Copy

e-Exercise Nieuwsbrief

5 september 2014

In deze e-Exercise Nieuwsbrief leest u het laatste nieuws rondom het onderzoek naar de effectiviteit van e-Exercise (combinatie fysiotherapie en een online beweegprogramma) in vergelijking met reguliere fysiotherapie bij patiënten met knie of heupartrose.
 
Veel enthousiaste fysiotherapeuten
Er hebben zich inmiddels zo’n 250 enthousiaste fysiotherapeuten voor het onderzoek aangemeld. De meeste aanmeldingen zijn binnengekomen naar aanleiding van de brieven die wij in mei 2014 naar 800 fysiotherapeuten verstuurd hebben, maar ook op de advertentie op Fysionet.nl en in de FysioPraxis (augustus/september 2014 nummer) hebben nog de nodige reacties opgeleverd.
 
Instructie-avonden
Een groot deel van de e-Exercise fysiotherapeuten heeft in de afgelopen weken een instructie-avond bijgewoond. Tijdens de avonden, die plaatsvonden op het NIVEL, stond de onderzoeksprocedure centraal en kreeg de interventiegroep uitleg over het gebruik van het online programma. Eind september vinden de laatste 4 instructie-avonden plaats.
 
Eerste patiënten zijn aangemeld!
Inmiddels zijn de eerste vijf patiënten voor het onderzoek aangemeld, wat natuurlijk hartstikke mooi nieuws is. De aanmelding van patiënten is geopend sinds maandag 1 september. Er waren de eerste dagen helaas wat technische opstartproblemen met het online aanmeldingsformulier, maar inmiddels kan de website gewoon weer gebruikt worden om patiënten aan te melden. In de komende nieuwsbrieven zullen wij regelmatig een update geven van het aantal aangemelde patiënten. Fysiotherapeuten kunnen tot en met 31 december 2014 patiënten aanmelden.
 
Publiciteit
Hier volgt een selectie van de media waarin de afgelopen weken aandacht is besteed aan e-Exercise:
 
BMC Muscuoloskeletal Disorders; het protocol van de e-Exercise studie is gepubliceerd in BMC Muscuoloskeletal Disorders
 
FysioPraxis; in het augustus/september nummer (2014) van het vakblad van de fysiotherapeuten heeft een paginagrote wervingsoproep voor het onderzoek gestaan.
 
FysioForum; op de website van deze online community voor fysiotherapeuten heeft een wervingsoproep voor het onderzoek gestaan
 
FysioNet; op de website van het KNGF was in mei een wervingsoproep voor het onderzoek te lezen:

 
Contactgegevens
Corelien Kloek, onderzoeker en fysiotherapeute
Tilburg University & NIVEL
Mail: c.j.j.kloek@uvt.nl
Telefoon: 030-272 9865 / 013-4668271
www: www.e-exercise.nl
Twitter: @ArtroseExercise
 
Copyright © 2014 NIVEL

Ons e-mailadres:
NIVEL
Postbus 1568
Utrecht, 3500 BN
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


uw abonnement opzeggen    uw gegevens wijzigen