Copy
De ultieme winter beleef je in Edmonton en omgeving. Kom voor nog meer informatie tussen 11 en 15 januari naar de Vakantiebeurs!
 
View this email in your browser
PERSBERICHT
Voor directe publicatie
 

Dit zijn de vijf gaafste wintertradities in Canadees Edmonton

Nog meer highlights op de Vakantiebeurs van 11 tot 15 januari


Amsterdam, 9 januari 2017 - Winter in Canada: het is een ervaring die je een keer moet beleven. Hoewel de temperatuur tot onder het nulpunt zakt laten de Edmontonians zich niet tegenhouden om de kalender te vullen met buitenactiviteiten en festivals. Dit zijn de vijf gaafste wintertradities die je een keer moet beleven in en rondom de hoofdstad van de provincie Alberta. 

1. Flying Canoe Volant
Is het een vliegtuig? Is het een helicopter? Nee, het is een vliegende kano! Hoewel de schuiten niet echt door de lucht vliegen is dit evenement er wel een om niet te missen: de Flying Canoe is een Frans-Canadees volksverhaal dat tot leven wordt gebracht tijdens dit winterse evenement. De tradities van de Métis (oorspronkelijke bewoners) staan centraal en worden door middel van lichtinstallaties, muziekoptredens en andere activiteiten aan nieuwsgierige bezoekers getoond. En goed nieuws voor iedereen die graag kanoot: dat kan tijdens dit evenement ook - niet door het water, maar door de sneeuw!

3 tot 7 februari 2017

2. Bijl werpen
Ja, je leest het goed: in Edmonton zijn ze gek op het werpen van hakbijlen. Het is een trend die de laatste jaren steeds populairder wordt tijdens de koude wintermaanden. Ondanks dat de Canadezen graag buiten zijn, is een binnenactiviteit soms ook een aangename afwisseling. Op verschillende plekken in de stad kun je samen met een groep vrienden een middagje met hakbijlen gaan smijten. Ideaal als je nog wat emoties kwijt moet raken of gewoon graag adrenaline laat stromen door je aderen.

3. Deep Freeze
Of het nu een zeepkist, koelkast of diepvries is... Een race in een kist is altijd een groot feest. Ook in Edmonton, waar iedere winter het festival Deep Freeze plaatsvindt. De race in vrieskisten is de kers op de taart, maar gedurende het twee dagen durende festival zijn er nog andere winterse highlights om van te genieten. Wat dacht je van winter minigolf, schaatsen, het uithakken van ijssculpturen, glijden van een reusachtige ijsglijbaan of schaatsen? Deep Freeze is een feest voor de familie en brengt verschillende culturen bij elkaar.

14 & 15 januari

Beleef de ultieme winter in Edmonton. Bezoek de Vakantiebeurs in Utrecht van 11 tot en met 15 januari voor meer informatie (hal 3).
4. Maple Taffy
In het land van de esdoorn kun je er natuurlijk niet omheen om de wereldberoemde maple syrup te proeven. Natuurlijk lekker op een pannenkoek, maar do as the Canadians do en meng je in de wintertraditie Maple Taffy. Say what now? Wie dacht dat poedersneeuw alleen bestemd was voor ski's heeft het mis, want de Canadezen zijn er gek op om over de verse vlokken hete maple syrup te gieten, een ijsstokje erin te steken en deze rond te draaien om er uiteindelijk een ijslolly aan over te houden. Deze toffeesmakende traktatie mag je niet missen!

5. Fat Bike Race
Het is nog niet een jarenlange traditie (sterker nog - het is de eerste editie in heel Canada), maar wel tons of fun. De Fat Bike Race in Jasper National Park (3,5 rijden van Edmonton - en nu trouwens gratis toegankelijk ter gelegenheid van de 150e verjaardag van Canada!) biedt fanatieke fietsers de mogelijkheid om niet langer alleen tijdens de zomermaanden te kunnen mountainbiken, maar dit ook te doen tijdens het seizoen waarin alles bedekt is onder een laag sneeuw. De twee keer zo dikke banden van een fat bike bieden de mogelijkheid om smooth over de sneeuw te fietsen. Met de verschillende races verspreid over drie dagen is er voor ieder niveau iets te beleven tijdens dit evenement in de Canadese Rockies!

12 tot 14 januari 2017

Zelf deze gave wintertradities meemaken? KLM vliegt tot vier keer per week rechtstreeks in 8,5 uur vanaf Schiphol naar Edmonton International Airport. Tijdens de Werelddeal Weken is het extra aantrekkelijk om je ticket naar winters Canada te boeken, want de vanaf-prijs is nu €648 (excl. boekingskosten). Liever een complete pakketreis boeken? Kijk eens bij de scherpe deals op Sneeuwzeker Deals, waar je al vanaf €1020 p.p. een complete wintertrip naar Canada kunt boeken. 

Meer inspiratie en winnen!
Meer informatie over winters Edmonton? Bezoek www.exploreedmonton.com of kom tussen 11 en 15 januari langs op de Vakantiebeurs. De stand van Edmonton is te vinden in hal 3, tegenover het Canada Paviljoen! Kom langs en maak kans op mooie prijzen. Werp een sneeuwbal en je wint een van de Edmonton gadgets. Ook maken bezoekers kans op een camperreis naar Edmonton!
 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Explore Edmonton is dit jaar aanwezig op de Vakantiebeurs. De stand is te vinden in hal 3, tegenover het Canada Paviljoen (stand B096). 

Journalisten zijn op de vakdagen (10 en 11 januari) welkom in de stand voor meer informatie. Ook liggen er persmappen klaar in de perskamer van de Vakantiebeurs. Een afspraak met een van de representatives om publicatie- en persreismogelijkheden te bespreken is ook mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar press@zapperpr.com

Op 10 januari organiseert Explore Edmonton ook de feestelijke opening van het Canada Paviljoen. Om 16.30 uur begint de borrel. Aanmelden kan nog via edmonton@zapperpr.com

Downloads
- Link naar YouTube video
Beeldmateriaal (Let op de fotocredits)
- Persbericht als word-document

Voor meer informatie, beeldmateriaal of vragen kun je contact opnemen met Zapper PR. 

Telefoon: +31 20 320 7688
E-mail: press@zapperpr.com

Copyright © 2017 Zapper PR, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp