Best of the web - april 2015
Niet goed leesbaar?
Share
Tweet
Share
+1
Forward
Beste <<Voornaam>>,

In deze editie van Best of the web de door jullie best gelezen artikelen van de maand april 2015 en een uitgelicht artikel, In 4 stappen naar een Agile secretariaat.

Veel leesplezier!

In 4 stappen naar een Agile secretariaat  

De behoefte van de klant verandert, steeds sneller en sneller en alleen die organisaties die zich snel aanpassen zullen succesvol blijven. Vaak is het product of de dienst niet datgene wat de klant echt nodig heeft, de gebruikers zijn ontevreden met de geboden oplossing, de ontwikkeling is enorm kostbaar en deadlines worden niet gehaald. Agile is een krachtig antwoord op deze problemen.

Lees hier hoe jij Agile kunt inzetten.

1. Flexibel werken wordt nog dit jaar een recht

 
Dit jaar nog zullen werknemers het recht krijgen om vanuit huis en op flexibele tijden te werken. De werkgever mag hun verzoek daarvoor alleen afwijzen als hij kan aantonen dat dat ten koste gaat van de kwaliteit van hun werk. Werknemers kunnen dus binnenkort hun werkgever voortaan vragen om flexibeler te werken. Vaste werktijden worden dan flexibel en werknemers hoeven niet op het bedrijf te werken maar kunnen telewerken, vanuit huis of elders.

Lees verder op Werken 2.0.

2. Opleidingsinstituut Schoevers overgenomen

 
De exclusieve opleiding voor directiesecretaresses komt in handen van NCOI, dat meer dan vierduizend cursussen op zijn programma heeft.
Met de overname van het gerenommeerde opleidingsinstituut Schoevers hoopt de zakenman Robert van Zanten (43) een parel aan zijn groeiende kralenketting van cursussen en opleidingen te rijgen. Van Zantens NCOI Holding in Hilversum maakte dinsdag bekend Schoevers te hebben overgenomen van Astor Participaties, een private-equitybedrijf in Den Haag. De koopsom is niet bekendgemaakt.

Lees verder op de website van de Volkskrant.

3. Het verschil tussen ontmanagen en ontmanageren


Het leek zo eenvoudig. Eindelijk hadden we de oorzaak te pakken voor alle ellende in organisaties: de manager. Als hij nou maar zou verdwijnen was alles opgelost. We krijgen ons plezier weer terug, mogen zelf en samen sturen, en worden verlost van allerlei irrelevant gedoe. Terug naar de bedoeling. Iedereen blij, op een klein groepje zondebokken na… Of ligt het toch iets anders?

Lees verder op Nieuw Organiseren.

4. Lean, QRM of toch DDMRP?


De laatste decennia zijn we verblijd met de komst van een groot aantal nieuwe proces-verbetermethodieken en – filosofieën. Moesten we het lange tijd doen met MRP, LEAN en TOC, nu hebben we, naast TPM, TQM, WCM en six-sigma, ook nog de beschikking over QRM en DDMRP. Om maar te zwijgen over RFS, sDBR, CCPM, ESP, agile, demand driven, synchronized en responsive supply chain. Bent u er nog? Aan methodieken en filosofieën dus geen gebrek. Stuk voor stuk bedoeld om uw processen te verbeteren en uw werkzame leven te veraangenamen. Maar wat is voor u de juiste methodiek?

Lees verder op Supply Chain Magazine.

5. Secretaressedag 2015: de leukste inhakers


Afgelopen maand was het voor de 26-ste keer Secretaressedag in Nederland. De dag waarop alle secretaressen, receptionistes, officemanagers, directiesecretaressen en managementassistenten in het zonnetje werden gezet en bedankt voor hun inzet. HowardsHome zette de leukste inhakers die op Facebook en Twitter voorbij kwamen voor je op een rijtje.

Bekijk de leukste inhakers.

6. Hoe ga jij om met afwijzingen?


Nummer 1 in de afwijzings-Top 3 blijft toch wel de hit ‘Uw profiel past niet bij deze functie.’, een nummer dat veel werkzoekenden zullen kennen. Altijd weer hetzelfde liedje, wat doet dat met je? Ben je teleurgesteld na iedere afwijzing, of slaak je een zucht van verlichting als je niet bent aangenomen voor de baan die je eigenlijk toch niet wilde? Ga je gelijk door met brieven schrijven, of neem je even de tijd om jezelf te hervinden? Ervaren werkzoekenden weten: hoeveel brieven je verstuurt, zoveel afwijzingen kun je verwachten. 

Bekijk alle tips op Vacatureluurs.

7. Fuck Secretaressedag!


De discussie of Secretaressedag een andere naam moet krijgen of dat een attentie nog wel gepast is, is echt zoooo 2011. En er is wel wat anders te doen dan nadenken over of het een bloemetje moet worden, chocolade of een uitje naar een verkiezing. Waar de discussie echt over zou moeten gaan is niet over hoe er invulling moet worden gegeven aan een voornamelijk commercieel dienend initiatief, Secretaressedag, maar aan wat voor werk is er nog voor al deze assistants, officemanagers, PA’s en Operationeel Managers over 5 tot 10 jaar. 

Lees verder.
#ONTSECRETARESSEN
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
Email
Email
#ONTSECRETARESSEN begeleidt verandertrajecten op het gebied van managementondersteuning en verzorgt diverse incompany trainingen en lezingen. Lees de uitgebreide Q&A of neem direct contact op voor meer informatie en mogelijkheden.
#ONTSECRETARESSEN is op zoek naar bloggers. Heb je passie voor het secretaressevak en wilt graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling? Vind je het leuk om te schrijven?  
Maak dan gebruik van het bereik van een al bestaand platform. Wordt zichtbaar en ontwikkel een expertstatus. 

Bekijk de mogelijkheden.

Curation door #ONTSECRETARESSEN 


Om te meten welke artikelen de afgelopen maand het best zijn gelezen en om het curation proces verder te optimaliseren maakt #ONTSECRETARESSEN gebruik van HowardsHome Curation Hub.

Bekijk direct het filmpje op Youtube.

Zijn er zaken die je graag zou willen terugzien in een volgende editie of heb je feedback? Neem contact op via een van onderstaande mogelijkheden of via het contactformulier op de website.
Copyright © 2015 #ONTSECRETARESSEN, All rights reserved.


inschrijvenuitschrijven | update je gegevens  

Email Marketing Powered by Mailchimp