Copy
E-mail niet leesbaar? Bekijk hem online.
Follow on Twitter
Nieuwsflits 
LBjk

In deze nieuwsflits

 • Volop in beweging
 • LBjk enquête
 • Overleg WOSO
 • Uitnodiging bijeenkomst
 • Wist je dat?
Volop in beweging en steeds bekender
Onlangs waren wij op het congres Leve het Jonge Kind en daar bleek dat veel jonge kind collega’s al bekend zijn met de LBjk. Wij heten alle nieuw aangesloten leden van harte welkom.

LBjk Enquête
We ontvingen veel reacties op onze enquête. Nogmaals bedankt voor het invullen, de tips, ideeën, suggesties en bovenal voor de positieve reacties van leden die ons afdelingsbestuur op de één of andere manier willen ondersteunen.

Overleg WOSO
In het najaar van 2018 hebben we overleg gehad met WOSO (Werkverband Opleidingen Speciaal Onderwijs).
De WOSO leden zijn blij met een beroepsgroep als de LBjk die eraan bijdraagt dat niet alleen de opleiders maar ook de jonge kind specialisten een stem laten horen als het gaat om het curriculum van de opleidingen. De opleiders hebben ons nodig om samen het belang van de specialisatie te blijven onderstrepen en kritisch te blijven op het aangeboden curriculum. Wij vinden het noodzakelijk dat er een gedegen opleiding blijft  bestaan voor de Jonge Kind specialist!

Dit heeft de WOSO groep dan ook doen besluiten om op elke aangesloten opleiding een avond te organiseren voor alle toekomstige JKs. Een uitnodiging van Windesheim, Seminarium voor Orthopedagogiek en Fontys is onlangs verstuurd. Wij vragen je iedereen in je netwerk aan te moedigen om te komen om op 18 of 20 maart ook te komen!


Uitnodiging
De Landelijke beroepsgroep voor jonge-kindspecialisten organiseert in samenwerking met de hogescholen op 18 maart en 20 maart de thema- avond Jonge-kindspecialist ‘Spelen levert op!’ Voor alle mensen uit het onderwijs die meer willen weten over de HBO-master Jonge Kind en de betekenis daarvan voor de eigen beroepspraktijk.
Wil je meer weten, of inschrijven voor deze GRATIS bijeenkomst die in Zwolle, Den Bosch en Utrecht worden gegeven, klik dan hier
 

Wist je dat...
 • Er weer verschillende mooie boeken zijn uitgebracht o.m.:
  • Stapsgewijs onderwijs: het kind centraal, door C.E. Oenema-Mostert…
  • Peuters en kleuters zijn geen leerlingen, door S. Goorhuis.
 • Wij 3 april aanwezig zijn op het congres van de HJK/AOB in het Spant in Bussum. https://www.aob.nl/jongekind2019/
 • Er twee uitnodigingen aan komen, houd de website in de gaten!
 • Wij altijd hulp kunnen gebruiken, dus schroom niet en neem contact met ons op. kantoor@lbbo.nl
Wil je meer informatie over onze beroepsgroep bezoek dan de website www.lbbo.nl en/of lees de beroepsstandaard voor jonge kind specialisten verkrijgbaar bij uitgeverij Pica.


Namens de LBjk, Liesbeth.


 

Copyright © 2018, LBBO,  Alle rechten voorbehouden

De LBBO is de overkoepelende organisatie voor de beroepsgroepen van intern begeleiders, ambulant begeleiders, gedragsspecialisten, beeldbegeleiders, specialisten begaafdheid en jonge kindspecialisten (LBib, LBab, LBgs LBbb, LBsb en LBjk)

Ons e-mailadres is:
kantoor@lbbo.nl

Uitschrijven