Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
NOG NATIONALE
ONDERWIJSGIDS
®
Voor lerend en docerend Nederland Week 50/2014
Headlines
Educatieve kwaliteit opvang verhoogt ontwikkeling peuter
Kinderen ontwikkelen zich beter, naarmate de educatieve kwaliteit op de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf hoger is. Dat concludeert pedagoge Pauline Slot van de universiteit van Utrecht na onderzoek onder 850 peuters van 2 en 3 jaar.
ISO start verkiezing Docent van het Jaar hoger onderwijs
Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) het beroep van docent in het hoger onderwijs in positief daglicht stellen met de verkiezing van de beste docent van het jaar 2015. Tot 15 december kunnen hogescholen en universiteiten een docent nomineren.
'Scholieren presteren beter op eindexamen ondanks strengere eisen'
Leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben sinds de aangescherpte regels voor het centraal eindexamen beter gepresteerd dan voor die tijd. De verwachting was dat na het aanpassen van de exameneisen in 2012 meer leerlingen zouden zakken voor hun examen. 
Premie Participatiefonds met 1 procent omhoog
De premie voor het Participatiefonds wordt per 1 januari 2015 verhoogd naar 5%. De forse verhoging wordt noodzakelijk geacht nu de uitkeringskosten de laatste jaren sterk zijn gestegen.
PO en VO Raad vragen Kamer om aandacht leerlingen speciaal onderwijs met jeugdhulp
Sectororganisaties de PO Raad en VO Raad hebben gezamenlijk een brief gestuurd aan de Tweede Kamer. Daarin vragen zij onder meer om extra aandacht voor leerlingen uit het speciaal onderwijs die ook jeugdhulp ontvangen.
'Dreigen met straf bij liegen werkt averechts'
Leraren zouden leerlingen niet moeten dreigen met straf bij liegen, maar moeten uitleggen dat liegen anderen kan kwetsen. Juist dan zouden kinderen meer geneigd zijn om leugens te vermijden. Dit blijkt uit onderzoek van de Canadese McGill Universiteit.
Onderwijsvacatures
Alle onderwijsvacatures
Onderwijsagenda
Alle onderwijs agendapunten
E-mail Facebook Twitter
Expertisecentrum Nederlands
Interview
Wethouder Ton Schroor: “Groningen ademt onderwijs”

Het onderwijs in Groningen gaat een bijzonder jaar tegemoet. Sinds september mag de stad zich dé Onderwijsstad van het Jaar noemen. “Een leuke erkenning voor het harde werk dat we in de afgelopen tijd hebben verzet”, zegt onderwijswethouder Ton Schroor (D66).

Dit is een automatisch gegenereerd bericht. Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor het versturen van e-mails en kan niet worden gebruikt voor correspondentie. U kunt klikken op afmelden als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen.