Copy
Corona zorg: stand van zaken | Gewijzigde openingstijden
View this email in your browser
Nieuwsbrief voor verwijzers - 10 december 2020

Prettige kerstperiode

Onze vorige kerstboodschap begon met ‘Oprechte aandacht voor zorg. Dat is onze missie en de kern van onze koers de komende jaren.’ Natuurlijk staat dat nog steeds als een huis, maar wat heeft het jaar een andere wending gekregen dan we voorzagen. Zowel uw als ons werk stond voor een flink deel in het teken van corona. We moesten in het begin ad hoc en lerenderwijs inspelen op het onverwachte. Samenwerken in de zorg, met aandacht voor mensen, had in 2020 een wel heel bijzondere dimensie. Mooi is dat we toen het spannend was ook elkaar hebben weten te vinden en sterker nog, de samenwerking juist hebben versterkt. Dat werd nog eens onderstreept in het recente webinar. Het was fijn – en een beetje wennen - om zo, digitaal, met elkaar te spreken. We kijken uit naar de voortzetting van deze mooie samenwerking met u en ongeacht wat 2021 voor ons in petto heeft. Voor nu: een hele fijne kerstperiode gewenst, met uw dierbaren en wij gunnen u in deze dagen ook tijd om op te laden.

Raad van Bestuur en Bestuur Vereniging Medische Staf Alrijne

Corona zorg: stand van zaken

Het aantal besmettingen in regio Zuid Holland Noord neemt langzaam af en daarmee ook het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten. In tegenstelling tot de 1e corona golf waren de afgelopen maanden alle poli’s geopend en draaide het OK complex in Leiden door. In Leiderdorp moesten de OK’s een aantal weken worden afgeschaald. Inmiddels is dat gelukkig weer opgeschaald. Dat neemt niet weg dat we door de 2e corona golf er voor sommige ingrepen nog lange wachtlijsten. Mochten uw patiënt naar uw inzicht hierdoor teveel klachten ontwikkelen neemt u dan svp contact op met de behandeld arts.

Gewijzigde openingstijden rond de feestdagen

Tijdens de eerste en tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag zijn alle poliklinieken gesloten. Op 24 december (kerstavond) en 31 december (oudejaarsavond) zijn de poliklinieken telefonisch bereikbaar tot 15.30 uur. Spoedverwijzingen en spoedoverleg gaan op dezelfde wijze als in de ANW-uren.

Verwijzingen aspecifieke lage rugpijn
naar sportarts

In samenwerking met de vakgroepen Neurologie, Orthopedie, Pijngeneeskunde, Sportgeneeskunde en de Kaderhuisarts bewegingsapparaat, de heer F. van der Kooij (Alphense regio) is de afgelopen periode gewerkt aan een zorgpad voor patiënten met aspecifieke lage rugpijn. Tot op heden komt deze patiëntengroep bij verschillende specialismen op het spreekuur. Met de introductie van het zorgpad, wordt de sportarts de specialist in de tweede lijn voor deze patiëntengroep. 
Lees verder >

Vanuit de vakgroep Neurologie


Allereerst wensen wij u fijne kerstdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. Daarnaast bedanken wij u voor de samenwerking in deze roerige coronaperiode. In en door deze periode zijn er veranderingen doorgevoerd die met name betrekking hebben op de poliklinische neurologische zorg. Eerder berichten wij u hier al over, we zetten ze graag nog eenmaal kort op een rijtje:
Lees verder >
 

Vanuit de vakgroep Urologie

 

Wim Sneller met pensioen,
Rutger Sandkuyl (foto) is zijn opvolger

Na 30 jaar uroloog te zijn geweest in het Elisabeth-Rijnland-Alrijne Ziekenhuis heeft Wim Sneller donderdag 17 december zijn laatste werkdag. Anders dan gepland door corona, maar toch zo feestelijk mogelijk, nemen we dan afscheid van ‘onze Wim’. We zullen zijn brede, vindingrijke en handige input voor onze urologische zorg koesteren en in gedachten houden!
Lees verder >

Nieuwe patiënt met niersteenlijden
Behandeling van patiënten met niersteenlijden is één van onze speerpunten. De kennis en ervaring met alle mogelijk niersteenbehandelingen hebben we in huis. 
Lees verder >

Vanuit de vakgroep Longziekten


Longfunctieonderzoek voor externe aanvragers tijdelijk niet mogelijk
Onze Longafdeling heeft gezien het infectierisico tijdens de COVID-golf besloten longfunctieonderzoek voor externe aanvragers tot nader order op te schorten. Longfuncties voor verwezen patiënten worden, selectief, wel verricht.
Het betreft een tijdelijk maatregel, vooralsnog tot einde december.
 

Nieuwe Orthopedisch Chirurg

Deze maand hebben we een nieuwe orthopedisch chirurg mogen verwelkomen! Wouter Eilander is opgeleid in Alrijne Ziekenhuis, LUMC en HagaZiekenhuis. Hij heeft onderzoek gedaan naar de Voorste Benadering voor de Totale Heupprothese en zich in deze operatie gespecialiseerd. Daarnaast heeft Wouter als specifiek aandachtsgebied behandelingen van voet- en enkelproblematiek. Voor vragen is onze nieuwe collega bereikbaar via weilander@alrijne.nl of telefonisch via de polikliniek Orthopedie.

Contact
Alrijne Zorggroep
Postbus 4220
2350 CC Leiderdorp
071 582 8282
www.alrijne.nl
Locaties
Alrijne Ziekenhuis Leiden
Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp
en Alphen aan den Rijn

Verpleeghuis Leythenrode
Verpleeghuis Oudshoorn
Contactpersoon voor huisartsen: Hans Kruidenberg, relatiebeheerder Alrijne Ziekenhuis, telefoon 071 582 8619 of e-mail jpmkruidenberg@alrijne.nl.
Facebook
Twitter
LinkedIn