Copy
4 Hombres & Flowery predstavio album prvijenac "Mirna Bosna".
View this email in your browser
Album "Mirna Bosna" i audio ID preuzmite OVDJE
4 Hombres & Flowery, foto: Press

4 Hombres & Flowery predstavio album prvijenac "Mirna Bosna"

Blues bend iz dvije države i tri grada nastavlja oduševljavati blues skladbama u kojima se ne libe ukomponoriati elemente tradicionalne glazbe
● Najavni singl "Emina" obrada je legendarne Šantićeve sevdalinke u novome blues ruhu● Fantastičan spot snimljen u Livnu najbolje dočarava priču o Emini kao o pjesmi koja 'nikada umrijet neće'

Album "Mirna Bosna" preuzmite putem linka: http://zaprafdigital.com/cloud/index.php/s/XxmRLk2wsAsowpg

Singl "Emina" i audio ID preuzmite putem linka: http://zaprafdigital.com/cloud/index.php/s/HLkygdDLeAj5sSw


Slušajte na svim streaming servisima - https://lnk.to/mirnabosna
 
Od prvog nastupa benda 4 Hombres &Flowery 2019. godine na Thrill blues festivalu krenuo se formirati album "Mirna Bosna" koji se sastoji od ukupno deset pjesama. Blues bend iz dvije države i tri grada koji se najčešće okuplja u Livnu nastavlja oduševljavati svojim blues skladbama u kojima se ne libe ukomponiriati i elemente tradicionalne glazbe. Vokal Ive Ivković Ivanišević savršeno upotpunjuje  Darka Kneževića i Amela Brkića na gitari, Mersada Pivčića na bas gitari te Sabahudina Hajdera na bubnjevima. 

Pjesme su na hrvatskom jeziku uz iznimku ''Stupid song'' čiji je autor dragi prijatelj benda Darko Bakić (Buđenje), a zaslužan je i za sam naziv albuma. Autori teksta i glazbe su: Darko Knežević i Mersad Pivčić, dobro uhodani kreativni dvojac kojemu se na tri pjesme autorski pridružuje i vokal banda, Iva Ivković Ivanišević. Za aranžman cjelokupnog albuma zaslužni su svi članovi banda, dok produkciju potpisuje producent Matt Hellyer u čijem studiju ''Maci'' u Jajcu je snimljen cjelokupni studijski materijal. 

''Izgleda da će ovaj nadolazeći album razveseliti ekipu. Po najavnim singlovima bend razvaljuje! Koja svirka i taj vokal… moj duboki naklon mladadamo! Eklatantan primjer da na ''stageu'' možeš biti bos, ne u štiklama i minjaku, a da sve to zvuči sjajno! Oduševila me ova glazbena fuzija… ajde pogodite čega?! Ocjena 5+!'' rekao je Mladen Lončar : autor, urednik i voditelj, poznati križevački blues kritičar na portalu Soundguardian i jedan od dugogodišnjih urednika emisije 'Rock-oko' i 'Blues za vas'.
4 Hombres & Flowery - Emina (Official Music Video)
Album najavljuje singl „Emina“, poznata Šantićeva sevdalinka koju je za ovu priliku bend odjenuo u novo blues ruho. „Duh sevdaha osjeti se u svakom glazbenom ostvarenju na prostoru snažne i brdovite Bosne i Hercegovine, a oduvijek se govorilo da je sevdah bosanski blues. Bilo je neupitno da će se tako nešto naći i na glazbenom repertoaru 4Hombres&Flowery, još kada se 2021. godine na bini Thill blues festivala zasvirala Šantićeva Emina.“ kaže Darko Knežević, gitarist benda.

Uz novu blues interpretaciju, u prvom planu singla „Emina“je priča o upravo toj pjesmi koja 'nikada umrijet neće'.

"Portugal ima svoj fado, Argentina tango, a Bosna i Hercegovina ima svoj blues – sevdah. Sevdah je dio jedne tradicije, ali je istovremeno toliko bogat da je u svojoj autentičnosti nadišao granice i kulture i tako obukao neke nove forme i aranžmane. Šantićevu Eminu vole svi i teško je sažeti u samo par minuta. Tu slojevitu i moćnu priču smo odlučili prepričati iz ugla nas promatrača koji ljepoti ove tradicije pokušavamo darovati bezvremenosti. Stoga je ovaj etno blues posvećen nikom drugom nego pjesmi o Emini koja nikad umrijet neće." kaže Iva Ivković Ivanišević.

Cijelu priču o ovoj pjesmi teško je sažeti, ali se ona najbollje ispriča doživljajem koji se dočarao video spotom. Snimljen je u poznatom livanjskom muzeju ''Čuvari starina'', dok su pojedini kadrovi snimljeni na prekasnom livanjskom polju kao i na Konjičkom klubu Livno.

Snimatelj spota je Matt Hellyer, koji je ujedno i producent singla kojim 4 Hombres & Flowery najavljuje svoj prvi blues album ''Mirna Bosna''.
4 Hombres & Flowery, foto: Press
***
Novi singl "Emina" preuzmite na linku. Slušajte ga od petka, 20. svibnja, na svim streaming servisima. 4 Hombres & Flowery pratite na njihovom Facebooku i Instagramu.
*
U slučaju preuzimanja promo fotografija, ljubazno Vas molimo da svakako potpišete autore ukoliko su navedeni
*
Dancing Bear pratite na službenoj Web stranici i društvenim mrežama:
Web Shop
Web Shop
Spotify
Spotify
YouTube
YouTube
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Twitter
Twitter
Email
Email
TikTok
TikTok
Copyright © Dancing Bear 2021, All rights reserved.

Our mailing address is:

Dancing Bear,
10000 Zagreb, Heinzelova 47a
Croatia
e-mail: promocija@dancingbear.hr


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.