Copy
Pengar borde inte skapas som räntebärande skuld.

Nyhetsbrev från Positiva Pengar

Nu finns vi på Twitter

Följ och retweeta Positiva Pengar på Twitter

Tagga oss gärna i tweets som handlar om penningsystemet så att vi kan tweeta vidare.

Filmvisning 97% owned

Den 19 februari visas 97% Owned i Gustavsberg utanför Stockholm. Efter filmen finns det möjlighet för frågor och diskussion med Fran från Positive Money via videolänk från London. Även representanter från Positiva Pengar i Sverige kommer finnas på plats. Anmälan sker via Facebook.

Möte 5 mars

Den 5/3 kl. 17.30 har vi nästa möte för att planera vårt fortsätta arbete. Vill du vara med? Kontakta oss. Om du inte kan delta finns det många andra sätt som du kan engagera dig.

JAK-skola 8 mars

Den 8 mars medverkar Yoshi och Susanne från Positiva Pengar vid JAK-skolan i Skövde. Frågor som berörs i föredrag och workshop är "Hur funkar penningsystemet? Vilka förslag finns på penningreform?"

Utbildningen anordnas av JAK medlemsbank för föreningens medlemmar.

Vilket parti vågar?

Läs Patriks blogginlägg om hur vi lever i en tid där det inte saknas utmaningar, men det fortfarande är oklart vilket parti som vågar prata om de verkliga framtidsfrågorna

Piratpartiet debatterar

Simon har i Piratpartiets debattforum Breddning publicerat en artikel om Positiva Pengar och Positive Moneys reformförslag. Tidigare har Marcus gjort detsamma i Vänsterpartiets debattforum. Vilket är nästa parti på tur att öppna upp för debatten?

Positive Moneys konferens 1 mars

Lördagen den 1 mars inträffar Positive Moneys årliga konferens i London. Kontakta oss om du funderar på att åka, så kan vi ta sällskap.

"This conference is going to be about getting involved and what we need to do to achieve the change."

Biljett kostar ca 400:- vilket inkluderar heldagskonferens, lunch te och kaffe

Namninsamling för penningreform

Gör som 1119 andra och skriv på namninsamlingen  som nätverket Ekonomisk Reform startat, för att visa att du vill ha pengar skapas för att gynna alla medborgare.

Ekonomisk reform har fått svar från Kristdemokraterna och Vänsterpartiet på den enkät de skickat till riksdagspartierna med frågor om hur pengar skapas.
Positiva Pengar är en icke vinstdrivande kampanj för att pengar ska skapas för att gagna samhället.

Vi finns representerade i Stockholm, Göteborg och Malmö.