Copy
Pengar borde inte skapas som räntebärande skuld.

Nyhetsbrev från Positiva Pengar


Att det dröjt länge sedan förra nyhetsbrevet beror inte på att vi inte har något att berätta, utan snarare på att det har hänt så mycket att vi inte riktigt hinner med. Vill du få information oftare? Följ oss på Facebook, vi publicerar nyheter där nästan dagligen.


Webinarium
16 april

Lokal Ekonomisk Raket har bjudit in Positiva Pengar till ett nätbaserat seminarium 16/4 kl. 19.00 för att prata om hur pengar skapas och vilka förändringar som behövs. Seminariet är öppet för alla och kostnadsfritt.


Öppet brev till Finansiella Stabilitetsrådet

I måndags skickade Positiva Pengar ett öppet brev till Finansiella Stabilitetsrådet, där vi efterfrågar en förutsättningslös analys av Positive Moneys förslag till penningreform. Brevet skickades även till svensk media.
Tidigare händelser
Framtidsvecka i Gävle
Vi deltog den 8 april i Framtidsveckan i Gävle, arrangerad av Omställning Gävle, JAK Gävle och Gävle stadsbibliotek. Ett 40-tal personer besökte föredraget som hölls av Lars och Susanne och de flesta var överens om att penningsystemet behöver omställning.


Pub 24 april

24/4 har Positiva Pengar möte och sen går vi till puben Big Ben i Stockholm för att prata om allt från centralbanksreserver till transaktionskonton. Vi kommer vara där ca 20.30. Välkommen dit!

Bank of England utbildar

Bank of England har av någon anledning beslutat att allmänhetens kunskap om penningsystemet behöver förbättras. De har publicerat två rapporter och filmer, riktade till allmänheten, där några vanliga missförstånd reds ut.
Tidigare händelser
Temadag i Järna

Vi deltog den 15 mars i en temadag om Hållbar ekonomi som anordnades i samarbete mellan tankesmedjan Trialog, Ekobanken och lokalavdelningen av JAK Järna-Södertälje.Seminarium
25 april

Den ideella föreningen Kreaprenör har bjudit in Positiva Pengar till ett öppet seminarium om ekonomisk demokrati den 25/4 kl. 13.00-17.00 på Villa Fridhem i Mälarhöjden i Stockholm.
 


Argument för penningreform i Financial Times

Martin Wolf, ekonomikommentator på Financial Times anser att det finns argument för att låta staten skapa pengar, istället för att det görs av privata företag. Läs Positiva Pengars kommentarer på artikeln.
Tidigare händelser
JAK-skolan i Skövde
Den 8 mars medverkade Yoshi och Susanne från Positiva Pengar vid JAK-skolan i Skövde.
Utbildningen anordnas av JAK medlemsbank och ett 40-tal medlemmar deltog i föredrag och workshop. JAKs medlemstidning Grus & Guld rapporterar (sid 16).

Konferens 1 mars

1 mars höll Positive Moneys årlig konferens i London. Positiva Pengar var där, tillsammans med ungefär 250 andra penningreformister från olika länder.

Bland annat beskrev Ben Dyson förslaget Sovereign Money, som ett steg på vägen mot full penningreform.


Namninsamling

Gör som 1166 andra och skriv på namninsamlingen  som nätverket Ekonomisk Reform startat, för att visa att du vill ha pengar skapas för att gynna alla medborgare.

Hur pengar skapas är vår tids viktigaste fråga. Sprid namninsamlingen och prata med politiker, så vi kan väcka liv i frågan.
Positiva Pengar är en icke vinstdrivande kampanj för att pengar ska skapas för att gagna samhället.

Vi finns representerade i Stockholm, Göteborg och Malmö.