Copy
Het specialistische thuisconsult palliatieve zorg | Gezocht: enthousiaste huisartsen voor de scholingscommissie | Update zorgverlenersportaal
View this email in your browser
Nieuwsbrief voor verwijzers - maart 2022

Het specialistische thuisconsult palliatieve zorg 

Het specialistische thuisconsult palliatieve zorg: om huisartsen te ondersteunen in het verlenen van palliatieve zorg in crisissituaties en onnodige ziekenhuisopnames te voorkomen in Zuid-Holland Noord. Lees verder. 

Gezocht: enthousiaste huisartsen voor de Alrijne Scholingscommissie

Alrijne hecht veel waarde aan verwijzers in onze regio en hun scholingsbehoefte. Jaarlijks organiseren wij dan ook diverse nascholingen, zowel fysiek als digitaal. Een keer per jaar organiseren wij tevens een groot symposium. Lees verder.
 

Update: Alrijne zorgverlenersportaal voor huisartsen

In de nieuwsbrief van februari las u dat wij begin maart met het zorgverlenersportaal live zouden gaan. We zijn op dit moment in de afrondende fase en het portaal is bijna gereed. Onze verwachting is dat we in de maand maart live gaan voor de hele regio. Een aantal dagen voor livegang ontvangt u een nieuwsbericht hierover via Sleutelnet. 

Nieuwe balie Aanmelden & Registratie Alrijne Alphen in gebruik

Sinds begin maart melden patiënten zich voor een afspraak aan bij de nieuwe balie Aanmelden & Registratie in Alrijne Alphen aan den Rijn. Na het aanmelden kunnen patiënten direct door naar de wachtkamer. Aanmelden op de polikliniek is niet meer nodig. Zie ook het bericht voor patiënten op onze website. 

Aandacht voor juiste locatie

Op de verwijzing die de patiënt mee krijgt, staat de Alrijne locatie waarvoor is gekozen in ZorgDomein. Echter kunnen we bij het maken van een afspraak voor een andere locatie kiezen, omdat daar bijvoorbeeld eerder plek is. Deze locatie staat altijd vermeld in de e-mail en de sms die patiënten ontvangen. Soms staan patiënten toch op de locatie die in de verwijsbrief stond. Wij attenderen de patiënt hierop, maar het zou fijn zijn als u de patiënt hier ook op wil wijzen.

Triage bij Urologie patiënten

Op 1 februari is Urologie begonnen met de triage van nieuwe verwijzingen via ZorgDomein. Dit is nodig omdat er ten eerste een toename is van het aantal verwijzingen. Ten tweede is er een verminderde doorstroom na het eerste consult door onder andere personeelskrapte en een hoge workload door Covid-achterstanden. Lees verder. 

Nieuwe werkwijze behandeling diep veneuze trombose en tromboflebitis

Voor patiënten waarbij er sprake is van verdenking op een diep veneuze trombose of tromboflebitis kan zonder overleg met de internist bij de Radiologie direct een echo worden aangevraagd. Dit geldt voor de doordeweekse dagen. Lees verder. 

Verkorte toegangstijd KNO

Heeft u een patiënt die binnen twee weken gezien dient te worden? Dan kunt u gebruik maken van de optie ‘verkorte toegangstijd’ in ZorgDomein. Lees verder. 

Herhaling 5 mei: Poliklinieken Alrijne gesloten, open voor spoed

Op donderdag 5 mei zijn de poliklinieken van Alrijne Ziekenhuis gesloten vanwege een vrije dag in de CAO Ziekenhuizen. Spoedpatiënten die niet kunnen wachten tot vrijdag 6 mei kunt u uiteraard wel insturen. Neem hiervoor contact op via 071 582 9700. Op vrijdag 6 mei zijn we gewoon weer open.

Korte scholing wondzorg van Knooppunt Ketenzorg

Op dinsdag 22 en donderdag 24 maart, van 17.00 – 18.00 uur, organiseert Knooppunt Ketenzorg een online scholing over wondzorg. U bent uitgenodigd om deel te nemen aan deze scholing. Lees verder. 

Webinar – Acute zorg & de CT-scanner

Graag nodigen wij u uit voor een webinar van de Spoedeisende Hulp op donderdag 14 april. Tijdens het webinar willen we onze ervaringen met de CT-scanner op de SEH met u delen. Vanuit verschillende vakgebieden bespreken we de voordelen voor de opvang en behandeling van de acute patiënt. U vindt meer informatie op onze website. 

Contact
Alrijne Zorggroep
Postbus 4220
2350 CC Leiderdorp
071 582 8282
www.alrijne.nl
Locaties
Alrijne Ziekenhuis Leiden
Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp
en Alphen aan den Rijn

Verpleeghuis Leythenrode
Verpleeghuis Oudshoorn
Contactpersoon voor huisartsen: Ineke Kolijn, relatiebeheerder Alrijne Ziekenhuis, telefoon 06 21 65 15 83 of e-mail ikolijn@alrijne.nl.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Alrijne Zorggroep 2022 | inschrijven | uitschrijven | disclaimer