Copy
Chemotherapie thuis | Zorgverlenersportaal voor huisartsen | Corona nazorgpolikliniek
View this email in your browser
Nieuwsbrief voor verwijzers - februari 2022

Vooraankondiging: Alrijne zorgverlenersportaal voor huisartsen

De voorbereidingen voor de implementatie van Alrijne zorgverlenersportaal (ZVP) zijn in volle gang. De verwachting is dat begin maart de eerste huisartsen uit de regio online inzage krijgen in de beschikbare patiëntendossiers van Alrijne. Lees verder.

JZJP project ‘Chemotherapie thuis’ van start

Alrijne start met een Juiste Zorg Juiste Plek project waarbij mensen met multiple myeloom (hematologische kanker) hun chemo-injecties thuis toegediend krijgen. Dit wordt gedaan door een daartoe gespecialiseerde wijkverpleegkundige van Activite. Lees verder. 

Corona nazorgpolikliniek

Sinds anderhalf jaar is in Leiderdorp een multidisciplinaire nazorgpolikliniek operationeel. Patiënten die met corona in Alrijne Ziekenhuis opgenomen zijn geweest kunnen hier terecht. Daarnaast kunt u ook andere patiënten die klachten houden na bewezen corona naar de nazorgpolikliniek verwijzen. Lees verder. 

Eerste patiënt bedient neurostimulator met zijn iPhone

Sinds eind januari zijn de mogelijkheden van de neurostimulator uitgebreid tot buiten de muren van het ziekenhuis. Simon Weeda, patiënt bij Alrijne, is de eerste in Nederland die zijn neurostimulator bedient met zijn iPhone. Daarnaast hoeft hij niet meer naar het ziekenhuis om de neurostimulator aan te laten passen in geval van nood. Lees verder. 

Behandeladvies in plaats van verwijzen bij Verruca vulgaris en Plantaris

Wij zien nog met regelmaat dat patiënten met Verruca vulgaris en Plantaris worden doorverwezen. Graag herinneren wij u eraan om voor patiënten met Verruca vulgaris en Plantaris gebruik te maken van de optie Teledermatologie via ZorgDomein óf telefonisch contact op te nemen met de afdeling Dermatologie indien er behoefte is aan behandeladvies. Lees verder.

Verhoogd risico congenitale heupdysplasie

Op 1 februari 2022 is onze werkwijze rondom kinderen met een verhoogd risico op congenitale heupdysplasie veranderd. Pasgeborenen met een verhoogd risico kunnen op de leeftijd van drie maanden verwezen worden naar de polikliniek Orthopedie voor een consult in combinatie met een echo heupen. Lees verder. 

Alrijne Tennisevent gaat niet door

Maar liefst 30 enthousiaste collega’s hebben zich aangemeld voor het 7e Alrijne Tennisevent. Wij verheugden ons op een gezellige avond, maar helaas gooit de Omikron variant roet in het eten. Het tennisevent kan niet doorgaan. We gaan het in 2023 weer proberen, hopelijk tot dan!

Webinar ‘Dementie, vergeet het niet’

Op dinsdag 25 januari was het webinar ‘Dementie, vergeet het niet’. We zijn trots op de mooie opkomst van bijna 100 deelnemers. Dankzij een multidisciplinaire samenwerking werd een goed overzicht gegeven over diagnostische mogelijkheden in de eerste en tweede lijn. Lees verder en bekijk het webinar. 

Webinar Spoedeisende Hulp

Wegens omstandigheden wordt het webinar van de SEH (van 17 maart a.s.) verplaatst. Wij informeren u zo snel mogelijk over de nieuwe datum.        

Contact
Alrijne Zorggroep
Postbus 4220
2350 CC Leiderdorp
071 582 8282
www.alrijne.nl
Locaties
Alrijne Ziekenhuis Leiden
Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp
en Alphen aan den Rijn

Verpleeghuis Leythenrode
Verpleeghuis Oudshoorn
Contactpersoon voor huisartsen: Ineke Kolijn, relatiebeheerder Alrijne Ziekenhuis, telefoon 06 21 65 15 83 of e-mail ikolijn@alrijne.nl.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Alrijne Zorggroep 2022 | inschrijven | uitschrijven | disclaimer