Copy

Nieuwsbrief Femmes for Freedom - April 2015

View this email in your browser

Family Justice Center in Rotterdam!

Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge heeft in een brief toegezegd dat er een Family Justice Center komt in Rotterdam. Hij deed dit naar aanleiding van de VVD-initiatiefnota waarin werd gepleit voor de verbetering van de positie van vrouwen. Femmes for Freedom pleitte in het rapport 'Verborgen vrouwen: een vergeten groep' al voor een Family Justice Center. 

Directeur van Femmes for Freedom, Shirin Musa: "We zijn blij met de initiatiefnota van de VVD en de toezeggingen van wethouder de Jonge. Veel van onze aanbevelingen zijn overgenomen. De komst van een Family Justice Center in Rotterdam is mijn droom, omdat daarmee veel Rotterdamse vrouwen die in huwelijkse onvrijheid leven op een laagdrempelige manier geholpen kunnen worden. De gemeente Den Haag bestudeert nu ook de aanbevelingen van Femmes for Freedom en gaat de mogelijkheden van een Family Justice Center onderzoeken.
 

 

Gratis doneren via 4MORGEN

Femmes for Freedom heeft zich aangesloten bij 4MORGEN, de nieuwe manier van winkelen waarbij je direct met elke aankoop gratis goede doelen steunt. Weten hoe 4MORGEN precies werkt? Bekijk dan de video.

4MORGEN wil Femmes for Freedom graag extra ondersteunen. Zij doneren daarom bij elke like voor de facebookpagina van 4MORGEN 10 cent aan Femmes for Freedom. Wilt u Femmes for Freedom helpen? Like dan de facebookpagina van 4MORGEN of shop online via je account van 4MORGEN! De actie is van 14 april t/m 21 april.

 
 

Vaste vrijwilliger


Mup is sinds begin 2015 vaste vrijwilliger bij Femmes for Freedom. Ze houdt zich vooral bezig met juridische ondersteuning van vrouwen die zich bij  Femmes for Freedom melden. Momenteel helpt zij vrouwen die een aanvraag willen doen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Mup heeft jarenlange ervaring als rechtshulpverlener aan vreemdelingen en vluchtelingen.

Mup: "De wetenschap dat er in een vrij en democratisch land als Nederland verborgen levens bestaan is voor mij onverteerbaar. Ik zet mij graag in voor degene die onwetend is over de juridische mogelijkheden die bestaan en die vaak door traditie en cultuur geketend is." 


 

Schadefonds Geweldsmisdrijven


Femmes for Freedom helpt sinds kort slachtoffers met het indienen van een aanvraag bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Het Schadefonds Geweldsmisdrijven geeft een financiële tegemoetkoming aan slachtoffers van een geweldsmisdrijf met ernstig psychisch of fysiek letsel tot gevolg. Hoewel daders van geweldsmisdrijven altijd verantwoordelijk blijven voor de schade die is geleden, probeert het Schadefonds met de tegemoetkoming het onrecht te erkennen dat de slachtoffers is aangedaan.

Voor meer informatie over het indienen van een aanvraag kun je terecht op de website van het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Bent u slachtoffer van geweld en huwelijkse onvrijheid en heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Stuur dan een mailtje naar info@femmesforfreedom.com onder vermelding van aanvraag Schadefonds Geweldsmisdrijven. Vrijwilliger Mup helpt u graag bij de aanvraag! 

 


Opsporing Verzocht


Wat gebeurde er op zondag 25 januari met Yasmeen (25) uit Rotterdam? Ze werd een dag later als vermist opgegeven door haar man. Op 12 februari vond de politie haar levenloze lichaam in de bossen bij Ruinen in Drenthe. Haar man zit inmiddels vast op verdenking van betrokkenheid bij Yasmeens dood. Toch heeft de politie nog veel vragen. Weet u meer over de moord op Yasmeen of heeft u tips voor de politie? Neem dan contact op met de politie of kijk op de website van Opsporing Verzocht. 

Politie Rotterdam: 0800-6070 (gratis)
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079-3458999
Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright ©|2015|Femmes for Freedom|All rights reserved.

Femmes for Freedom Ι Defending Women's Rights
Laan van Meerdervoort 70
2517 AN Den Haag
070-3626506
www.femmesforfreedom.com

unsubscribe from this list    update subscription preferences