Nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Huisdokter.
Bij deze weer een nieuwsbrief van huisartsenpraktijk De Huisdokter.

Praktijkinformatie

Vanaf 1 januari 2019 is onze praktijk weer open voor nieuwe patiënten.

   
huisartsen  
vast spreekuur
Joop de Vette maandag, dinsdag, woensdag en donderdag
Edwin Smits dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
Christine Mulder maandag, dinsdagochtend en vrijdag
Marleen Moerdijk maandag, dinsdag en donderdag
Karlijn van Summeren vrijdag
in opleiding  
Erik Verschuren maandag, woensdag, donderdag en vrijdag
   
praktijkondersteuners  
somatiek aanwezig
Marian Nillesen dinsdag, woensdag en donderdag
Kim Willemse maandagmiddag, dinsdag en vrijdagmiddag
ggz  
Bert Wijnmaalen maandag en donderdag
Yvonne van Terheijden dinsdagmiddag en vrijdagochtend
   
  • Christine Mulder gaat per januari weer volledig aan het werk.
  • Marleen Moerdijk gaat per februari met zwangerschapsverlof. Iris Venderbosch neemt voor haar waar.

Betere zorg begint met een goed gesprek

Uw dokter wil u graag goed helpen. Om u goed te kunnen helpen heeft hij of zij veel informatie van u nodig! Welke klachten heeft u? Wat vindt u belangrijk? Bedenk al vóór uw afspraak wat u wilt vertellen. En wat u wilt vragen. Zo ontstaat er een goed gesprek en kunnen u en de dokter samen beslissen wat het beste is voor u.

Op https://begineengoedgesprek.nl leest u hoe u de dokter helpt om u nóg beter te helpen.

Telefonisch consult

Een telefonisch consult is bedoeld voor een korte vraag of het bespreken van een uitslag. Hiervoor kunt u 's morgens vóór 11:00 een afspraak maken bij de assistente. U wordt dan meestal dezelfde dag door de huisarts terug gebeld.

Een korte vraag of uitleg kunnen vaak telefonisch worden besproken zonder dat de arts u op het spreekuur ziet. Heeft u behoefte aan meer spreekuurtijd, dan kunt u een consult op de praktijk afspreken.

Preventie hart- en vaatziekten

Per 1 januari 2019 gaat het hart- en vaatziektenspreekuur veranderen voor patiënten met alleen een hoge bloeddruk en/of een hoog cholesterol. Gebleken is dat het routinematig maken van een jaarlijks hartfilmpje (ECG) voor deze patiëntengroepen géén toegevoegde waarde heeft. Om die reden zullen wij dan ook dit onderzoek laten vervallen. Het jaarlijks onderzoek van bloed, urine en bloeddruk blijft uiteraard wel noodzakelijk en wordt vanaf het nieuwe jaar door de assistente uitgevoerd. Bij een afwijkende uitslag wordt er een afspraak op het spreekuur van Marian of Kim gemaakt (praktijkondersteuners). In de nieuwe uitnodigingsbrief (die u in uw geboortemaand ontvangt) kunt u deze informatie ook nog eens doorlezen.

Voor hart- en vaatpatiënten die een hartinfarct, CVA en/of TIA hebben doorgemaakt verandert er niets en blijven de controles zoals ze waren.

Triage

Wanneer u onze praktijk belt, krijgt u één van de assistenten aan de telefoon. Zij vraagt u naar de reden dat u belt en stelt u een aantal vragen om uw hulpvraag precies duidelijk te krijgen. Dat heet triage.

Triage zorgt er voor dat ondanks de toenemende drukte de wachttijden zo kort mogelijk blijven. Het gaat er om dat u als patiënt de juiste zorg krijgt, op het juiste moment (bijvoorbeeld bij spoed snel een afspraak of een spoedvisite), en bij de juiste hulpverlener. Het is niet de bedoeling dat de assistente de diagnose gaat stellen.

Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen zal de assistente u een aantal vragen stellen en kan zij u een voorstel doen. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • De assistente geeft u een advies;
  • De assistente vraagt de huisarts u terug te bellen;
  • De assistente maakt een afspraak voor een consult bij de huisarts of praktijkondersteuner;
  • De assistente maakt een afspraak voor een visite.

Als de afspraak geen haast heeft, kan de assistente u voorstellen om later in de week te komen. Triage gebeurt op basis van zorgvuldig opgestelde protocollen. Onze assistenten hebben hiervoor de vereiste aanvullende cursussen gevolgd. Uiteraard doen de assistenten alles in samenspraak en overleg met uw eigen huisarts.

Bloed prikken

Elke werkdag tussen 8.00 en 8.30u kunt u bij ons bloed prikken. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Wel dient u zich even te melden bij de balie als u binnenkomt.

Op onze website worden de data vermeld waarop we (bij uitzondering) geen bloed prikken.

Positieve gezondheid

Binnen de praktijk hebben wij met het team een meerdaagse positieve gezondheidstraining gevolgd, waarbij we hebben geleerd om ons (nog meer) te richten op de gezondheid én het gedrag van de patiënt. Wat is ervaren gezondheid? Hoe coach je een patiënt in gedragsverandering en/of omgaan met eenzaamheid? Hoe pas je dit toe binnen een consult?

Met deze benadering als visie denken wij u nog betere zorg te kunnen bieden binnen onze praktijk.

CooL programma

Indien u fors overgewicht (BMI > 30) of diabetes en/of hart- en vaatziekten én overgewicht (BMI > 25) heeft  dan is het CooL programma wellicht iets voor u. Het CooL (Coachen op Leefstijl) programma biedt de mogelijkheid om (nog meer) aan uw gezondheid en leefstijl te werken. CooL wordt vanaf 2019 volledig vergoed door de zorgverzekering als u tot de  bovengenoemde doelgroep hoort.

Zie hier voor meer informatie over het CooL programma of vraag ernaar bij onze praktijk.

Fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar!

Eerdere nieuwsbrieven kunt u hier teruglezen.
Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
Adresgegevens:
De Huisdokter
Buizerdstraat 101
Wijchen, Gelderland 6601 AT
Netherlands

Add us to your address book


© 2018 De Huisdokter, Alle rechten voorbehouden.

afmelden voor nieuwsbrief