Copy
View this email in your browser

4 april 2018

Beste lezer,

Alstublief: hierbij een update van het voorjaarsaanbod 2018 van het Han Fortmann Centrum. 
U kunt zich aanmelden via onze website. Daar vindt u ook meer informatie. Bij alle cursussen staan contactgegevens van de docenten. Zij geven graag antwoord op uw eventuele vragen. U bent van harte welkom.

Met vriendelijke groet,


Team Han Fortmann Centrum

April 2018

 
Doorgaande zengroep, speciaal bestemd voor degenen die de introductiecursus gedaan hebben of die elders ervaring met zenmeditatie hebben opgedaan. De cursus ondersteunt de continuïteit en de verdieping van je zentraining en bevordert helderheid en levensvreugde.
 
07 apr. Stiltedag Mindfulness: training in aandacht | Ted van Rijt
Breng verdieping in je mindfulnessbeoefening. Stilte brengt je in contact met wat er op een diepere laag in je leven speelt. Het brengt je thuis bij jezelf.

08 apr.  Zinspiratie op zondag 
Kom op adem tijdens de maandelijkse viering in Centrum de Appel. Voor wie graag samen met anderen inspiratie wil op doen en wil stilstaan bij de betekenis van het leven. Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.

14 apr. Workshop Grenzen stellen, weerstand bieden | Peter Kooij
Goed kunnen omgaan met grenzen is een basisvaardigheden in het leven. Het stelt je in staat je eigen kracht aan te wenden en je eigen weg te gaan, letterlijk én innerlijk. Het maakt weerbaar tegen de (soms onuitgesproken) druk van anderen.

16 apr. Terugkomavond Mindfulness, thema 'De herberg' | Simone Lips
Geef een impuls aan je mindfulnessbeoefening en doe nieuwe inspiratie op.Thema is dit keer: 'De herberg'. De avond is geïnspireerd op een beroemd gedicht van de Perzische dichter en soefi-mysticus Rumi.

17 apr. Mindfulness Yoga | Peter Kooij 
Mindfulness Yoga is 'yoga met aandacht'. Wat speelt er in lichaam en geest? (Deze cursus wordt twee keer per avond aangeboden)
 

Mei 2018

 
05 mei Basiscursus Sjamanisme | Sandor Joo 
Sjamanisme is de oudst bekende spirituele weg en ook een spirituele geneeswijze, waarbij de bewuste overgang naar alternatieve realiteiten de kern van het proces vormt. In deze tweedaagse workshop leren cursisten deze overgang te hanteren en maken zij kennis met helende rituelen. (Onder voorbehoud.)
 
07 mei Yoga en meditatie | Theo Dol 
Cursus gericht op ontspanning van lichaam en geest door combinatie van yoga en meditatie. Zo ontstaat een balans tussen rust en alert aanwezig zijn met alles wat er is, zowel innerlijk als in onze omgeving.
 
08 mei Mindfulness: training in aandacht (MBSR) | Ted van Rijt 
Mindfulness kan een waardevolle hulp zijn in het omgaan met stress-gerelateerde verschijnselen, zoals vermoeidheid, somberheid, piekeren, concentratieproblemen, gevoelens van onrust, angst, of slaapproblemen.
 
13 mei  Zinspiratie op zondag 
Kom op adem tijdens de maandelijkse viering in Centrum de Appel. Voor wie graag samen met anderen inspiratie wil op doen en wil stilstaan bij de betekenis van het leven. Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.

16 mei Mindfulness Yoga | Peter Kooij 
Mindfulness Yoga is 'yoga met aandacht'. Wat speelt er in lichaam en geest? (Deze cursus wordt twee keer per avond aangeboden). 

17 mei Terugkomavond Mindfulness, thema 'Het leven vertrouwen' | Ted van Rijt 
Geef een impuls aan je mindfulnessbeoefening en doe nieuwe inspiratie op. Thema is dit keer 'Het leven vertrouwen'.
 
 
17 mei | Simone Lips
Mindfulness en zelfcompassie kunnen waardevolle hulpmiddelen zijn bij het voorkomen van of omgaat met verschillende burn-outgerelateerde klachten. Thematische mindfulnesstraining van acht bijeenkomsten.

Juni 2018


10 juni Zinspiratie op zondag
maandelijkse viering in Centrum de Appel. Voor wie graag samen met anderen inspiratie wil opdoen en wil stilstaan bij de betekenis van het leven. Iedereen is welkom. Aanmelden is niet nodig.

18 juni Terugkomavond Mindfulness, thema 'Een frisse blik' | Simone Lips
Geef een impuls aan je mindfulnessbeoefening en doe nieuwe inspiratie op. Thema is dit keer: 'Een frisse blik'.
Informatiemiddag over nieuwe cursus. In het najaar (vanaf 12 okt.) begint voor het eerst de Verdiepingscursus Mindfulness Yoga. De cursus is bedoeld voor wie de eigen beoefening wil verdiepen of les wil gaan geven.

23 juni Stiltedag Mindfulness | Ted van Rijt
Een stiltedag brengt verdieping in je mindfulnessbeoefening. De stilte brengt je in contact met wat er op een diepere laag in je leven speelt. Het brengt je thuis bij jezelf.

Vooruitblik


Zomerretraite zenmeditatie
Van 15 augustus tot en met 19 augustus 2018 organiseert zenleraar Dick Verstegen en retraites of 'sesshin'. Sesshin betekent: in het hart geraakt worden door het aanvaarden van je leven zoals het is. Een welkome aanvulling voor de wat getrainde 'zitters'.

Zinspiratie op zondag
Viering in Centrum de Appel, elke tweede zondag van de maand (8 april, 13 mei, 10 juni, 15 juli, 12 augustus).  
 

Doorgaande Cursussen


In de doorgaande cursussen kan men tussentijd instromen

Yoga en meditatie | Theo Dol 
In deze cursus gaat het om ontspanning van lichaam en geest en het vinden van balans tussen rust en alertheid. (Er is een groep op maandag- en op donderdagmiddag steeds van 12.30 - 13.30 uur.) 
 
Mindfulness Yoga | Peter Kooij 
Mindfulness Yoga is 'yoga met aandacht'. Wat speelt er in lichaam en geest? (Er zijn twee groepen op dinsdagavond van 19.30 - 20.45 en 21.00 - 22.15 en twee groepen op woensdagavond van 19.00 - 20.15 uur en 20.30 - 21.45 uur.)

Zenmeditatie vervolg | Dick Verstegen
Zijn waar je bent, zodat je kunt doen wat het moment verlangt. Dat is het waar zen in essentie om draait. (Wie enige ervaring heeft met zenmeditatie kan instromen in een van de gevorderden groepen op maandag- en dinsdagavond van 19.45 - 21.30 uur en op vrijdagochtend van 9.45 - 11.30 uur.)

Open Meditatie | Theo Dol
Elke woensdagmiddag van 17.15 tot 17.45 uur is er een open meditatie, voor iedereen die wil kennismaken met meditatie of het prettig vindt om samen te mediteren. De begeleiding is in handen van Theo Dol. Aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.
 

 

Voor meer aanbod later in het jaar, zie onze website: fortmanncentrum.nl

Of volg ons op Facebook  

De meeste cursussen en trainingen vinden plaats in:

Centrum de Appel
Groesbeekseweg 428
6523 PP Nijmegen

www.fortmanncentrum.nl
info@hanfortmanncentrum.nl

06-50633299


Wil je je inschrijving voor deze nieuwsbrief wijzigen?
Je kunt hier je inschrijving bewerken of je uitschrijven uit deze lijst.