòlica físicament present encara que sí pròxim a la no-sempre-reconeguda-com a-tal religió de la festa.

Duma neix de l'escena underground de Nairobi. El seu so únic fusiona el 'hardcore punk i el trash metall amb el breakcore, un soroll industrial cru i nihilista. Després d'editar amb el segell africà Nyege Nyege Tales, ara ha tret un nou single amb Sub Pop.


>> Shows comissariats per MIRA 2021

MIRA festival ha convidat a diferents músics i artistes visuals a fer tàndem creatiu amb l'objectiu de crear conjuntament un nou show audiovisual que estrenaran en primícia mundial al MIRA 2021.

Aquest és el cas del músic i productor Pole, mite de l'IDM i el Dub techno de finals dels 90, que presentarà el seu nou àlbum, “Fading” (Mute Records, 2020), i ho farà al costat de l'artista visual Rainer Kohlberger; la DJ i productora JASSS, que serà l'encarregada de tancar una de les dues nits del festival amb una sessió de DJ, el farà acompanyada del contingut visual de Razorade, especialment creat per a l'ocasió; la productora tunisiana Azu Tiwaline presentarà el seu últim treball inspirat en el so del desert, i el farà acompanyada dels visuals de l'artista digital DefastenYlia, figura clau de l'escena electrònica de Barcelona, oferirà un directe de baixes revolucions, i ho farà amb els visuals de Sofía Crespo, artista que treballa amb intel·ligència artificial, reconeixement d'imatges informatitzades i xarxes neuronals, i SELTAR, nou projecte del productor barceloní Olaf Blanch, presentarà el seu EP “Aizkora”, entre la rave, el club i el jungle, acompanyat dels visuals de Gtxdealer


>> Sessions de DJ

MIRA 2021 comptarà amb sessions dels millors DJ del moment a nivell internacional: Upsammy, un dels grans valors de l'escena d'Amsterdam, resident del mític De School i que ha publicat el seu àlbum de debut amb el segell Dekmantel; Nídia, la productora de música electrònica i DJ afroportuguesa; Annie Hall, una de les productores i DJ de electro de Barcelona amb més projecció internacional, i Iro Aka, jove duo català que han publicat el seu primer disc a Hivern, el segell de John Talabot.

>> Nit Inaugural: projeccions immersives 360º

El dijous 11 de novembre, MIRA 2021 celebrarà la nit inaugural amb dues projeccions immersives en el centre d'art digital IDEAL.

L'artista Natalia Stuyk presentarà “I Believe You Into Being”, un poema escrit per intel·ligència artificial sobre l'orígen de la consciència humana amb referències a la teoria del caos, autòmats cel·lulars i les xarxes -digitals i físiques- que ens uneixen.

L'artista visual grec Theo Triantafyllidis en col·laboració amb el músic experimental Sun Araw, presentaran “VHW7”, una experiència immersiva inspirada en el planetoide VHW7 i que permet descobrir fenòmens planetaris estranys.
CONTACTE DE PREMSA:
Teresa Vallbona
press@mirafestival.com

679 80 21 76
PATROCINADOR PRINCIPAL:
Website
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
SoundCloud
Copyright © NEW MEDIA ARTS S.L, All rights reserved.

Our mailing address is:
press@mirafestival.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.