Copy
Regionalna razvojna agencija Bačka - Newsletter
Email se ne prikazuje kako treba?
Pogledajte ga u browseru.
 
HORIZONT 2020 i COSME
Info dan

POZIV


 
Poštovani/a,
 
zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na Horizont 2020 i COSME Info dan, na kojem će biti predstavljeni programi Evropske unije: Horizont 2020 – najveći program EU za istraživanje i inovacije i COSME – program EU za mala i srednja preduzeća.

Horizont 2020 je program koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina. Sredstva u okviru ovog programa dostupna su za naučnike, privrednike i civilni sektor u Srbiji. Program COSME namenjen je malim i srednjim preduzećima. Osnovni cilj ovog programa je da se poveća konkurentnost preduzeća, a samim tim i smanji nezaposlenost u zemlji. Budžet COSME programa iznosi 2,3 milijarde evra i obuhvata period od 2014. do 2020. godine.
Info dan, koji organizuje EU info point Novi Sad u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka i Fondom Evropski poslovi, održaće se u sredu, 30. novembra, od 10h do 14h u multimedijalnoj sali, na drugom spratu Rektorata, Univerziteta u Novom Sadu, Dr Zorana Đinđića 1, Novi Sad. Registracija učesnika počinje u 09.30h.

Program Horizont 2020 i „Marie S. Curie“ akcije predstaviće Gordana Vlahović, šef Kancelarije za međunarodnu saradnju, Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet Novi Sad, u okviru praktične radionice. Za učešće u radionici potrebna je tehnička podrška, te molimo učesnike da, ukoliko su u mogućnosti, ponesu svoje lap top računare.

Procedure u okviru programa COSME predstaviće Dražen Lovrić, Fond Evropski poslovi APV.
 
Molimo Vas da učešće na Info danu potvrdite najkasnije do utorka, 29. novembra do 17h, na telefone: 021/451.625 i 021/451.593. ili mejlom: officens@euinfo.rs.
 
Srdačan pozdrav,
 
EU Info Point Novi Sad

Obuka za početnike u poslovanju

RRA Bačka, u okviru Standardizovanog seta usluga, organizuje dvodnevne besplatne obuke:

„Obuke za početnike u poslovanju”, 12. i 13.12.2016.g. sa početkom u 10,00 časova  i 19. i 20.12.2016. g. sa početkom u 10,00 časova, namenjenu nezaposlenim licima i fizičkim licima koja žele da započnu svoj posao.
 
Obuke se organizuju u kancelariji RRA Bačka, Bulevar M. Pupina 20/2, Novi Sad.

Sva zainteresovana lica za učešće na obukama mogu svoje prijave dostaviti pismenim putem na adresu: milena.paravac@rda-backa.rs ili se mogu prijaviti putem telefona 021 55 77 81.
 
Prijava je u toku!

 

AKTUELNI KONKURSI

 
Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju Rok: Do utroška sredstava
Program „Pokreni se za posao“ obezbeđuje podršku preduzetnicima Rok: Do utroška sredstava
Copyright © 2016 Regionalna razvojna agencija Bačka

            


 
odjavite se sa mailing liste | izmenite profil 
Regionalna razvojna agencija Bačka osnovana je 28. aprila 2010. godine u Novom Sadu u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju i akreditovana je od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj. Osnivači razvojne agencije su trinaest lokalnih samouprava sa teritorije Bačke, i to: Bač, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Bečej, Srbobran, Sremski Karlovci, Odžaci, Kula, Vrbas, Titel, Žabalj i grad Sombor. Negujući princip javno-privatnog partnerstva, regionalnoj razvojnoj agenciji su se kao osnivači pridružili i drugi subjekti javnog i privatnog sektora: Slovan progres – Selenča, Reciklažni centar Braća Ilić – Bačka Palanka, I2R d.o.o. Novi Sad, Evropski pokret u Srbiji – Novi Sad, Centar za organsku proizvodnju – Selenča. Inicijativa za osnivanje Regionalne razvojne agencije Bačka pokrenuta je od strane opština u Bačkoj, u želji da zajednički sarađuju i realizuju međuopštinske razvojne projekte, kroz domaće i inostrane programe, a u cilju osnaživanja rada lokalnih samouprava i unapređenja opšteg društveno - ekonomskog razvoja teritorije na kojoj deluju.
Email Marketing Powered by Mailchimp