Copy
Deze nieuwsbrief is voor iedere UU-betrokkene die geïnteresseerd is in (gender)diversiteit aan de universiteit. Wilt u deze nieuwsbrief liever niet meer ontvangen, klik dan hier.
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Beste lezer,

De nieuwste Pandora is uit! Met daarin onder meer een interview met Patricia Faasse, de biograaf van Johanna Westerdijk en auteur van 'Een beetje opstandigheid', en gastbijdragen van o.a.:
Je kunt Pandora deze week in je postvak of brievenbus verwachten. Heb je het tijdschrift niet ontvangen en/of wil je een extra exemplaar? Laat het ons weten! Ook aIs je, naar aanleiding van de inhoud van deze Pandora, wilt reageren of als je een idee hebt voor een gastbijdrage, horen we graag van je

We wensen je fijne feestdagen en veel leesplezier!
Hartelijke groet,
Christine Geense & Anne-Marie van Gijtenbeek
 
Heb je onze website al bekeken?
Abonneer een collega (gratis)
Evelyne Hermans schreef twee artikelen: het hoofdinterview met Patricia Faasse en het dubbelinterview met de Westerdijkfellows dr. Damaris Schindler en dr. Carolin Kreisbeck.

"[...] schimmels behoorden heel lang tot de onderwereld. Ze werden geassocieerd met kabouters en heksen en werden ook wel 'de derde soort' genoemd. Dieren en planten stonden op nummer één en twee. He grappige is dat vrijgevochten vrouwen, zoals Westerdijk, vaak 'het derde geslacht' werden genoemd. Westerdijk heeft 'de derde soort' uit de schaduw gehaald en duidelijk gemaakt: zonder deze soort gaat de wereld dood."

- Dr. Patricia Faasse: "Als er echt niks aan de hand is, hoe kán dit dan?" (interview).
 
"As a young girl, I was fascinated when I read about this mathematician - Andrew Wiles - who spent seven years locked up in this attic thinking about a problem. I thought that if such smart people spend so much time on solving a riddle, it must be an interesting and exciting field." 

- Dr. Carolin Kreisbeck: "It is not about gender, but about the person" (interview).
Maud Radstake: "Haar e-mail maakte daarom nogal indruk. De precieze vraag weet ik niet meer, de strekking nog wel: wat moest ik nou bij zo'n centrum in de wetenschapscommunicatie? Ze dacht ik academische ambities had, en capaciteiten! Even voelde ik me vereerd. Een van mijn helden vond dat ik in de wetenschap thuishoorde."

- Dr. Maud Radstake: Life's Next Top Models (gastcolumn).
Naomi Ellemers: "We zien dit terug in experimenten waar hetzelfde CV, of hetzelfde ontwerp aan beoordelaars werd voorgelegd. Het enige verschil was de naam die erbij stond. Of die van een man was of van een vrouw, bleek de beoordeling te beïnvloeden; ook al dachten mensen dat ze alleen naar de kwaliteit hadden gekeken." 

- Prof. dr. Naomi Ellemers: Waarom zo langzaam? (een gastbijdrage van Athena's Angels).
Emma van Ravenswaaij: "Omdat een bul psychologie niet de beste voorbereiding is op een carrière als secretaresse, moest ik hele nieuwe zaken leren zoals agendabeheer en academische correspondentie. Zelfs de moderne print- en faxapparaten zijn een vak apart: niet zelden leidend tot grote frustratie omdat ik niet begreep hoe printen op briefpapier werkte of dat dubbelzijdig scannen een optie is."
 
- Drs. Emma van Ravenswaaij: Ode aan het secretariaat (een artikel voor de Secretaressepagina). 
Mariëtte Oosterwegel en Pedro Crous: "Op dit  moment bevat de openbare collectie circa honderdduizend verschillende stammen met daarbij behorende data en de collectie groeit nog dagelijks. De collectie wordt gebruikt door onderzoekers van over de hele wereld en biedt een unieke bron van natuurlijke actieve biologische producten. Het meest bekende product van schimmels is natuurlijk penicilline."
 
- Dr. Mariëtte A. Oosterwegel en prof. dr. Pedro W. Crous: Westerdijk Fungal Biodiversity Institute (artikel).  
Ligt je boek (binnenkort) in de winkel? Vertel het ons! Ben je werkzaam aan de Universiteit Utrecht, fulltime of parttime, als wp of obp, met of zonder aansluiting bij het Vrouwennetwerk, en is er een publicatie van jouw hand (of die van een collega) verschenen? Laat het ons weten! Wij brengen de wetenschappelijke boeken, verhalen, gedichtenbundels, biografieën etc. van onze leden en universiteitscollega’s graag onder de aandacht. Klik hier voor meer informatie.
We zijn gelukkig weer vindbaar op het www. En ook al heten we nog steeds 'vrouwennetwerk'; www.uu.nl/vrouwennetwerk is in de eerste plaats een platform voor iedereen die geïnteresseerd is in (gender)diversiteit aan de universiteit. Bezoek onze website en laat ons weten wat je ervan vindt!
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Twitter
Twitter
Email
Email
Intranet
Intranet
Copyright © 2016 Vrouwennetwerk Universiteit Utrecht, All rights reserved.Afmelden van de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp