Copy


02-2021

Arbeidsmarktinformatie

Eind december 2020 verstrekte UWV in de Achterhoek 3.657 WW-uitkeringen. Dat waren er 59 meer dan in november. Vergeleken met een jaar geleden was het verschil 616 uitkeringen. Dit is een toename van 20,3%. Deze toename heeft alles te maken met de coronacrisis die in maart uitbrak. Landelijk groeide het aantal WW-uitkeringen het afgelopen jaar met meer dan een kwart (27,8%). 

  • Door de coronacrisis stegen de WW-uitkeringen het afgelopen jaar in alle regio’s van Nederland.
  • Die toename was in de Achterhoek dus kleiner dan landelijk.
  • De stijging was het sterkst bij jongeren.
  • Zij werden hard geraakt, doordat ze vaak met flexibele contracten werken in de horeca en detailhandel non-food
Bekijk de regionale maandcijfers en de kerncijfers dienstverlening voor de Achterhoek.
Lees ook de Regionale Nieuwsflitsen Arbeidsmarkt en het Landelijk persbericht van CBS en UWV. 

div_2

Move2Social: ook de Achterhoek start

Move2Social is een landelijk programma om innovatieve, sociaal ondernemers te stimuleren en ondersteunen. Denk aan hulp bij een businessplan, startkapitaal en een netwerk. Het gaat zowel om starters die klaar zijn voor de markt, als jonge sociaal ondernemers die hulp kunnen gebruiken om hun onderneming succesvol te maken. In Move2Social versnelt penvoerder KplusV dit proces, in samenwerking met regionale partners. Nu de 8RHK Board het project heeft goedgekeurd gaat ook de Achterhoek binnenkort los met Move2Social! Het programma heeft na tien edities in zes regio's veel landelijke en Europese aandacht gehad.

Lees meer
 

div_2

Zet StadsLAB aan het werk!

In het StadsLAB werken studenten, docenten en onderzoekers samen met bewoners en bedrijven aan slimme oplossingen voor de samenleving. Het is een broedplaats waar ideeën, experimenteren, samenwerken, interactie en co-creatie centraal staan. Het StadsLAB biedt een platform voor organisaties en instellingen om samen met studenten, docenten en onderzoekers met verschillende achtergronden te werken aan innovatieve en duurzame oplossingen voor maatschappelijke en ruimtelijke vraagstukken.

Doe mee, lees meer!

div_3

Vanaf 1 januari 2021 is Jan-Willem te Dorsthorst, lid van onze thematafel,  benoemd als rayonmanager voor het rayon Achterhoek & Twente. Onze arbeidsmarktregio valt binnen dit rayon van UWV WERKbedrijf.

Graafschap College opnieuw in top 10 van beste roc’s
In de zojuist verschenen Keuzegids Mbo 2021 worden alle roc’s in Nederland vergeleken. Het Graafschap College staat op de 8e plaats en behoort daarmee opnieuw tot de beste tien roc’s van Nederland.

div_3

Jet-Net & TechNet organiseert webinars

Op 11 februari of 16 maart organiseert Jet-Net & TechNet een webinar over ‘het geheim van een goede gastles’ speciaal voor bedrijven! Tijdens deze online workshop krijgt u veel nuttige tips voor het verzorgen van een inspirerende gastles of bedrijfsbezoek. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

Ontwikkeling Telt Festival

Hoe zorgen we ervoor dat iedere volwassene in Nederland zich een leven lang kan blijven ontwikkelen en zelfstandig mee kan doen in onze maatschappij? Hoe zorgen we voor een positieve leercultuur en hoe vormen we sterke regionale leernetwerken? Deze en andere vragen staan centraal tijdens het driedaagse (online) Ontwikkeling Telt Festival! Dit festival wordt georganiseerd door de Rijksoverheid en de SER. Het is een vervolg op de eerdere congressen van Tel mee met Taal en Leven lang ontwikkelen.

Voor wie?
Het festival is een inspirerende (digitale) ontmoetingsplaats voor iedereen die zich inzet op het gebied van Leven lang ontwikkelen (zoals leren in het werk, omscholing, ontwikkeladvies) en basisvaardigheden (zoals taal, rekenen, digitale vaardigheden en gezondheidsvaardigheden). Het uitwisselen van kennis en ervaring staat centraal. Lees meer 

div_1

Kijktip!
Wij hebben voor u nog een tip voor de lange winteravonden. Kijkt u eens naar de documentaire Klassen die gaat over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs.
https://www.human.nl/klassen.html 

div_1

Info

Hebt u een vraag?
Neem contact op
met de
Thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt.
Caroline Termaat of
Marianne te Linde

Colofon

De nieuwsbrief van de Thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt wordt ca eens per maand verzonden aan betrokkenen en geïnteresseerden. 
Stuur deze nieuwsbrief svp door aan mogelijk geïnteresseerden!

Open hier de webversie van de nieuwsbrief.

Achterhoek Ambassadeurs nieuwsbrief blijven ontvangen?

Dat kan alleen als u zich hier aanmeldt. Waarom?
We gaan de nieuwsbrief automatisch verzenden en hebben daarvoor uw eenmalige aanmelding nodig.


Wilt u zich afmelden? Klik hier.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
8RHK · Raadhuisstraat 25 · Doetinchem, GLD 7001 EX · Netherlands