Copy
View this email in your browser
Vi tackar alla våra samarbetspartners, medlemmar och alla vänner för ett fantastiskt 2016! Vi ser fram emot ett gott samarbete under 2017!Med stor glädje meddelar vi att MINE är en av de tre finalisterna för Malmö Stads näringslivspris inom mångfald! 

 

Motiveringen är följande: 
"MINE har arbetat i 13 år för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet. Mine har inspirerat företag till att tänka i nya banor vad gäller mångfald i affärslivet och skapat metoder och nätverk så att människor som inte har något eget naturligt nätverk i Sverige får det lättare att komma in i arbetslivet"

Vi tackar juryn för förtroendet och för att man erkänner det arbete och engagemang som våra f.d. verksamhetsansvariga, styrelser, medarbetare, praktikanter och medlemmar har under åstadkommit de senaste 13 åren. Det är allas samlade insatser som gjort detta möjligt!

Vi ser med stor glädje att de andra finalister är medlemmar i MINE, Skanska, Manpower och vår styrelseledamot Fadi Barakat. Oavsett vem vinnaren blir, kommer vi att fira med glädje! 

Under hösten tog Danda AB, Mazars och My Esteeme beslutet att bli medlemmar i MINE. De tog därmed ett steg fram för att visa vad de står för – ett inkluderande arbetsliv där mångfald förknippas med tillväxt. Tillsammans arbetar vi för att ifrågasätta normer som skapar exkluderande strukturer! Återigen välkomna till MINE! Efter nästan tre utvecklande år på MINE går Marianne Östlihn nu vidare mot nya utmaningar som regional samordnare på ESF. Under sin tid i verksamheten som projektledare och som verksamhetsansvarig har Marianne spelat en viktig roll för att öka samarbetet med medlemmar och samarbetspartners, för att utveckla mentorskapsprogrammet ”Be a friend of MINE” och projektet Samspelet. 

Så här tackar Marianne till MINE och våra medlemmar: ”Jag kommer att sakna MINE och alla fantastiska människor som arbetar för verklig skillnad, men vet också att jag lämnar organisationen i trygga händer. Fortsätt det fantastiska arbete ni gör!”. Vi tackar Marianne för sitt engagemang och alla sina fantastiska insatser för att utveckla organisationen och önskar henne lycka till med sina nya utmaningar!

Samtidigt har vi glädjen att få presentera vår nya Verksamhetsansvarig, Magdalena Nour som börjar hos oss i januari 2017 och förstärker MINE teamet med ett brinnande engagemang och en massa spännande erfarenheter från framförallt bemanningsbranschen där hon bl.a. har verkat som regionchef för Adecco.

Så här beskriver Magdalena sina förväntningar på MINE ”Det ska bli roligt att få fokusera fullt ut på frågor jag länge drivit i mina tidigare roller: matchning, mångfaldssmarthet och policyarbete kring hur vi bäst använder all kompetens som finns tillgänglig. MINE är en välskött och akademiskt förankrad verksamhet som jag ser fram emot att utveckla ytterligare vad gäller medlemsvård och aktivitet, konsulttjänster och spridning av vår vision: "Ett samhälle där arbetsgivare tog till vara på möjligheterna med ett mångkulturellt samhälle. Större etnisk mångfald i näringslivet skulle gynna alla, såväl företag som offentliga aktörer i regionen. Mångfald ska förknippas med utveckling!”

Varmt välkommen till MINE, Magdalena! 

 

Årets mångfaldssmarta företag 2016 är Stena Fastigheter!

Motiveringen till utmärkelsen lyder enligt följande: ”Årets mångfaldssmarta företag arbetar långsiktigt för det samhälle och den närmiljö de verkar i. Genom innovativa arbetsmetoder, ett målstyrt mångfaldsarbete och konkreta satsningar på utbildningar har de lyckats att skapa engagemang och delaktighet inom sin egen organisation. De arbetar dessutom aktivt för att skapa sysselsättning för de individer som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Årets vinnare har förstått hur mångfaldsberget ska förflyttas, sten för sten” Grattis ännu en gång!!!


Tryck på bilden för att se fler bilder från vinterminglet med MINE som ägde rum den 8:e december! MINE delade ut utmärkelsen årets mångfaldssmarta företag där vinnaren blev Stena Fastigheter! Vi diplomerade även ett gäng härliga adepter och mentorer. Vi lyssnade på Leslie Alfredsson och Daniel Donlind som delade sina livsberättelser. Tack alla som deltog i eventet. Tillsammans skapade vi en fantastisk kväll. Vi är tacksamma att ha ett nätverk av härliga människor runtomkring oss! God Helg och Gott Nytt År önskar MINE-teamet med styrelsen! 
 

 
Copyright © 2016 MINE, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp