Copy
#JUNY'16
J ORNADES 'RADICAL-MENT FEMINISTES' 
 
Participem a les Jornades "Radical-ment Feministes" que tindran lloc a Barcelona els dies 3, 4 i 5 de juny de 2016. Una trobada gran, àmplia, oberta, divertida, creativa, flexible... on totes les formes de pensament, sentir, fer, tots els orígens, les identitats i les opcions vitals i sexuals estan convocades. Unes jornades per crear espais físics, mentals i simbòlics que ens facin viure, conèixer i sentir tota la riquesa que constitueixen els feminismes.
 
Cooperacció organitza, amb la Marxa Mundial de Dones, Feministes d'Entrepobles, Feministes Indignades i Cooperativa de Tècniques, el següent
 TALLER:
  Com tenir un mòbil feminista: Fair Feminist Technology  

Aquesta proposta sorgeix arran de la "guerra del coltán", lligada a l'obtenció d'un dels minerals fonamentals per a la fabricació de telèfons mòbils, i davant les seves greus conseqüències al Congo, especialment sobre les dones i les nenes. El constant increment del consum de mòbils (i d'aquest mineral, per tant) es basa, entre altres coses, en l'anomenada "obsolescència programada" dels aparells, conduïda per les pròpies empreses fabricants.

Així que veurem com podem gestionar el nostre mòbil i aprendrem de manera pràctica com podem evitar aquests processos d’obsolescència per reduir la bretxa de gènere tecnològica, a la nostra pròpia escala, i així prendre el control d’una tecnologia que fem servir quotidianament i, al mateix temps, no fer-nos còmplices de la guerra pel coltán, el consumisme que l’alimenta i les
conseqüències que té en els cossos de les dones com a armes de guerra. 

Presentarem un vídeo amb l’entrevista que vam poder fer a la defensora dels drets de les dones, Caddy Adzuba, i també presentarem la marca
“Fair Feminist Technology” per identificar-nos com a part d’un moviment compromès en assumir, des dels nostres privilegis, la responsabilitat que tenim per fer front al capitalisme patriarcal que ataca la vida.
 

Us deixem a continuació el programa de les diferents activitats que es duran a terme en el marc de les Jornades 'Radical-ment Feministes' 2016, resultat de les aportacions de molts grups i col·lectius de dones, lesbianes i trans. Com veieu són moltes, diverses i molt interessants. Les jornades comencen el 3 de juny a la seu central de la Universitat Pompeu Fabra, amb l'acte d'inauguració; continuen el dia 4 amb més de 70 activitats paral·leles i finalitzen el diumenge 5, amb una manifestació que sortirà de la seu de la UPF a les 12hs per acabar amb dinar i festa a l'Estació del Nord.
Us animem a participar-hi!
    ATENTES A:
FORMACIÓ
CLOENDA DEL CURS VIRTUAL ESCOLA D'ECONOMIA FEMINISTA
Ens posa molt contentes convidar-vos al tancament del primer curs virtual de l'Escola Popular de #EconomiaFeminista que, després de dos mesos de compartir experiències i sabers, arriba a la seva fi aquest dimecres.
1 JUNY - 19hs
en LaFede.cat
JORNADA
JORNADA DE PORTES OBERTES
Acte obert perquè les persones que van participar al Fòrum d'ONGs a la CSW60 de Nova York, en el marc del programa AgendesSexuals, comparteixin la seva experiència, els resultats de la participació i com continuar l'estratègia d'incidència en relació als ODS: Drets Sexuals i Reproductius a l'agenda global i a l'agenda catalana.
(+info pròximament)
CONFERÈNCIA
LA DEFENSA DEL MEDI AMBIENT DES DE LA MIRADA DEL BON VIURE DELS POBLES INDÍGENES
En el marc del Dia Mundial del Medi Ambient s'obre aquest espai de diàleg amb Aura Lolita Chávez, activista indígena de Guatemala, educadora maia K'iche', defensora dels drets humans i de les dones, i presidenta del Consejo de Pueblos K'iche' por la Defensa de la Vida, la Madre Naturaleza, la Tierra y el Territorio.
8 JUNY - 19hs
a la Sala Moragues del Born Centre Cultural
POLETIKA
#POLETIKA
ANALITZA ELS PROGRAMES ELECTORALS AMB PERSPECTIVA DE GÈNERE 

Des del Grup de Gènere de la CONGDE hem aconseguit incloure l'eix de gènere a la plataforma POLETIKA.org
DONEM SUPORT
La Resolució sobre Dones Refugiades de la Jornada de la Plataforma CEDAW Sombra, que va reunir a Madrid, el 23 d'abril de 2016, a 303 activistes d'organitzacions feministes, ONG de drets humans i de desenvolupament, sindicats, partits, responsables i professionals d'administracions locals, autonòmiques i estatal, per conèixer millor la situació i els drets de les dones refugiades i sol·licitants d'asil i millorar la resposta dels poders públics i de la societat civil del nostre país davant d'aquesta emergència humanitària mundial.
PARTICIPA!
A Cooperacció volem comptar amb tu per seguir donant suport als drets i llibertats de les dones!

I per fer-ho possible pots col·laborar amb nosaltres fent-te sòcia o fent una donació puntual.
    ACCIÓ URGENT!!!
ES PERSEGUEIX A LA FEDERACIÓ DE PLANIFICACIÓ FAMILIAR ESTATAL (FPFE) PER DEFENSAR ELS DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS
 
La FPFE, que realitza programes de salut sexual i reproductiva per a joves i migrants en diverses comunitats, ha perdut la declaració d'utilitat pública. El Ministeri de l'Interior ha decidit revocar-la després d'un recurs de l'Associació d'Advocats Cristians contra l'entitat sanitària per "promoure l'avortament".

Aquesta notícia se suma a les contínues accions d'assetjament i enderrocament que organitzacions ultraconservadores fan en diferents llocs del món contra organitzacions feministes i altres col·lectius que defensen l'exercici dels drets sexuals i reproductius de les dones.

Us linkem el seu comunicat i us demanem col·laboració, suport i difusió.
    
FES-TE MECENES DE FEMINICIDIO.NET AQUÍ!

Necessiten 2500 feministes abans de finals de juny de 2016 per continuar treballant en la visibilització i denúncia de les violències masclistes. Des de 2010 han registrat més de 680 casos de dones assassinades per la violència patriarcal.

Demanem la teva col·laboració perquè puguin continuar amb aquest projecte: documentar el feminicidi a Espanya, visibilitzar la violència contra les dones i treballar per un canvi de consciència cap a la societat del bon tracte.

Qui ho farà per nosaltres si no ho fem juntes?
Ajudem-les a continuar!
Twitter
FemAcció
Website
Email
Copyleft © ©2016 Cooperaccio, Reconeixement - No Comercial (by-nc).